Author Topic: Trazim Misljenje  (Read 633 times)

Offline brzi_pas

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #20 on: November 23, 2009, 09:08:51 AM »
Jok lose si cuo! Ako u svemu tome nije umjesan plivajuci zamajac onda je taj set vrlo povoljan s obzirom da se radi o relativno novom autu. Za TDI-ja taj set bez zamashnjaka kosta cca 150 eura. E kad je zamajac u igri onda to izadhe mnogo-mnogo vislje. Al na svu srecu 1,6 nama taj problem.Da se vratimo na temu. Auto je vrlo dobra. Tih i miran, solidno ide (nema onu explozivnost TDI agregata al zato fino se "razvlaci" sve do 6500 obrtaja bez gubitka snage. Nije sad nesto da se "rece" jak al nebi mu skodilo 15-20 konja vise. Za preticanja ga je potrebno nalozit malko vise a za ostale potrebe mislim da ce bit dovolja. Za gradsku voznju mnogo je bolja klasicna 1,6 verzija jer mu je obrtni moment mnogo nize nego kod 16V pa je samim tim u nizim obrtajima startniji i nekako prikladniji za smirenu voznju sto naravno pogoduje boljoj potrosnji. Kad smo kod potrosnje prosjek je (na nase gorivo!!!!!) iznad 7,5-8l/100km a groz grad izlazi i na 10-12l tako da sa te strane nije bas cvecka al sto je tu je! Sto se tice pouzdanosti najbolji V.A.G. bezninac (posle 2,0 8V) tako da ako je prije tebe bio pazen i mazen nema da te boli glava. Udobnost je posebna prica - neudoban je kad predjes iz francuza ili japanaca u njega al nije to strasno u stvari. Mislim da se sa te strane neces pokajati pogotovo kad vidis kako lezi u krvinama i kolko se manje naginje od konkurencije.Od kvarova da napomenem: zacepljenje brizgaljki, stradanje selen blokova (po 5 eura komad) i gumica balans stangle (po 2 eura komad). Solje amortizera znaju da crkavaju na TDI modelima zbog mnogo vece tezine na prednjoj osovini al da znas to je nedje oko 50 eura set. Probleme sa elektronikom kolko sam cuo nema i jako zahvalan auto. Sta reci na kraju: klasa auto za Stila, Civic-a, Megane-a, Alfu 147 i 307-icu po svemu. Znaces kad sjedes u njega o cemu pricam - osjecas da sjedis u autu a ne ka u karivolicu - to je ono sto niko sem vozaca VW grupe nece da prizna - nema skloporanja, tvrde plastike, tresenja vrata pri zatvranju, i sl. E sad sto je tvrdji malko (ne i neudobniji!) od konkurencije to je jedina mana pa mu svi to "nabijaju na nos" jer drugog argumenta nemaju happy2
rofl rofl rofl
Nobody move, nobody get hurt!

Offline vuki

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #21 on: November 23, 2009, 02:26:44 PM »
Jok lose si cuo! Ako u svemu tome nije umjesan plivajuci zamajac onda je taj set vrlo povoljan s obzirom da se radi o relativno novom autu. Za TDI-ja taj set bez zamashnjaka kosta cca 150 eura. E kad je zamajac u igri onda to izadhe mnogo-mnogo vislje. Al na svu srecu 1,6 nama taj problem.Da se vratimo na temu. Auto je vrlo dobra. Tih i miran, solidno ide (nema onu explozivnost TDI agregata al zato fino se "razvlaci" sve do 6500 obrtaja bez gubitka snage. Nije sad nesto da se "rece" jak al nebi mu skodilo 15-20 konja vise. Za preticanja ga je potrebno nalozit malko vise a za ostale potrebe mislim da ce bit dovolja. Za gradsku voznju mnogo je bolja klasicna 1,6 verzija jer mu je obrtni moment mnogo nize nego kod 16V pa je samim tim u nizim obrtajima startniji i nekako prikladniji za smirenu voznju sto naravno pogoduje boljoj potrosnji. Kad smo kod potrosnje prosjek je (na nase gorivo!!!!!) iznad 7,5-8l/100km a groz grad izlazi i na 10-12l tako da sa te strane nije bas cvecka al sto je tu je! Sto se tice pouzdanosti najbolji V.A.G. bezninac (posle 2,0 8V) tako da ako je prije tebe bio pazen i mazen nema da te boli glava. Udobnost je posebna prica - neudoban je kad predjes iz francuza ili japanaca u njega al nije to strasno u stvari. Mislim da se sa te strane neces pokajati pogotovo kad vidis kako lezi u krvinama i kolko se manje naginje od konkurencije.Od kvarova da napomenem: zacepljenje brizgaljki, stradanje selen blokova (po 5 eura komad) i gumica balans stangle (po 2 eura komad). Solje amortizera znaju da crkavaju na TDI modelima zbog mnogo vece tezine na prednjoj osovini al da znas to je nedje oko 50 eura set. Probleme sa elektronikom kolko sam cuo nema i jako zahvalan auto. Sta reci na kraju: klasa auto za Stila, Civic-a, Megane-a, Alfu 147 i 307-icu po svemu. Znaces kad sjedes u njega o cemu pricam - osjecas da sjedis u autu a ne ka u karivolicu - to je ono sto niko sem vozaca VW grupe nece da prizna - nema skloporanja, tvrde plastike, tresenja vrata pri zatvranju, i sl. E sad sto je tvrdji malko (ne i neudobniji!) od konkurencije to je jedina mana pa mu svi to "nabijaju na nos" jer drugog argumenta nemaju happy2
rofl rofl rofl
tek sad ovo procitah!!mijo nije za smjeh  :'(

