Author Topic: Treseeeee!!!!!  (Read 509 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #20 on: June 24, 2009, 10:39:48 AM »
Opet provjerio trapove, sve u najboljem redu, sem gumica balans stangle koje pjevaju svoju pEsmu! Bio do Bata opet, reka mi da mogu bit samo dvije stvari i da krenem sistemom eliminacije: uradim balansiranje svih 4 komata felgi (preporucio mi je one Boljevice kod doma JNA, kod one kavane ispod Murve kako li se vec zove, kao oni jedini u PG imaju atest da je bazdarena masina svake godine i da ce mi je ako se ispraviti moze izbalansirat, a ako ne rec ce mi da ih bacim happy2), pa ako se posle toga nastavi se ista pjesma onda da podjem na ravnanje diskova. Al ovi Boljevici nete da mi radU balansiranje dok ne sredim diskove. Pi, samo me vozaU. Dako sjutra skinem diskove i ponesem ih nedje, pa cemo posle vidjet. No skupo to ravnanje, to je problem. 10 za montazu/demontazu i 10 za ravnanje, onda sve to x2 za lijevi i desni i eto 40E. I jos mi vele da cu morat nove pakne da stavljam jer ako su krivi diskovi - krive su i pakne?!?!?!?! A to znaci jos 45E!!!!!!! A-a kako ne, ako bude trebalo malo cu pakne izsmirglat jer jos ima mesa na njig a i koce bezobrazno.A vezano za stope, jedno sam naucio. Dio koji je jos fabricki a nije stetan (citaj: u kvaru) ne mijenjaj! Jer su odje Ti "novi original Njemacki djelovi" njesra zesce. I jos nesto, u ovlasceni bi i mene stopa kostala 19x7E al ovo je kod Cekovica uzeto po tako niskoj cijeni. Da se finansijksi oporavim malice pa cemo vidjet za stope.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Andrijav5

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #21 on: June 24, 2009, 01:13:41 PM »
Opet provjerio trapove, sve u najboljem redu, sem gumica balans stangle koje pjevaju svoju pEsmu! Bio do Bata opet, reka mi da mogu bit samo dvije stvari i da krenem sistemom eliminacije: uradim balansiranje svih 4 komata felgi (preporucio mi je one Boljevice kod doma JNA, kod one kavane ispod Murve kako li se vec zove, kao oni jedini u PG imaju atest da je bazdarena masina svake godine i da ce mi je ako se ispraviti moze izbalansirat, a ako ne rec ce mi da ih bacim happy2), pa ako se posle toga nastavi se ista pjesma onda da podjem na ravnanje diskova. Al ovi Boljevici nete da mi radU balansiranje dok ne sredim diskove. Pi, samo me vozaU. Dako sjutra skinem diskove i ponesem ih nedje, pa cemo posle vidjet. No skupo to ravnanje, to je problem. 10 za montazu/demontazu i 10 za ravnanje, onda sve to x2 za lijevi i desni i eto 40E. I jos mi vele da cu morat nove pakne da stavljam jer ako su krivi diskovi - krive su i pakne?!?!?!?! A to znaci jos 45E!!!!!!! A-a kako ne, ako bude trebalo malo cu pakne izsmirglat jer jos ima mesa na njig a i koce bezobrazno.A vezano za stope, jedno sam naucio. Dio koji je jos fabricki a nije stetan (citaj: u kvaru) ne mijenjaj! Jer su odje Ti "novi original Njemacki djelovi" njesra zesce. I jos nesto, u ovlasceni bi i mene stopa kostala 19x7E al ovo je kod Cekovica uzeto po tako niskoj cijeni. Da se finansijksi oporavim malice pa cemo vidjet za stope.
Nemoj slucajno na poravnate diskove da vratis stare pakne posto ce ti potrosit diskove nakrivo obavezno nove pakne...a ravnanje diskova ti je 10e...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #22 on: June 25, 2009, 10:36:06 AM »
Nemojte me zezat ljudi, ove pakne su dosta dobre, malo cu ih izsmirglat i ......Ma ustvari vidjecu s majstorom, idem ujutru kod njega, pa cemo zajednickim snagama odlucit.U svakom slucaju, hvala na pomoci. Javljam sta sam rijseio! cheers1

Offline shajo

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #23 on: June 25, 2009, 11:51:05 AM »
razlog zashto auto moze da trese , najvishe trese izmedju 90 i 1101. krive gume2. krive felne3. neizbalansirane gume4. krivi diskovi5. felna nije dobro nalegla (situacija sa distancama ili ako nije dobro ochishceno mjesto dje nalijeze felna, moze chak i rdja da zeza)6. pogledaj da se nisu klijeshta olabavila
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline Andrijav5

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #24 on: June 25, 2009, 12:18:14 PM »
Nemojte me zezat ljudi, ove pakne su dosta dobre, malo cu ih izsmirglat i ......Ma ustvari vidjecu s majstorom, idem ujutru kod njega, pa cemo zajednickim snagama odlucit.U svakom slucaju, hvala na pomoci. Javljam sta sam rijseio! cheers1
Nemas sto da ides kod majtora nijedan normalni majstor ti nece reci da stavis stare pakne na nove diskove poslusaj me da su presle 50 km na stari disk ne valjaju...Tako je i mene na golfa bilo isto pakne kao nove i kaze mi majstor ja ti ih mogu stavit ali ce ti nakrivo potrositi disk i nikad vise to nece biti da valja... jao

duka

• Guest
Treseeeee!!!!!
« Reply #25 on: June 26, 2009, 07:30:44 AM »
Moraju nove plocice kad se diskovi mijenjaju ili ravnjaju !

Offline tuningmaniak

• View Profile
Treseeeee!!!!!
« Reply #26 on: June 27, 2009, 01:55:26 PM »
Evo, problem (nadam se) u cjelosti rijesen. Sjutra bi trebalo na otvoreno nedje da je produvam, pa cemo vidjet jel se u potpunosti eliminisalo ono tresenje pri vecim brzinama. Do 130km/h sam kroz grad testirao (vise nijesam smio, bilo je preopasno) i nista se nije osjecalo na upravljacu. Tresenje kod kocnica potpuno eliminisano. Izravnao diskove (bili jako malo krivi al ih je ipak trebalo taci). Znaci izravnana kociona povrsina, onaj dio sto nalijeze na glavcinu tocka u glavnom izgledao je kao nov posle obrade. Pakne iako su mi se cinile OK, tek kad sam ih skinuo vidio sam u kakvom su jadnom stanju (gladke kao ogledalo, pocele da se mrve sa strana, tvrde ko kamen, na desnoj strani od koje je i tresenje dolazilo bile su ko banana krive i u poredjenju sa novima tanke ko dlaka). Ugradio nove ATE (izgleda original sto me je jako iznenadilo) koje su papreno kostale (49E)! Uglavnom laksi sam za 77E (ruke, ravnanje, pakne i balansiranje prednjih felgi) al ce valjda bit OK. Da predjem prvih 200km da se pakne malcice razrade pa cemo vidjet sto i kako.Fala svima na pomoci! ::beer3::