Author Topic: sudar, pomalo neobican ...  (Read 370 times)

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
sudar, pomalo neobican ...
« on: August 12, 2009, 11:06:09 AM »
Nisam imao fotoaparat da fotagrifisem sudar koji se desio na parkingu sportskog centra u Budvi.Hyundai Santa Fe se kretao parkingom kako je naznaceno crvenom linijom i udara prvo automobile parkirane sa njegove lijeve strane (odakle pocinje ljubicasta boja)od kojih se odbija i ulece u parking sa desne strane  crazyKoliko sam vidio razbijeno je 6 automobila plus par skutera i jedno biciklo.Uzrok je, navodno, komjuter koji je ,,poludio'' i ,,zakucao'' gas do daske pa vozac nije imao priliku da iskontroliÅ¡e vozilo.Da li kompjuter kontroliÅ¡e sve funkcije u vozilu, pa se zaista ne može niÅ¡ta, no, ako je zaista tako bilo to je jedan VELIKI propust fabrike.PokuÅ¡avam na internetu da nadjem joÅ¡ ovakvih primjera ...P.S. sada me je strah da iza?em na ulicu ko zna Å¡ta mogu da naprave ovi automobili ...  crazy

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #1 on: August 12, 2009, 11:12:45 AM »
ne moze kompjuter to nikako uraditi...

Offline gtivr6

• View Profile
« Reply #2 on: August 12, 2009, 11:17:31 AM »
sa vozacem nesto nije bilo u redu  jao

« Reply #3 on: August 12, 2009, 11:47:05 AM »
Cuo sam da je moguce sa turbodizelom da nesto zakaze pa da on pumpa gas iako se papucica ne dira, e sad je li moguce sa drugima, ne znam, mada ako reagujes na vrijeme mozes da ga ugasis ili izbacis iz brzine.
Cecu sam puštio sa plejera da buca

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #4 on: August 12, 2009, 12:40:43 PM »
To sa gasom nije prvi slucaj,komp posalje podatke i idemo ... e sad je vozac najvjerovatnije se lose snasao posle krivine i nije stigao da ispravi zbog frke ili ga je zagicao i ponijela ga je sila ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #5 on: August 12, 2009, 01:53:03 PM »
prvi put chujem da kompjuter kontrolishe gas.esp i ostali sistemi za kontrolu mogu da ODUZMU gas nekim tockovima ako osjete proklizavanje, takodje mogu i da koche.. ali da UPRU PO GASU .. ne znam  roll2mada sve je moguce, mozda se kompjuter pobunio. Kao u nekom science fiction filmu. Ocekujte rat automobila vs ljudi
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #6 on: August 12, 2009, 02:38:19 PM »
cudno..moga je izbacit iz brzine..zakocit..pritisnut kvacilo..dic rucnu...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #7 on: August 12, 2009, 04:36:59 PM »
jes u tih 10 metara ako je puni gas bio nije imao vremena da trepne ..lako je prichat moga je ovo moga je ono, u takvim trenuDcima malo je vremena za razmisljanje a jos manje za reagovanje.ko zna sto je tu bilo
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline cedo

• View Profile
« Reply #8 on: August 12, 2009, 07:06:15 PM »
Danas kompjuter sve kontrolise.Recimo na dizel motor novije generacije informaciju o datom gasu dobija kompjuter sa potenciometra koji se nalazi na papucici gasa.Znaci ako crkne taj potenciometar i ostane informacija da je dat pun gas ,iako nije,motor pocinje da vrti....Ali isto se slazem sa nekima da to moze biti dobar izgovor za lose savladanu krivinu....Da mu nisu gremlini napali auto... ::taz::
Ne pustaj gas ni za zivu glavu,mog`o bi da pogines !!!

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #9 on: August 12, 2009, 10:41:28 PM »
Slicna se situacija desila prije godinu, dvije, kod mene na parking ispred zgrade, naime, parkirani fiat tristac se sam bez ikoga upalio i popeo preko ivicnjaka i zaustavio po metra od drveta, niko nije mogao da vjeruje, a kamoli vlasnik, kojeg smo jedva ubijedili da niko od nas nije umijesan... Kunem vam se za ovo...

Offline MotobikeR

• View Profile
« Reply #10 on: August 13, 2009, 01:12:16 AM »
Slicna se situacija desila prije godinu, dvije, kod mene na parking ispred zgrade, naime, parkirani fiat tristac se sam bez ikoga upalio i popeo preko ivicnjaka i zaustavio po metra od drveta, niko nije mogao da vjeruje, a kamoli vlasnik, kojeg smo jedva ubijedili da niko od nas nije umijesan... Kunem vam se za ovo...
daju li ti na selo neku travu ?

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #11 on: August 13, 2009, 01:20:09 AM »
a bogomi to je dobro poznata boljka kod fiata 300... ta elektronika i silni kompjuteri
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #12 on: August 13, 2009, 08:41:50 AM »
Ahahahahahahahah! Qq haha... I nisam na selo... :P ;)

sparco

• Guest
« Reply #13 on: August 13, 2009, 12:39:54 PM »
a taj santa fe ima brutalno ubrzanje sari, treba se snac kontrolisat to ;p moze shto ne moze wulfy, izem ti ja danasnje tehnologije, nizasto se ne pitas

Offline SFU

• View Profile
« Reply #14 on: August 13, 2009, 12:56:06 PM »
strashan auto, mozda ga moji kupe - to ce bit jedino auto za koje im ja necu bit kriv shto je udaren!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline tmBROTHER

• View Profile
« Reply #15 on: August 13, 2009, 06:32:52 PM »
Bice da mu je "upa" virus u komjuter ::yes::!

Offline shajo

• View Profile
« Reply #16 on: August 14, 2009, 11:26:48 PM »
samo jedno pitanjeda li na cruise controleru (ili kako li se vec zove, polugica ili dugmici na volanu koji odrzavaju istu brzinu na putu) postoji mogucnost povecavanja brzine bez diranja gasa?ako postoji, eto vam rijeshena zagonetka
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #17 on: August 15, 2009, 08:07:52 AM »
Mislis na tempomat? Koliko ja znam, ne moze se gas povecavati i oduzimati na dugmice... ;)

Offline Bole

• View Profile
« Reply #18 on: August 15, 2009, 08:52:44 AM »
postoji i moze se dodavati gas... i npr vi usporite i samo pustite sve auto opet samo ubrzava do brzine odredjene "cruise controlu",  isto tako imate opciju "+" i "-" koja sluzi za pomjeranje limitatora "cruise controla" ako to radite u toku voznje dok je ukljucen "cruise control" tj pritiskate "+" ili "-" auto ce usporiti ili ubrzati a da istovremeno ne pretiskate nista od pedela
« Last Edit: August 15, 2009, 08:56:41 AM by boskovic85000 »

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #19 on: August 15, 2009, 09:58:59 AM »
Moze, moze, npr. na Hondu Civic poslednje generacije stelujes brzinu tempomata na "+" i "-" polugice.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!