Author Topic: xenon  (Read 1562 times)

Offline BLUE_STILL

• View Profile
xenon
« on: January 11, 2010, 10:28:32 PM »
Drustvo, uzeo sam xenon kit pa me interesuje ko vam je ugradjivao xenone ili ako znate nekog ko ih (strucno) ugradjuje i po kojoj cijeni jer ne bih sam to radio (iako ima uputstvo) jer sam totalni laik sto se tice struje.THX
« Last Edit: January 12, 2010, 09:05:30 PM by BLUE_STILL »
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline BLUE_STILL

• View Profile
xenon
« Reply #1 on: January 13, 2010, 12:36:49 PM »
Nije valjda da niko nije do sad ugradjivao xenone u svoje auto i da niko ne poznaje ni jednog majstora koji bi to odradio ???!!!
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline vuki

• View Profile
xenon
« Reply #2 on: January 13, 2010, 02:13:12 PM »
ja sam platio 30 eyro-a

Offline BLUE_STILL

• View Profile
xenon
« Reply #3 on: January 13, 2010, 04:44:46 PM »
ja danas pitah "majstora" kaze ne umijem ja to u hondu stavit nnikad nisam do sad ugradjivao xe3none u hondu ?! :) ka da je avion u p.m.
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
xenon
« Reply #4 on: January 13, 2010, 10:50:53 PM »
sarovic u zagoric?
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline brzi_pas

• View Profile
xenon
« Reply #5 on: January 14, 2010, 08:04:10 AM »
ja danas pitah "majstora" kaze ne umijem ja to u hondu stavit nnikad nisam do sad ugradjivao xe3none u hondu ?! :) ka da je avion u p.m.
Josh malo ce nama sa ''cudnim'' kolima  i vulkanizeri odbijat da rade... JBT dje mi zivimo!A ko je taj majstor da odemo i oduzmemo mu ''radionicu''.... pih!
Nobody move, nobody get hurt!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
xenon
« Reply #6 on: January 14, 2010, 09:05:53 AM »
I ja sam pitao dovjicu pa su mi rekli isto :pSjutra idem kod jednog momka iz komsilaka koji prodaje i ugradjuje xenone pa da vidimo posto ... Jocic

Majka mi je rekla da moze ...

Offline vuki

• View Profile
xenon
« Reply #7 on: January 14, 2010, 09:37:41 AM »
a kakve farove ima ta honda? da to nije nesto samo za japan? prodaj to kupi golfa sta se pravis tu pametan sa hondama i micubusijima

Offline tuningmaniak

• View Profile
xenon
« Reply #8 on: January 14, 2010, 10:47:21 AM »
I ja sam pitao dovjicu pa su mi rekli isto :pSjutra idem kod jednog momka iz komsilaka koji prodaje i ugradjuje xenone pa da vidimo posto ... Jocic
Ajd kad si vec tamo pitaj dal se mogu kako nastelovat da ne zaslijepljuju vozace iz suprotnog smjera i mogu li se ugradit u maglenke (mislim da je H3) kod mene na oktaviju al da svite (skoro) kao kratka a ne kao maglenke samo dva metra ispred auta.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline BLUE_STILL

• View Profile
xenon
« Reply #9 on: January 14, 2010, 10:51:31 AM »
a kakve farove ima ta honda? da to nije nesto samo za japan? prodaj to kupi golfa sta se pravis tu pametan sa hondama i micubusijima
Ma razmisljam se da molim jednog komsiju da se mijenjamo, on vozi Wartburga i ima "normalne" farove i tockove i ostale djelove :)
« Last Edit: January 14, 2010, 11:19:57 AM by BLUE_STILL »
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline vuki

• View Profile
xenon
« Reply #10 on: January 14, 2010, 11:08:14 AM »
Ajd kad si vec tamo pitaj dal se mogu kako nastelovat da ne zaslijepljuju vozace iz suprotnog smjera i mogu li se ugradit u maglenke (mislim da je H3) kod mene na oktaviju al da svite (skoro) kao kratka a ne kao maglenke samo dva metra ispred auta.
ajde dosta vise s tim zaslijepljuju vozace.ako ti nije nastelovan far svejedno je jeli unutra xenon i halogena sijalica. pored toga xenonima stvara manju temperaturu nego halogena i ne moze nikako zasljepljivat vise. a to sto trpaju u sugave golfove 15.000k pa ti to bljesti a njemu pritom nista ne osvjetljava je druga stvarstavljaj xenone i da te vise nisam cuo

