Author Topic: Opel Vectra 1.6 16V  (Read 1654 times)

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #60 on: February 05, 2010, 09:17:10 AM »
crkvine vs plin = 1:0  posto nije momacko auto i nije ono sto mi volimo i trazimo vec tvoj otac ja podrzavam ugradnju plina samo da se ne vidi ona rupa za punjenje ili makni naljepnicu RACING ! :p

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tmBROTHER

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #61 on: February 05, 2010, 09:57:46 AM »
Ljudi nije tesko ugradit dobar plin, kao sto neko rece ode se za srbiju i ugradi.Ali nas plin k.. ne valja, o tome se radi, ozbiljno, bog te pita kakav mi plin imamo. I mene bi bolio racku, kad bi ga vozio po njemackoj, tamo nema razlike u odnosu na benzin. Moj stric ga ima na astru 1.6. I oce auto da lipste totalno, a plin je ugradjivao kod nekog "boljeg" majstora, ne znam tacno kojeg.

Offline TROPHY

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #62 on: February 05, 2010, 10:01:06 AM »
A dje je najbolje ugradit 'rupu' za tankovanje, jer mi se ne miche naljepnica... rofl

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #63 on: February 05, 2010, 01:42:04 PM »
nidje..no kad punis plin otvoris gepek..i ljepota..a sto ste navalili plin ne valja...ka da nam je gorivo bolje
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

RuTuTuKi

• Guest
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #64 on: February 05, 2010, 02:01:59 PM »
ustedi se na plin...ali treba cesce mijenjat svjecice i kablove ...sto nije mala para ako oces normalno nesto da kupis...
svecice mjenjas na 15000 a kablove ako koji zasteka a ovi silikonski da je boga su super i ne kostaju nesto precerano ja mislim da sam za trojku nekih 18e platio silikonske kablove a sto se tice plina meni je golf na plin i da kucnem radi perfektno i sto ne ustedjet coek kad moze
« Last Edit: February 05, 2010, 02:05:49 PM by RuTuTuKi »

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #65 on: February 05, 2010, 02:29:21 PM »
ja o tome pricam...da se razumijemo..da imam neku zujalicu pravu ne bi stavlja..al ovo ovako...pff..

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #66 on: February 05, 2010, 04:31:39 PM »
shibaj plin slobodno ! odlicna stvar. Koliko god da poskupi jeftiniji je od goriva. I ako se kvalitetno ugradi, jos sekvencijalni..neces osjetit razliku u snazi.samo naprijed, evropa je nasha
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Bole

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #67 on: February 05, 2010, 05:02:26 PM »
Ko ce da stedi postoje kola na dizel gorivo ljudi,dajte bre,pa sto kupujete kola koja trose uopste pa u njih ugradjujete plim...ka ovaj Rututuki,brate rispekt sve ok bez uvrede,al GTI i plin ne idu zajedno,prodjes ponosno GTI-om,a za tobom se siri miris kao kad moja baba przi priganice,ma erotika sta da ti pricam...e da niko me nemoze ubijedit,da se s plinom ne primjeti razlika da auto ide slabije i to primjeto,ako nije tako zasto Ferrari nije na plin?Kako je rekao Enzo?-plin je za sporete,-dizel za traktore,-a benzin za automobile...

Offline Shon

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #68 on: February 05, 2010, 06:32:26 PM »
sto znam, ja nisam neki veliki protivnik tog plina, otac mi ga je u proslog BMW-a imao (320i e36) auto je isao sporije, ali ne previse, posto mu je odvrnut dosta plin bio.. on je to stavio jer taxira.. ne bih ja ugradjivao plin, u pravu je boskovic postoje dizeli :p  dizelom se ore, plinom se grije, a benzinom se vozi ;)
Strast ne bi smjela imati granice.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #69 on: February 05, 2010, 06:54:26 PM »
boskovic: donekle si u pravu za miris fino sprzenog benzina iz auspuha al nemoze svako to da priusti. Licno bih radije vozio naftu nego benzin+plin, al to ne znaci da je plin losa stvar. Ako se uradi kako treba, filter se redovno mijenja (kosta nesto oko 1 euro i da ga mijenjas svaka 2 mjeseca isplati se), svecice redovno ako se mijenjaju i nedozvolis nasim strucnjacima da prckaju oko tako ugradjenog plina nema da te glava boli. Sekven plin maximalno uzbrdo ces osjetit gubitak (al ne zbog plina kao sistema vec zbog naseg losheg plina) al da ce se vuc nevjerujem da ce. I ako bi vec do toga doslo onda bih to ugradjivao u Srbiju i da si miran. Tako da ako vam se samo zbog toga auto ne mijenja onda lec gou for it!Inache samo da "recem" ovijema sto su protiv, vozio sam Octaviu 1,8T 20V 150ks na sekvent plin ugradjivan u srbiju gore (cio sistem sa ugradnjom kostao preko 1200 eura) i nenormalno je kako auto ide i kolko se razlika ne osjeti. Bruka, auto pocinje da vuce i ispod 2000 obrtaja sto je za jednog benzinca (pa makar i bio turbo stvarno dobra stvar). Tako da ako se radi okvalitetnom sistemu, pravilno podesenom necete osjetit razliku ni u performasnama a i potrosnja ne bi trebala bit mnogo veca u odnosu na bizin (max. litar-dva).
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Bole

