[!--quoteo(post=4602:date=Aug 14 2006, 12:59 PM:name=shajo)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(shajo @ Aug 14 2006, 12:59 PM) [snapback]4602[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]greshka do 86 godishta[/quote]16v se proizvodio od 86god.prije toga samo 8v.istina imaju 3 varijante 16v,sa katalizatorom koji je kasnije dosao oko 128ks,prvi i klasican 139ks i specijal 155ks. a sto se tice g60 motora u pitanju je klasican 2-ventilski motor gti,ojacan naravno,klipovi,ventili itd... e sad ono najbitnije taj motor nema turbinu kako strucnjaci misle,ima mehanicki kompresor koji se pokrece preko klinastog kaisa. fabricki taj motor ima 160ks i posjedovao sam jednog corrada sa tim motorom ali sa cipom na 190ks i taman kad sam mislio da mu stavljam manju remenicu na kompresor sto odma znaci brze vrti,vise konja [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] idu do 220ks sa cipom i remenicom,medjutim bio los limarijski(udaran),pa ga prodao u pg,a podgoricani ubacise dizel motor [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_confused.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-?\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_confused.gif\\" /] strasno!jeres!!!e sad nesto sto niste znali,vw je izbacio samo 70komada golfa 2 rally sa 4x4 pogonom i 16v g60 motor,u startu fabricki je imao 210ks,a dizali su ih preko 300ks.i sve je to fino,ja prije 5godina kupujem auto i u ponudi imam corrada 94god.abt sportsline i golf 2 rally 210ks g60 16v,jedan od 70 direktno iz njemacke.i kao sto znate kupio sam corrada sa 145ks i nekajem se,dabogda vas svaki auto sluzio kao sto moj mene sluzi [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]