Offline tuningmaniak

• View Profile
xenon
« Reply #11 on: January 14, 2010, 11:26:03 AM »
Vuki bez obzira kolko dobro far bio nastelovan zaljepcljivace ostale vozace, sto bolje nastelovan manje al ipak ce zaljepljivat. To je neminovno. Xenon je napravljen za sociva i poneke farove bez sociva (konkretno golf V, Octavia A5, BMW trica E46, ....) al na ovim ostalim zasljepljuje. A ovo za golfove si potpuno u pravu jer na stakleni far sa onim linijcama (ne prozirni far) tek ubijaju, jos kad neko stavi ono gadno plavo svijetlo - pi. Zaslijepljuje svijetlo vuki a ne temperatura.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline vuki

• View Profile
xenon
« Reply #12 on: January 14, 2010, 11:31:18 AM »
koliko ja znam bljestanje ima i tekako veze sa temp.ja imam stakleni far i uopste ne smeta... provjereno

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
xenon
« Reply #13 on: January 14, 2010, 12:00:16 PM »
farovi bez sociva sigurno daju losiju svjetlost i zasljepljuju ostale ucesnike ... ali sta da se radi ... intheclubEdit , broj momka za xenone je 068 527 100 i nalazi se u Zagorichu preko puta cuvene trojke gti-tdi-1.4 ili veska vucelica ... ugradnja oko 20e , takodje u ponudi novi xenoni i sijalice kao i ostale elektronicarske usluge .
« Last Edit: January 14, 2010, 01:58:59 PM by eto tako »

Majka mi je rekla da moze ...

Offline BLUE_STILL

• View Profile
xenon
« Reply #14 on: January 14, 2010, 04:34:36 PM »
farovi bez sociva sigurno daju losiju svjetlost i zasljepljuju ostale ucesnike ... ali sta da se radi ... intheclubEdit , broj momka za xenone je 068 527 100 i nalazi se u Zagorichu preko puta cuvene trojke gti-tdi-1.4 ili veska vucelica ... ugradnja oko 20e , takodje u ponudi novi xenoni i sijalice kao i ostale elektronicarske usluge .
Eto tako, "eto tako" nadje strucnjaka pa cemo u subotu ako Bog da i to zavrsit. HVALA dje cuo i dje ne cuo :) aj pa ce panut i Heineken ili Tuborg, odavno nismo.
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline TROPHY

• View Profile
xenon
« Reply #15 on: January 14, 2010, 05:56:45 PM »
Nova Honda Civic ima xenone bez sochiva... :p

Offline BLUE_STILL

• View Profile
xenon
« Reply #16 on: January 16, 2010, 03:30:15 PM »
E ljudi kakvo iznenadjenje sam dozivio na zalost neprijatno :( Narucim ja ove xenone iz Slovenije sestrin sin ode uzme ih i sve ok dodju xenoni ja kod majstora da ih ugradimo kad ono umjesto kratko xenon a dugo halogeno ja dobio obrnuto  jao crying crying crying a doslo mi je da idem vec danas za sloveniju no ne mogu od posla. No "srecom" imam garanciju godinu dana pa cu ih vec nekako zamijenit. U Z A S
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline Bole

• View Profile
xenon
« Reply #17 on: January 16, 2010, 03:57:51 PM »
to prvi put cujem,jesi siguran da je to dobro povezano,ja sam mislio da ima samo kratko xenon a dugo halogeno

Offline vuki

• View Profile
xenon
« Reply #18 on: January 16, 2010, 04:21:57 PM »
NE MOGUCE!provjeri jeli to dobro spojeno. takve sijalice ne postoje osim ako nije fabricka greskaps ja sam danas skidao xenon sa svog auta i mislim da je prilicno jednostavno namontirat tj demontirat

Offline BLUE_STILL

• View Profile
xenon
« Reply #19 on: January 16, 2010, 04:40:24 PM »
Jesam a i na internetu sam nasao cak vise sijalica sa xenon dugim a halogenim kratkim nego obrnuto a evo sad cu cak slikat sijalicu pa cu je okacit odje . A sad sam vidio kako se radi pa cu to sam montirat sledeci put :)
BLUE_STILL
MONTENEGRO