Author Topic: Nove gume  (Read 3090 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Nove gume
« Reply #20 on: November 13, 2009, 10:49:23 PM »
Ja ti rekoh nesto u vezi sa tim BF-kama. A i potvrdili su mi i ostali koji su na njima vozili - nikad vise. Prvih 20 iljada extra guma, posle se pretvori u plastiku - kamen. Tvrda, neudobna, na kvasnom katastrofa. I izgledom mi je katastrofa jer izgleda kao izdusena da je - kao da joj treba felne 7,5J umjesto 6J (moj slucaj). Al dako se tebe pokaze kako treba.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nove gume
« Reply #21 on: November 14, 2009, 12:16:27 AM »
brate na sva kola u efel su BF.a djefi je uvoznik i guma i vlasnik efela.reka si za profiler 1,a ovo nije profiler ;)ja sam samo sve najbolje cuo.eo nocas sam bio za kotor..nisam smio preko 120 jer ne znam kako se ponasaju,ali do te brzine se sigurnije osjecam no na miselin!a misel se razbija od abs-a,i kratko traje jer je premeka.
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline Bole

• View Profile
Nove gume
« Reply #22 on: December 18, 2009, 04:58:25 PM »
jednom sam vozio na mrtvi BF davno i nikad vise...sad stalno samo KUMHO i YOKOHAMA...trenutno imam i jedne i druge :p

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nove gume
« Reply #23 on: December 18, 2009, 05:30:20 PM »
samo da kazem da su ove bf bolje od michelinki 1000 puta!Pogotovo na kisu i sl...Na kocenje je isto extra, ne mrda auto!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Nove gume
« Reply #24 on: December 18, 2009, 06:08:55 PM »
Pitacu te za 15-20.000km! Licno ti zelim da ti potraju i da se ponasaju super al sam nesto skeptican po pitanju BF-a, a to sto ih efel vozi je zato sto ih nabavljaju po nenormalno povoljnim cijenama! Moje profiler 2 su bile kao pjesma prvih 20.000km a posle toga nizasta. Ne trose se al zato su i pretvrde i dok na suvom se i dalje ponasaju OK (u stvari ponasale su se happy2) na prvoj kisici su ne daj Boze!nego da recem rijec dvije o ovim "kineskim" Nokian gumama rofl. Jes da sam na njima pregazio samo 1750km od kad su kupljene (nemadoh kad stavljen je zimski set up) sto jos nije mjerodavno al posle razrade su pokazale da je u pitanju stvarno extra guma. Mozda malo tvrdja smjesa al lijepi to je nenormalno. Suvo, mokro, mraz, ubija kako je dobra. Malo izrazena buka pri "kotrljanju" (brzina od 20km/h na losem asfaltu) i to je kraj negatvnim karakteristikama. Da ne pricam o razlici u stabilnosti izmedju 15" i 16" ::tongue4::Kakve ce biti posle 20.000km vidjecemo jer su pravljene za nize temperature sto znaci da ce malo brze istrosit svojstva na vrelom PG asfaltu al vrijeme ce pokazat!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Nove gume
« Reply #25 on: December 23, 2009, 10:45:50 AM »
Sto mislite o pireli p400 gumi ? Akcija je u castelanu , kostaju svega 40e !!!

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Nove gume
« Reply #26 on: December 23, 2009, 11:30:08 AM »
To je guma za auta nize srednje klase (pretezno) i valjda je u manjim dimenzijama pravljena, tako da od nje nemos ocekivat sad neke extra vozne osobine al Pireli uopsteno nije losa marka i mislim da kave god da su da ce odraditi posao kako treba. O kojoj se dimenziji radi? Jedino sto u kastelanu znaju da prodaju stare gume pa pazi da ne uvale nesto prestaro (ako im je DOT star preko 3 godine - ne uzimaj). Moje su npr. kraj prosle godine (ove Nokian) tako da otuda i te akcije. Znam da je pirelijev promasaj bila P600 guma (dolazile su serijski sa novim RS Octaviama i ljudi su se masovno zalili da ne mogu prenijeti sposobnosti auta i trapova na podlogu) al to ne znaci da su im i ostale gume lose. Prosvrljaj malko po netu pogledaj sta vele ljudi o njima, mada slabo sta od toga vazi za nase uslove, odje ti jedino pomaze metoda pokusaja pa sto se najbolje pokaze ostani pri njima. A imaju li jos sta na kaciju (jos nekog proizvodjaca)?

