Author Topic: KYMCO SUPER 8 50 2T  (Read 601 times)

Offline Marinovic

• View Profile
KYMCO SUPER 8 50 2T
« on: May 22, 2009, 07:25:36 PM »
Kymco je za 2009. godinu pripremio , medu ostalim novitetima, i facelifting za uspjesni model Super 8, s novim dekoracijama  i bojama u modernom duhu, kao i modernijim svjetlima. No velik broj poklonika Kymco vozila razveselit ce prije svega sto se od sada u Super 8 50 ugra?uje snazniji dvotaktni pogonski agregat. Radi se o pogonskom agregatu koji vec godinama pokrece Kymco skutere Super 9, People 50, kao i Vitality 50.... Opsirnije uskoro  :D

Offline Marinovic

• View Profile
KYMCO SUPER 8 50 2T
« Reply #1 on: August 04, 2009, 10:42:38 AM »
Evo izasao je i test o ovome skuteru...Oku ugodan dizajn prati odli?na zavrÅ¡na obrada i pouzdan motor, kao sklop provjerene tajvanske mehanike, a sve je dodatno za?injeno prihvatljivom prodajnom cijenom te suzdržanom potroÅ¡njom goriva. Za pohvalu je koriÅ¡tenje dvotaknog motora, koji nažalost polako padaju u zaborav. Posjetili smo Otok Krk zajedno s ekipom Moto kluba i tako prvi isprobali novu osmicu. Na naÅ¡e tržiÅ¡te, prije godinu dana, prvo je stigla izvedba s ?etverotaktnim motorom zapremine 125 ccm, a nedavno i dugo iÅ¡?ekivana izvedba opremljena dvotaktnim, zra?no hla?enim motorom, zapremine 49 ccm. Jednostavna koncepcija motora, kakav je ugra?uje i u jedan od najdugovje?nijih Kymco skutera, model Vitality, garancija je za solidne performanse, odnosno 5,2 KS pri 6500/min i maksimalni okretni moment od 4,9 Nm pri 6000/min. Živahan dvotaktni motor pruža dobra ubrzanja, a pohvalna je i maksimalna brzina od 75 km/h. U kombiniranoj vožnji te uz racionalno koriÅ¡tenje gasa, potroÅ¡nja se za vrijeme testiranja zadržala na Å¡tedljivih 3,2 l/100 km. Super 8 s mjesta kre?e osjetno bolje od sli?nih modela, opremljenih s ?etverotaktnim motorima jednake zapremine, a isto vrijedi i za me?uubrzanja, klju?na kada se želimo nesmetano kretati gradom. Svoju funkciju vrlo dobro odra?uje hidrauli?ni ovjes koji bez pogovora absorbira sve neravnine, odnosno oÅ¡te?enja kolnika kakva susre?emo gdje god se zaputili. Pri vožnji u dvoje, osje?a se nedostatak drugog amortizera straga. Ovjes optimalno podeÅ¡en za voza?a mase oko 80 kilograma, oslanja se na kota?e promjera 14 cola, izra?ene od lake legure na koje su montirane gume dimenzija 120/70 sprijeda i 120/80 straga. Takve mjere zajedno s me?uosovinskim razmakom od 1345 mm, pružaju super osmici odli?ne manevarske osobine. Ko?nice se daju lako dozirati, poglavito prednji disk promjera 240 mm, u koji upiru dvoklipna klijeÅ¡ta, a ru?ice na upravlja?u ergonomski su oblikovane te dobro pozicionirane. Sjedalo je smjeÅ¡teno na 780 mm od tla, a na prostranoj podnici mjesta ima za sve uzraste voza?a. Da je Super 8 skuter za kra?e relacije, govori u prilog i spremnik goriva zapremine svega 6 litara, prostor ispod sjedala za jednu jet kacigu te instrument plo?a koja prikazuje sve važnije podatke, ali ne i signalnu lampicu za rezervu goriva. Ono Å¡to uvelike opravdava cijenu ovog skutera, uz ve? spomenute komponente poput motora i ovjesa, je njegova zavrÅ¡na obrada pa tako Super 8 djeluje kompaktno i vrlo trajno. Dojmovi ste?eni prilikom testiranja mogu se ocijeniti sa solidnom ?etvorkom, odnosno ?istom peticom kada u obzir uzmemo i cijenu. Kymco Super 8 odiÅ¡e svježinom, za Å¡to su najzaslužnije atraktivne uÅ¡iljene oplate i trendovske grafike. Cijena od 1688 eura sasvim je primjerena za sve Å¡to nudi Kymco Super 8 50, a ne treba zaboraviti ni dobro razgranatu servisnu mrežu, kakvom se mogu pohvaliti svega nekoliko generalnih zastupnika u Hrvatskoj. ZA - atraktivan dizajn, pouzdan motor, vozne osobinePROTIV - mali spremnik goriva, stražnja bubanj ko?nicaTehni?ki podaci:Motor: 2 takta, 1 cilindar, hla?en zrakomObujam: 49 ccmKompresija: 7,2 : 1Snaga: 3,8 kW / 5,2 KS pri 6500/minMoment: 4,9 Nm pri 6000/minNapajanje: rasplinja? Keihin ø 14 mmPaljenje: elektri?no i nožni pokreta?Mjenja?: varijabilni, automatskiOkvir: ?eli?ne cijeviOvjes: sprijeda teleskopska vilica; straga amortizer s oprugomKo?nice: sprijeda disk, 240 mm; straga bubanj, 130 mmGume: sprijeda 120/70-14; straga 120/80-14Dimenzije: 2040 x 745 x 1210 mmRazmak osovina: 1345 mmVisina sjedala: 780 mmMasa: 108 kgSpremnik goriva: 6 litaraPotroÅ¡nja na testu: 3,2 l/100 kmNajve?a brzina: 75 km/hCijena: 1688 EURc/p sa svijetskutera.com

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
KYMCO SUPER 8 50 2T
« Reply #2 on: August 05, 2009, 09:54:18 AM »
JA imam veliki problem jer ne znam dje cu sa koljenima na skuterima od 49cc, na ovaj mislim da bi imao mjesta.....