Author Topic: Montoya napusta F1  (Read 1615 times)

Offline Laki

• View Profile
Montoya napusta F1
« on: July 10, 2006, 08:42:41 PM »
Kolumbijski vozaè Formule 1, Juan Pablo Montoya Å¡okirao je autojavnost izjavivÅ¡i da se nakon ove sezone povlaèi iz Formule 1 i prelazi u amerièku Nascar seriju. Prema sada poznatim informacijama, Montoya bi trebao preæi u team Chipa Ganassia, s kojim je navodno veæ potpisan ugovor.Povodom ovoga, Montoya je izjavio: «Neki misle da sam lud, ali ja mislim da je to uzbudljivo. Bolje mi se trkati u americi sa Chipom i uživati u tome, nego voziti Formulu 1 i ne uživati». Uz to je i dodao «Svako ko gleda Formulu 1 zna da to nije najuzbudljivija stvar koju možete gledati». Iz McLaren-Mercedesa za sada nisu komentirali ovu odluku Montoye, jer njegovo mjesto u bolidu McLarena 2007. godine æe zauzeti aktuelni prvak Formule 1, Fernando Alonso.  :shock:                    
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline Filip_pg

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #1 on: July 10, 2006, 08:45:35 PM »
dje god da je,pratim ga...ako ode (a otici ce),definitivno ostavljam formulu i idem na nascar,mozda po koju trku zbog kimija i to je to...jer koga da gledam,alonsa odvratnoga,ili sumahera jos gorega...pih,ne mogu ih smislit...                    

Fabia & Avensis

• Guest
Montoya napusta F1
« Reply #2 on: July 10, 2006, 10:47:33 PM »
Zbog Montoye si pratio F1????  :shock:                    

Offline SFU

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #3 on: July 10, 2006, 11:24:12 PM »
A ne no zbog koga? Shumija? Alonsa? Hilla? Keke Rozberga? Chek ko josh ono nije preteko nikog u karijeri :roll: Evo jedno pitanje kolko je puta Shumi pretekao Montoju i obratno?hahahahhahahahaha                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Filip_pg

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #4 on: July 10, 2006, 11:45:57 PM »
Evo jedno pitanje kolko je puta Shumi pretekao Montoju i obratno?
ajde reci nam...ja ne znam...                    

Fabia & Avensis

• Guest
Montoya napusta F1
« Reply #5 on: July 11, 2006, 02:56:50 AM »
Quote from: SFU
A ne no zbog koga? Shumija? Alonsa? Hilla? Keke Rozberga? Chek ko josh ono nije preteko nikog u karijeri :roll: Evo jedno pitanje kolko je puta Shumi pretekao Montoju i obratno?hahahahhahahahaha
Evo ja cu napisat nesto:prvo pogledaj ovo:http://video.google.com/videoplay?docid=-4...78649&q=MontoyaPogledaj i ovo:http://video.google.com/videoplay?docid=-7...28645&q=MontoyaI ovaj je dobar:http://video.google.com/videoplay?docid=49...74660&q=Montoya....pa ono preticanje u Kanadi kad je SC bio na stazi, pa izguranje Schumija u Interlagos 2003 i u Montral 2006.....Sta je on uradio? Koliko bodova ima? Koliko pobjeda ima? A gdje je Schumacher? Sad kad vidi da je starac i kad vidi da ne moze vise u F1, ide da lomi u Nascar sa Rusty Wallace.Odkad je u F1 uvijek je imao auto sa kojim moze pobjedit. Imao je par fenomenalnih utrka, ali ipak prevladavaju gluposti. Tipa zabit se u auto ispred sebe u vodstvu (SPA 2005), vozit Motocross i slomit ruku u sred sezone. Izvrtit se u krugu za zagrijavanje (Australia 2006).Ma stvarno pouzdan do bola. A nije ni brz bas izgledao pored KIMI-a. Jednako jadno kao i Fisi pored Alonsa. Dali bi vi zeljeli takvog u svoj tim?Naravno da ne.I ova slika je OK:Isto je radio i s Schuom ali on se branio vozeci po travi.                    

Fabia & Avensis

• Guest
Montoya napusta F1
« Reply #6 on: July 11, 2006, 03:05:35 AM »

Offline stefan123

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #7 on: July 11, 2006, 10:03:21 AM »
AAAA ne mogu da vjerujem da ste izjavili da Schumi ne zna da vozi i da nije nikoga pretekao u karijeri.O cemu pricate???Pretekao je hiljade puta vecinu i po krug.....Najbolji vozac F1 u istoriji... nego dosadila formula poslje njegovih pobjeda pa se naredilo njemu i ferariju da uspore....Treba uzet para od gledalaca !!!Pozdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Filip_pg

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #8 on: July 11, 2006, 09:01:23 PM »
istina,dobar vozac,ali prcijenjen...eto,svi pratite F1 i sve to...ajde onda,recite mi zna li ko koliki je budzet ferarijevog F1 tima?ja cu vam reci...mnooog veci nego budzeti polovine svjetskih zemalja...zar ocekujete da moze da izgubi?! ne smije...ne moze,ne daju...za montoju,stoji,ok,mlad neizivljen momak,i tu nema govora,al da ima talenta da vozi,ima...tu nema prepirki...samo kada bi ga neko spustio na tlo...BTW,shumi je daleko najodvratniji lik na svijetu....                    