Offline Bole

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #22 on: November 30, 2009, 06:09:36 PM »
maniac i zaboravio si rec da bolje drzi cijenu od konkurencije...tj da mu sporije pada i da se sjutra na nasem trzistu mnogo lakse prodaje nego bilo koje auto od konkurencije...sto je jako bitna stavka...[color=][/color][color=][/color]

Offline Milos GTI

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #23 on: December 27, 2009, 11:04:39 AM »
takodje sam cuo da ce 90 posto majstora rec da je 3ka kvalitetnija od 4ke.
njemacki casopis AUTO BILD se u jednom od brojeva bavio ocjenjivanjem kvaliteta svih modela golfa i rezultati se bili sledeci: golf 1 je dosta slabo zasticen od korozije, a mehanika je uglavnom pouzdana samo je potrebno ponekad zamastiti ruke golf 2-koriscenje zastitnog voska u vecim kolicinama, pouzdana mehanika, tvrdji od golfa 1 golf 3 (znaci prenosim tacno kako je pisalo) najveci volkswagenov promasaj, na pocetku proizvodnje golfa 3 doslo je do smjene nekog od celnika fabrike, smanjeno je koriscenje zastitnog voska, te je korozija postala veci problem nego na prethodnom modelu.jedino je nesto bolju zastitu imala jubilarna serija Edition 20 golf 4 je dobio najbolju zastitu i time izvukao vw iz govana i spasio ih srama sa golfom 3, kasniji modeli tek trebaju da se dokazuju

Offline Filip

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #24 on: December 27, 2009, 11:13:54 AM »
ok. ja sam to cuo, kao sto sam napisao, iskreno meni se po izgledu najvise 4ka svidja! eto tako(davore ne ti)

Offline Domo_TS

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #25 on: December 27, 2009, 11:24:20 AM »
vrerovatno misle da je trojka bruka za golfove po pitanju zashtitnog voska... kako barem zakljuchih ovdje. inache generalno mislim da trojka nije gora od dvojke prvo samim tim shto je novija pa s'tim i kvalitetnija jer eo se trojke voze ovuda bez ikakvih problema. pogledajte samo dvojku kako je fino proshla na crash test..http://www.youtube.com/watch?v=CyzCswJ_tkka evo trojkahttp://www.youtube.com/watch?v=jyU7oqPEFxs

Offline tuningmaniak

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #26 on: December 28, 2009, 08:20:21 AM »
maniac i zaboravio si rec da bolje drzi cijenu od konkurencije...tj da mu sporije pada i da se sjutra na nasem trzistu mnogo lakse prodaje nego bilo koje auto od konkurencije...sto je jako bitna stavka...[color=][/color][color=][/color]
To se valjda podrazumijeva nema potrebe pisat takve stvari happy! Jedna primjer: Citroen C4 star godinu dana kupljen u salon, nadzidzano opreme to sto moze, cijena 18.000 Eura. Cojek posao u salon da pita staro za novo da doplati za C5 (neki srednji nivo opreme i motorizacija ne najskuplji) i ocekiva je da mu ovi recu C4+5000 eura kad ono: "...pa znate, ovih C4-ki ima dosta, niko nece polovnu da je kupi, ovo ono, dajte nam vasu C4-ku i jos 10.000 za ovaj C5..." roflA tipujem da srednje opremljeni C5 sa nekim "ne bas zahtjevnim" motorom kosta oko 20.000 eura.Sto znaci da je coek kupovinom nove C4-ke izgubio jednu jako jako solidnu golf cetvorku samo za godinu dana ::bleh::!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Kimi

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #27 on: December 28, 2009, 01:04:52 PM »
Bolje C4 na godinu no Golf dozivotno  ::bleh::
Nema prostora ovdje kapi!