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #70 on: February 05, 2010, 07:12:24 PM »
boskovic: donekle si u pravu za miris fino sprzenog benzina iz auspuha al nemoze svako to da priusti. Licno bih radije vozio naftu nego benzin+plin, al to ne znaci da je plin losa stvar..... Inache samo da "recem" ovijema sto su protiv, vozio sam Octaviu 1,8T 20V 150ks na sekvent plin ugradjivan u srbiju gore (cio sistem sa ugradnjom kostao preko 1200 eura)......
Prvo da ti recem to s plinom me nervira masu,brate sto kupuju ljudi benzince ako nemaju para vozit ih...kupe fino malo losija kola za te pare al dizel i voze se ko ljudi,jer ja sam vazda ima jednog benzinca jednog dizela.poceo sam da vozim dva benzinca i posle pola god vidio sam da nemogu izdrzat,nisam se dao na ugradjivanje plina,proda sam jedno auto koje mi je manje zao i kupio losije al dizel i tako sad se vozim ka coek 6€/100km u grad...A sto se tice 1.8 20V 1.8T 150KS,ja sam ima A4 prije 5god imao je taj cuveni sekvent reka bivsi vlasnik to 1000€ to cudo ide to ovo to ono a ka upaljac,upres ga u brdo pa da vidis,stucao mi je uz brdo kod sozine,a na benzin izleti do rampe potrosio sam tad 10€ plina i nikad ga vise nisam vozio na plin dok su kola bila kod mene,jes 14-15l u grad al se vozis ka coek,al sam i tad imao dvojku dizel i boli me uvo...benzinci su cisti luksuz postali i ne treba ih uzimat ako nemoze neko priustit...Ja mislim da ti Trofi mozes doplatit uz tvoju te pare i uzet neku vectru npr TD,a?

Offline tuningmaniak

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #71 on: February 05, 2010, 07:24:06 PM »
Jes to bi bila pametnija odluka al ajde nadji Vectru 2,0 DTI da valja ili da je ocuvana makar upola kao ova njegova 1,6! A one slabije 1,7 nemoj ni gledat ono je jad jadni, auto tonu i dvesta a 68ks i to Turbo! malo smijesno, i zale se ljudi da ne ide nikako. Nijesu ni ove 2,0 nesto brze al mnogo bolja solucija nego 1,7. Iskreno za Vectru nema preko 2,0 ili 2,2 + plin i miran si. I nije kod nas tako bajna situacija da mozes birat sve po zelji. Dizela tesko da mos nac ocuvanog, al zato npr.benzinca nadjes extra ocuvanog a to sto trosi kompenzujes sa plinom i gotovo.

Offline Bole

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #72 on: February 05, 2010, 07:32:00 PM »
Na 1.6 porez i registracija su jeftiniji toliko da razliku registracije za 2.2 plus doplata ispada da ce doplat za taj plin za 2godine 2 do 3 puta...a vozit ce se malo jeftinije,racunica i nije neka...Edit: moja astra 1.7D 42KW na otvoreno nidje,dok sam u zaletu 100-120km/h fino se vozi preticem u naletu,nije bucna na tim brzinama ima dug prenos 4tom i 5tom,al kad me kolona neka uspori treba mi metar dana da ubrzam posle,al zato ne trosi nista,za grad je OK i ne trosi nista...al zato one Vectre ristyling (mislim da se zovu Vectra Millenium) sa DTI 16V motorom idu svaka im cast...
« Last Edit: February 05, 2010, 07:38:25 PM by boskovic85000 »

Offline tuningmaniak

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #73 on: February 05, 2010, 07:38:21 PM »
Da redizajn al ja sam pricao o pred-redizajn. Nego da djubrimo coeku temu, uglavnom plin ako se napravi kako spada u redu je, u suprotnom ce se pokajat.

Offline TROPHY

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #74 on: February 05, 2010, 09:02:04 PM »
Samo da vi rechem da se od plina odustalo... Zbog many, many, many :D Ako bude shto na kladionicu, bice! ;D  happy2Fala fi!  cheers1 Prashtajte! :D

Offline TROPHY

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #75 on: May 10, 2010, 12:31:08 PM »
Refresh.'Bolest', shto bi Tico reka'! :D

Offline tmBROTHER

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #76 on: May 10, 2010, 01:48:33 PM »
Samo nemoj da "goris" slike u PS-u ::msn-wink::
« Last Edit: May 10, 2010, 02:05:03 PM by tmBROTHER »

Offline TROPHY

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #77 on: May 10, 2010, 02:12:19 PM »
Haha necu ;)Nego nisam nista podeshavao aparat, i na brzinu sam slikao, isto tako i na brzinu malo obradio, da izgleda kolko tolko bolje... :P  ::yes::

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #78 on: May 10, 2010, 08:43:37 PM »
sto ce ti ova crvena naljepnica?sto e ovo

Offline TROPHY

• View Profile
Opel Vectra 1.6 16V
« Reply #79 on: May 11, 2010, 11:27:20 AM »
Shto e Tico leDjendo?! :DOvo sam se malo glupira'! :P  happy2