Fabia & Avensis

• Guest
Montoya napusta F1
« Reply #9 on: July 12, 2006, 03:22:59 AM »
samo kada bi ga neko spustio na tlo...
A u koji qurartz je bio do sad?
BTW,shumi je daleko najodvratniji lik na svijetu....
Znam, za to sto je oborio svaki rekord i sad se bori protiv sebe. Mislim da je to dosadno.  8)  8)                    

Fabia & Avensis

• Guest
Montoya napusta F1
« Reply #10 on: July 12, 2006, 05:25:16 AM »
Quote from: stefan123
AAAA ne mogu da vjerujem da ste izjavili da Schumi ne zna da vozi i da nije nikoga pretekao u karijeri.O cemu pricate???Pretekao je hiljade puta vecinu i po krug.....Najbolji vozac F1 u istoriji... nego dosadila formula poslje njegovih pobjeda pa se naredilo njemu i ferariju da uspore....Treba uzet para od gledalaca !!!Pozdrav.
Schumi je pretekao Sennu(cak 4 puta), Hilla, Alesija i Montoyu i to sa slabijim bolidima, recimo 1995 u Ringu kada je pretekao Alesija u Ferrariju dva kruga prije kraja na zadnjoj krivini prije startno-ciljne ravnine i to sa vanjske strane i pobijedio. I Mika je njega pretekao 2000 u Spa:http://video.google.com/videoplay?docid=-1...her+at+Spa+2000...ali dzabe jer u tom trenutku Mika je bio sa 6 bodova prednosti ali posle Schua je pobijedio na zadnje 4 trke i osvojio naslov sa 19 bodova prednosti.                    

Offline SFU

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #11 on: July 12, 2006, 06:39:54 AM »
Shumi je strashan vozach pravi profesionalac yebo bi se za pobjedu i ostalo, ali ga je onaj debil (mnogi od vas ga tako zovu) od montoje preticao jedno 10puta vishe!Mozda vas loze pobjede vozacha tipa Alonso i Shumi mene ne (i tu nema raspravke)!Samo sam gledao ovaj jedan klip (previshe si ih postovao) kao kako shumi vozi po kishi jel? pa ako si ga toliko pratio onda se sijecash kako ga je pretekao Coultard po kishi sa sve zaostalim vozachem (interlagos 2000. ili 2001. nisam siguran) to je trka kad ga je Montoja pretekao prvi put (ono milimetar uz bankinu :D ) a mozda si htio da kazesh da je shumaher "best of the rest" shto se kishe tiche (pa ne grijeshite dushu jedan je rainman)                    

Offline Filip_pg

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #12 on: July 12, 2006, 08:08:32 AM »
@SFUrespect...                    

Offline SFU

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #13 on: July 12, 2006, 08:40:22 AM »
Fabia ovdje si postavio klip (vjerovatno nenamjerno :D ) kako shumi oce da izgura miku pri 300+ sa staze pa ga je tek posle mika pretekao!A govorish kako je shumi pretekao senu 4 puta, kako?hahahaDok je vozio McLaren iz 92 i 93 hahahahaMontoja je svaki put pretekao Shumija kad je ovaj bio shampion hahahaha                    

Offline Filip_pg

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #14 on: July 12, 2006, 09:20:12 AM »
ma nema tu govora...sumi je go**o i to je to...lukavstina najobicnija...                    

