Author Topic: PRAVILA!!!  (Read 2479 times)

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #20 on: June 08, 2009, 09:07:00 PM »
Znaci moj cabrio otpada ?  crying

Majka mi je rekla da moze ...

Offline mili

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #21 on: June 08, 2009, 09:11:23 PM »
Tvoj Cabrio je dobar da skidaš ribice sa stopa na Cetinjske semafore (kao što se to nekada radilo). Samo pazi da ne naletiš na neku trandžu, toga sad ima koliko oceš :)

Offline brzi_pas

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #22 on: June 08, 2009, 09:13:30 PM »
Kad smo vec kod kabria, imamo dva komada koji bi se trkali malo....da nam napravite CUP?? roll2
Nobody move, nobody get hurt!

Offline tuningmaniak

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #23 on: June 09, 2009, 09:39:58 AM »
Ajde jos jedno pitanjce, pa obecavam da necu davit (jedno vrijeme happy2)!Recimo da uzmem sad da spremam auto za trku, ajd da lupim Felicija 1.6, e sad sjedista i pojasevi, PP aparat i sl. koja moraju bit sa homologacijom. OK. To sam svatio. Ram tj. roll bar, moram li kupiti bas namjenjen za Feliciju, ili moze neko to da mi zavari a da dobijem homologaciju za njega? Dalje, ocu da prepravim auspuh npr. rucna izrada, svecice, filter vazduha, chip motora, moze li sve to bit aftermarket (tipa K&N, Brisk, Green i sl) ili mora bit od odredjenog proizvodjaca. Isto i za trapove i kocnice, mogu li da stavim npr. Eibach, H&R trapove namjenjene za tuning ili moraju bit tamo neki posebni, bas namjenjeni za trke. Tj. pitanje se svodi na to da li mogu auto da pripremim sa djelovima za tuning, a ne izricito trkackim djelovima. Hvala.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline mili

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #24 on: June 09, 2009, 10:09:38 AM »
jednostavno je: za grupu A i N moraš po homologaciji, za grupu H budži sve ali ne stavljaj turbo punja?. Za rolbar moraš da uradiš atest ako ga nema fabri?ki i dozvoljena je slobodna izrada ali ti to ne preporu?ujem jer su fabri?ki od hrom-molidben legure i mnogo su lakši nego ovi iz 7.avgusta i kipsa a sve je u tome da napraviš što lakši auto. E, da: za H možeš i da mijenjaš djelove karoserije ali ono što ?ini osnovu mora biti netaknuto: stubovi, krov, koševi, pod, ... a vratas, haube, blatobrani, branici mogu biti i od plastike, i od ?ega ho?eš

Offline brzi_pas

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #25 on: June 09, 2009, 10:24:59 AM »
E super, znaci radi se grupa H, makar za iducu sezonu.... samo da ne bude da radim a ukine se klasa  roflA sto se tice roll bara, rad li neko kod nas od  hrom-molidben legure  , posto ne znam dje bi uzeo za neki stariji auto....

Offline Laki

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #26 on: June 09, 2009, 12:02:40 PM »
Mijo,samo naprijed ::thumbsupup:: ::thumbsupup:: respectOcekujemo jos jednu Alfu clap2 clap2
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline brzi_pas

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #27 on: October 27, 2011, 08:19:11 PM »
Opet potezem par pitanja u ovu temu....Znaci, prica ide ovako...odlucio sam se za 1.4H, krenem u skupljanje djelova (skupio skoro sve :) ) i pocinjam da se raspitujem vezano za najmanju tezinu u klasi 1.4H...i dobijam odgovor da se klasa ukida sledece sezone????E sad, posto znam da ima dosta kola u toj klasi, dal ej to sigurno ili ne.... ako neko mzoe tacno da napishe... steta para i vremena da se napravi auto, a klase nidje  ;)

Offline Dzoni93

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #28 on: October 27, 2011, 08:30:31 PM »
Nacuh nesto da se radi na smanjenju klasa za sledecu godinu..o tome valjda tek treba da se sastanci i odlucuje. 
Aerodynamics are for people who can\'t build engine

Offline stefan123

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #29 on: October 27, 2011, 09:10:13 PM »
Ada ima vremena...zashto bi iko krenuo da sprema auto bez mjesec dana prije pochetka...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline brzi_pas

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #30 on: October 28, 2011, 12:08:59 AM »
ada, 2-3 dana, samo se gume dopumpaju, i malo pritegne kaish od alternatora..... ::)

Offline Bole

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #31 on: October 28, 2011, 04:49:37 AM »
Ja sam dugo zainteresovan za klasu E1-2000 (ili ti H), ali se nemogu nikako sastavit da uletim kes jbg, volje ima, planova ima, samo para fali. Nebi ja pravio neki cisto krvni E1, naravno nemam ni u snu para za to, al neki Golf MK2/MK3 GTI 16V bi valjalo sklopit onako pola na pola fabrika za moju dusu.

Offline ribnica7

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #32 on: October 28, 2011, 07:28:59 AM »
najvjerovatnije se nece voziti 1400h,bice 1600

Offline brzi_pas

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #33 on: October 28, 2011, 07:50:12 AM »
Toga sam se i plashio.....uglavnom, sto ce bit sa kolima iz klase 1.4H i koliko ima vozaca u 1.4h a koliko u 1.6H?

Offline stefan123

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #34 on: October 28, 2011, 09:13:27 AM »
U tom sluchaju je bolje da se napravi klasa "Hobby" koja ce obuhvatat sve dosadashnje 1400,1600,2000 i zadnja vucha klase pa nek to bude klasa u kojoj "nema pravila"...malo je bezveze ukinuti 1400 koja je sasvim solidna, a ostaviti recimo 2000 koja je ultra dosadna jer nema nikad preko 2 auta..Kako god, poshto i ja petljam neshto za sledecu godinu, mozhe li neko napisati ima li ikakvih pravila za hobi klase, tachnije 1600 klasu, minimalna kilazha, ishta ? Valjalo bi isto napisat "cjenovnik", dakle startnine, tehnichki, licenca i shta je josh potrebno od tih "dadzbina" za jednu sezonu...
« Last Edit: October 28, 2011, 09:17:49 AM by stefan123 »
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline brzi_pas

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #35 on: October 28, 2011, 09:23:45 AM »
e da, i bitno je TEZINA.... koliko meni rekoshe kod nas je za 1.4H 550kg... vidim napolje 680kg ili tako nesto..... ako mogu da uticem, volio bi kod nas da bude 700kg :D

Offline Domo_TS

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #36 on: October 28, 2011, 12:05:57 PM »
Ne ukida vec se spaja po FIA... (odgovor iz CGAMSK)

Offline brzi_pas

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #37 on: October 28, 2011, 07:30:15 PM »
Aj moze li taj cgamscg da pojasni malo to "po FIA"? sta se spaja i sa cim?dodushe ima ih odje registrovanih, pa ih zamoli da objasne ako im nije muka....ono

Offline DrSPEED

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #38 on: December 31, 2011, 06:03:58 PM »
sto se tice tezine u h grupu to je zavisno od motora to jeste dali je 8v ili 16v e sad neznam tacno kilazu ali ako nadjem napisat cu

\"bmw_sauber_auto.jpg\"

Offline Bole

• View Profile
PRAVILA!!!
« Reply #39 on: December 31, 2011, 06:23:13 PM »
A ovo druze niko veze, svi tumace pravilke kako kome odgovara.