Offline vuki

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #28 on: December 28, 2009, 01:29:03 PM »
golf je golf

Offline Bole

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #29 on: December 31, 2009, 03:25:38 PM »
Bolje C4 na godinu no Golf dozivotno  ::bleh::
Gresis sinko,silno gresis...a nebi C4 kupio ni da je 3000€,Ostroga mi nebi.A tek za 8,10 il 15 iljada eura auuuu brale,pa "samo u snu"

Offline Kimi

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #30 on: January 03, 2010, 09:58:44 PM »
Pa ja grijesim zato sto ga ti ne bi nikad kupio???  jao  roll2
Nema prostora ovdje kapi!

Offline Domo_TS

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #31 on: January 03, 2010, 11:47:38 PM »
bogame bi ja c4 kupio rado... i to obavezno coupe pffffff on i ovaj sa 4 vrata 2 svijeta...

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #32 on: January 04, 2010, 12:36:58 AM »
Pa evo da vam uhvatim mustuluk , c4 je isto kao i megan u francuskoj koristen kao dostavno vozilo tako da ih ima po 5k u pg ali ne za svakoga :)

Majka mi je rekla da moze ...

Offline Bole

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #33 on: January 04, 2010, 12:38:20 AM »
volan mi se masu svidja kod tog auta,glupost...

Offline TROPHY

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #34 on: January 04, 2010, 11:06:59 AM »
volan mi se masu svidja kod tog auta,glupost...
Ne spominji mi ga...  crazy

Offline Bole

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #35 on: January 04, 2010, 11:22:06 AM »
svaki koji je dosa ljetos kod druga u servis(dje sam pomaga/radio,posto je zabrana gradnje pa ja nemam posla),ima je problem s mjenjacem,plastike trop itd...

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #36 on: January 04, 2010, 12:14:38 PM »
Moras priznati da ne umijes da saltas na mala kola cim ti svako auto skripi iz prve u drugu :)

Majka mi je rekla da moze ...

Offline Bole

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #37 on: January 04, 2010, 12:22:44 PM »
Golf 2 i Clio su mi imali mjenjac vrh...saltas kako oces iz koje oces u koju oces,a Clio sam moga vratit na 50-60u prvu opusteno...Dobro doduse na Clia sam prosuo jedan mjenjac,al nije zato sto neumijem da saltam brate,momci za godinu prosipaju po 4-5 mjenjaca i birace lome po gradu tu,a mene eo godinu tacno isti mjenjac na GTI :D...A na C4 mi se svaki tesko ubaca u rikverc i prvu,ne jedan nego 20 njih(doduse svi su skoro bili sa rent a cara) :D Laguna mi nije krcala,al metar i po od prve do druge,e u voznju nije htjela nazad u prvu krci,astra mi krci cesto i lagano kad idem al mi zapinje noga na patos pored kvacila s lijeve strane,alfa 33 napuni prvu pa kad kvacilo takne pod obrtaji pocnu da padaju onda druga i jedino tako mi nije krcala...Audi A4 1.8T,mjenjac najjaci...
« Last Edit: January 04, 2010, 12:36:53 PM by boskovic85000 »

Offline devil_may_cry

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #38 on: January 04, 2010, 02:37:48 PM »
ne prdi boskovicuc4 je extra auto ko zna da ga vozi.francuska kola nijesu za svakoga. :)
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline Bole

• View Profile
Trazim Misljenje
« Reply #39 on: January 04, 2010, 02:41:43 PM »
cus prdim,ada ja samo pisem sto mislim,a vjerovatno je c4 dobar al za mene nije definitivo...i ne ubrajam ja tu sve francuze ima tu dobrih kola... e i zamalo zaboravih Davore brale fali mi u mala kola prekidac onaj na mjenjab za brze i spore da bi to islo :D a da vidis kad na kipera MB 2644 zakrci brale iz sica da ispanes raspade se sve :D
« Last Edit: January 04, 2010, 02:49:03 PM by boskovic85000 »