Fabia & Avensis

• Guest
Montoya napusta F1
« Reply #15 on: July 12, 2006, 05:50:06 PM »
SFU: ali ga je onaj debil (mnogi od vas ga tako zovu) od montoje preticao jedno 10puta vishe!
Dje, kad i kako!? Ocu tu link da vidim.
SFU: pa ako si ga toliko pratio onda se sijecash kako ga je pretekao Coultard po kishi sa sve zaostalim vozachem (interlagos 2000. ili 2001. nisam siguran)
To je bilo u Spa 1998, pogledaj clip:http://video.google.com/videosearch?q=Coul...ard+at+SPA+1998Sad ti ces vjerojatno meni odgovorit da kod mene isto prevladava navijacka opredjeljenost, ali ja ne tvrdim ono sta je suprotno svakom realnon i objektivnon vidjenju i ono sta je suprotno svim zakonima fizike i zdravog uma! Jer ako neko po ogromnom pljusku, gdje je slaba vidljivost, namjerno i to snazno uspori na pravcu, dok je iza njega onaj koji ga treba pretec za cijeli krug, a taj koji ga treba pretec za cijeli krug ima jos slabiju vidljivost jer mu ovaj bolid ispred njega dize "vodeni oblak"...onda meni definitivno nije jasno na osnovu cega, osim na osnovu navijacke opredjeljenosti neko moze tvrdit da Coulthard nije namjerno izazvao taj sudar, jer se tu radilo o klasicnon Coulthardovim smetanjama Schumu, gdje je bilo neizbjezno da usljed slabe vidljivosti Schua naleti na njega! A zasto je to tako?Za to sto je to namjerno ucinjeno sa strane McLarena! Zanimljivo da niko od vozaca koje je Schua preteka za cili krug na toj trci, nije Schumu predstavlja nikakav problem nego to mora bit bas taj pederski Coulthard! Iz McLarena su, kad je Hakkinen odustao u prvoj krivini, shvatili da Hakkinenu izmice prvenstvo i onda su odlucili napravit taj bijedni potez s Coulthardom, koji je u trenutku sudara za Schumom zaostao 2 kruga i bio jako nisko u poretku!                    

Fabia & Avensis

• Guest
Montoya napusta F1
« Reply #16 on: July 12, 2006, 05:56:39 PM »
SFU: Fabia ovdje si postavio klip (vjerovatno nenamjerno :D ) kako shumi oce da izgura miku pri 300+ sa staze pa ga je tek posle mika pretekao!
Namjerno sam to stavio. Vidis ko ima muda. Pri 300+ km/h Mika sa vrhunskim bolidom ima problema da pretekne Schuu koji je tada vozio limenku.
SFU: A govorish kako je shumi pretekao senu 4 puta, kako?hahahaDok je vozio McLaren iz 92 i 93 hahahaha
Brazil 1992, Jerez 1993, Canada 1993, Francuska 1993, Silverstone 1993? Jasno?
SFU: Montoja je svaki put pretekao Shumija kad je ovaj bio shampion hahahaha
Daj clip, link....daj da vidimo to odmah. I slusaj, tebi treba puno vremena da shvatis F1. Ti pratis F1, spavas dok gledas jer ne znas sta je to. I bilo bi mi drago da nastavljamo ovako da ti pokazem neke stvari za koje ti nisi cuo.                    

Offline SFU

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #17 on: July 12, 2006, 10:02:18 PM »
Pocheli smo da se nerviramo  :roll: Ko prvo nemoj da se brukash da prichash o nesportskim potezima (brat shumi je simbol svega nesportskog)-brata je pokushao da izbaci sa staze (preko nema)-yebo bi se za pobjedu pa mu je bilo teshko da vozi limenku pa oce pri 300+ da ubije choeka "mudato" nema shta hahahahahaha -za titulu ne bih prichao shta bi radio (pa ono sa vilneevom je pravi poster njegove karijere)Evo ja kao laik od tebe trazim da nadjesh snimak trke za GP Brazila da pogledash kako se pretiche shumaher uprkos njegovim zagradjivanjima (Montoja) i ko koga pretiche po kishi sa zaostalim vozachem (kultard) to je trka kad je zaostali vershtapen udario montoju od pozadiMontoja je shumahera pretekao u shampionskoj sezoni (u Luxemb.) one godine kad je kimi bio viceshamp meni se chiniNe grijshi dushu za senu u tim sezonama jedva je 6ti zavrshavao!Shumaherova je velichina u tome shto je vozio u vremenu kada nije bilo puno vrhunskih vozacha!Sad se vec polako stvara problem (pravi glibavi Shumijev naslednik - ALONSO) mladji dolaze                    

Offline stefan123

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #18 on: July 12, 2006, 10:06:22 PM »
Ma sto vam je ljudi..Schumi je vrhunski vozac F1.Da nije tako sigurno ne bi oborio sve rekorde.Zasto to nije uradio "famozni" Montoya i Coultard...kad je bolji. Ja sam uvjeren da bi Schumi i sada pobjedjivao da drugacije nije moralo da bude zbog F1 i opadanja gledanosti.Jednostavno je postalo dosadno - Schumi je svaku trku ladno razbijao sve.... :wink: Morali su da ga ukrote :lol: jer su poceli da gube velike pare.Pozdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline SFU

• View Profile
Montoya napusta F1
« Reply #19 on: July 12, 2006, 10:24:46 PM »
Kako nece oborit sve rekorde kad se vozi duplo vishe trka nego ranije!