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Nove gume
« Reply #27 on: December 23, 2009, 12:18:53 PM »
To je akcija PLUS popust jer znam radnike , gume su za pezao 206 ...

Offline Kimi

• View Profile
Nove gume
« Reply #28 on: December 23, 2009, 12:46:12 PM »
Moj otac je na Pezoa milion godina vozio Pirelli u raznim varijantama i uvijek bio zadovoljan, cak mislim da je i ta p400 bila na nekom od nasih auta i da je posteno odradila svoje...Tako da ja glasam ZA!
Nema prostora ovdje kapi!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Nove gume
« Reply #29 on: December 23, 2009, 01:01:41 PM »
Pa to i velim prilei uopsteno je dobra marka, a i ti promasaji ako ih ima nevjerujem da su neki katastrofalni!

Offline TROPHY

• View Profile
Nove gume
« Reply #30 on: December 23, 2009, 01:03:15 PM »
Ovo shto pomenu manijak da drzhe stare gume u castellanu, je tachno...Mom ocu su proshle godine prodali dvije 'Amtel' gume stare preko 3 godine, kasnije kad smo to otkrili, nije bilo shanse da ih zamijenimo, tobosh vele da to nema nikakve veze ako je guma fino skladishtena, bla, bla, bla... Hvala Bogu se do sad odlichno ponashala, i mislim da nema gume sa boljom sharom za te pare (oko 40E)Eo slika... :P

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nove gume
« Reply #31 on: December 23, 2009, 02:42:14 PM »
Pa i nema veze ako je guma skladistena na finoj temperaturi i ako je sunce nije dovacalo!!!To su glupe narodne price!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Nove gume
« Reply #32 on: December 23, 2009, 06:18:28 PM »
A kako nema veze! Cuti na jednoj povrsini 3 godine, samim tim drugacija je smjesa na toj strani na koju lezi nego na ostalim stranama gume. Jes imaju kad u kastelanu (ili bilo dje drugo) rotirat gume svaka 2 mjeseca.A i okle garancija da ih tamo drze i cuvaju kako treba? To sto oni kazu okaci macku o rep, rekli bi ti da je bolja ta sto cuti 3 godine nego glanc nova samo da je uvale. Dakle DOT ako je preko 3 godine nije preporucljivo uzimat - mada ima i izuzetaka.

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nove gume
« Reply #33 on: December 23, 2009, 09:49:14 PM »
normalno je da okrenu gumu na drugu stranu, zato su i placeni radnici.

Offline Kimi

• View Profile
Nove gume
« Reply #34 on: December 24, 2009, 12:26:21 AM »
Ja kad sam Enerdzi uzeo prije mjesec dana, bas sam obratio paznju i sad isto i za ove Eskimo i nemam prolema nikakvih...

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nove gume
« Reply #35 on: December 24, 2009, 12:37:03 AM »
jesi li ti nocas pored faxa prosa 930530593 km/h iz pravca allianca? U suprotnu traku?Ako jesi za muda cu te objesitima me ubit jadan ne bio!

Offline Kimi

• View Profile
Nove gume
« Reply #36 on: December 24, 2009, 03:37:00 PM »
Nisam, ne bavim se ja takvim exkurzijama.  Pogotovu kad znam da mogu tebe ocekivati u blizini.  :tease:

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Nove gume
« Reply #37 on: December 25, 2009, 04:27:44 PM »
ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhaha
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Nove gume
« Reply #38 on: December 25, 2009, 04:51:06 PM »
Uzeo sam ove pireli p400 i vulkanizer Banjo iz Maslina mi je rekao da su bolje od mnogih koje su tri puta skuplje ! Vec sam ih isprobao do Kotora i nazad ... potpuno drugo auto !

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nove gume
« Reply #39 on: December 25, 2009, 10:53:53 PM »
kolko para komad?