Author Topic: Skoda Octavia vRS and Octavia Scout - facelift  (Read 205 times)

Offline TROPHY

• View Profile
Skoda Octavia vRS and Octavia Scout - facelift
« on: April 21, 2009, 05:25:52 PM »
Eo za Tmaniaka  happyÅ koda je joÅ¡ po?etkom oktobra proÅ¡le godine na Salonu automobila u Parizu predstavila redizajniranu Octaviju, a sada je ova ?eÅ¡ka fabrika kompletirala njenu paletu i sa sportskom Octavijom RS i proterenskom Octavijom Scout.  Kao i kod standardnih modela, i kod RS i kod Scout varijanti prvo upada u o?i modifikovani prednji deo automobila (svetla, maska, branik, svetla za maglu), dizajniran u korporativnom stilu novijih Å kodinih modela poput Superba i Fabije. Izmena ima i pozadi, odnosno tu su modifikovani branik i nova grafika svetala, dok spisak novih elemenata na spoljaÅ¡njosti zaklju?uju retrovizori sa integrisanim žmigavcima. Octavia RS donosi joÅ¡ i RS logo na prednjem grilu, Neptune alu to?kove od 18 in?a (sa gumama Continental Sport Contact 225/40), xenon prednja svetla, sportski ure?enu unutraÅ¡njost, niže ogibljneje (klirens je 127 mm), a u odnosu na stari model, novi RS je i lakÅ¡i za 20 kg (benzinac, dok je dizelaÅ¡ lakÅ¡i 15 kg), aerodinami?niji, ima ve?u maksimalnu brzinu i manju emisiju CO2.U ponudi kod Octavije RS ?e biti dva motora (oba ispunjavaju Euro5 standard), i to 2.0 TSI benzinac sa 147kW/200KS (potroÅ¡nja 7,5 litara na 100 km, emisija CO2 je 175 grama po km) i 2.0 TDI common-rail dizelaÅ¡ od 125kW/170KS, koji ima potroÅ¡nju od 5,7 litara i i emisiju CO2 od 150 g/km.Oba motora se ina?e kombinuju sa Å¡estostepenim DSG menja?em sa duplim kva?ilom.Å to se restilizovane Octavije Scout ti?e (dosadaÅ¡anji model je prodat u viÅ¡e od 22.000 primeraka), radi se o modelu koji je nastao na bazi karavan verzije obi?nog putni?kog modela, uz dodatak pogona na sva ?etiri to?ka, poviÅ¡enog klirensa (rastojanje automobila od tla), kao i modifikovanog, robusnijeg spoljaÅ¡njeg izgleda. U taj off-road estetski paket spadaju robusniji branici, proÅ¡ireni blatobrani i pragovi, ve?i to?kovi i sl. Od motora su na raspolaganju benzinski 1.8 TSI sa 118kW/160KS (Euro5 standard) i dizelaÅ¡ 2.0 TDI PD DPF od 103kW/140KS (Euro4 standard).Uz proÅ¡irenu paletu boja (nova Rosso Brunello metalik boja), to je to.

« Reply #1 on: April 21, 2009, 09:16:42 PM »
Ova zuta mi se svidja, bas je dobra, nisam cita, ima li dizel i koji?
Cecu sam puštio sa plejera da buca

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #2 on: April 22, 2009, 04:41:27 PM »
savrsen sklop bmw-a, mercedesa i volva..  roll2

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #3 on: April 22, 2009, 05:02:51 PM »
Ova zuta mi se svidja, bas je dobra, nisam cita, ima li dizel i koji?
Vala nije velik text da ga je muka chitat, ::msn-wink::  ::bash:: Ima dizel od 170ks...
Hahah taman tako, u svakom sluchaju nije losha ::thumbsupup::

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #4 on: April 22, 2009, 06:07:19 PM »
Gresis sinko vrlo gresis ::msn-wink::
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline vuki

• View Profile
« Reply #5 on: April 25, 2009, 09:16:01 PM »
cak i opel vidim u ovome, ali lijepo izgleda

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #6 on: May 07, 2009, 09:11:43 PM »
e jel moguce da sam vidio juce ovako nesto parkirano na ulicu? ne znam al mislim da su ovo ti  farovi...simapaticno izlgeda (mada me i sunce ubilo pa mozda i grijesim hahahahahahah)

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #7 on: May 08, 2009, 01:40:01 AM »
Vidis da Tebe to sunce lijeci! Idi gledaj u njega ili tako nesto!  rofl
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #8 on: May 08, 2009, 07:09:13 AM »
iii idemooo fb

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #9 on: May 08, 2009, 10:51:46 AM »
e jel moguce da sam vidio juce ovako nesto parkirano na ulicu? ne znam al mislim da su ovo ti  farovi...simapaticno izlgeda (mada me i sunce ubilo pa mozda i grijesim hahahahahahah)
Sigurno je obichna, a ne vRS, nije se imala kad pojavit... ::yes:: ::msn-wink::

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #10 on: May 11, 2009, 03:49:07 PM »
oke ondak, nijesam nesto obraqcao paznju, vidio sam da je skoda :P :)