Author Topic: Golf 2 1.6benz +plin  (Read 307 times)

WolfyClocker

• Guest
Golf 2 1.6benz +plin
« on: December 07, 2008, 11:25:01 PM »
Imam vec duze vrijeme ugradjen plin, mislim da lovato italijanski...Ono sto mi se desava je da posle odredjenog vremena ne mogu da prebacim na bezin, jer (bar kako mi stari kaze) proshire se dizne na karburatoru, i auto stalno cima i vuche masu benzina...Jedanput sam vec mijenjao karburator, a za Golfa ga je strasno tesko naci dobrog, ako ne i uopste. A na ovom drugom vec ne mogu da ga prebacim na benzin jer se javljaju pomenuti problemi. Pa ima li nekog rjesenja ?

Offline Nemanja

• View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #1 on: December 07, 2008, 11:30:44 PM »
Kolko znam,kad se plin ugradi poserite se na benzin vise,pumpa odma crkne,i sranja pocinju.... ::msn-wink:: kod svakog isti problem ::msn-wink:: ::msn-wink::

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #2 on: December 07, 2008, 11:32:19 PM »
podji kod milija nikolica na aluminijski onamo na plinaru..objasni sto se desava ...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #3 on: December 08, 2008, 08:14:14 AM »
U Bar je servis Baneb dosta poznat sto se tice ugradnje i servisiranja plinskih sistema.Sto se tice plina nisam neki ljubitelj UOPSTE, a posebno na Karburator.

Offline MUGEN

• View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #4 on: December 08, 2008, 02:13:23 PM »
to su price pricine da crkava pumpa i dizne...to crkava kad se auto ne pali na benzin i kad se samo vozi na plin...ja imam plin sto godina i nemam nikakvih problema ...jer svako jutro palim auto na benzin a svake nedelje potrosim 10 eura goriva...cisto radi dizni  i pumpe...
Izbrisan clan

WolfyClocker

• Guest
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #5 on: December 08, 2008, 02:25:30 PM »
e onda je do toga, ja mislim da se nije to preko jednom mjesecno radilo...sto znaci da ovi motori koji nemaju karburator mogu na plin bez razmisljanja, sam mehanizam odredi to prebacivanje, i uvijek se pali na benz...
« Last Edit: December 08, 2008, 02:28:43 PM by WolfyClocker »

Offline MUGEN

• View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #6 on: December 08, 2008, 07:07:09 PM »
ja imam 1.8 ajnspric ...ima 4 dizne..i vozim puno na plin..ali uvijek pali na benzin..npr ujutro kad idem na posao..uvijek pali na benzin..i pustim ga da radi jedno 2 min...onda dam gas i on prebaci na 2000rpm na plin..i vozi :D nikad neces imat problema ako tako radis..i jednom nedeljno uspes 5-10 e goriva kako kad..malo ga produvash izstiskash i ne $ekiraj se slobodno
Izbrisan clan

WolfyClocker

• Guest
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #7 on: December 08, 2008, 08:40:36 PM »
pa e, to kazhem...ima mi ujak b4, i na njega takvu stvar, chak je promijenio neki chip, jer mu je masu troshio, mislim da je chip za temperaturu, i auto ladno preko 10l ne moze... :)mada kako rastu ove cijene, izjednacit ce se plin i benzin...

Offline MUGEN

• View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #8 on: December 08, 2008, 08:47:29 PM »
sve zavisi...ja sa 30 e plina prelazim 380-400km ...a sa 30 e goriva prelazim  250-280kmedit: naravno pricham o graDskoj vozhnji...
Izbrisan clan

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #9 on: December 08, 2008, 09:31:12 PM »
pa e, to kazhem...ima mi ujak b4, i na njega takvu stvar, chak je promijenio neki chip, jer mu je masu troshio, mislim da je chip za temperaturu, i auto ladno preko 10l ne moze... :)mada kako rastu ove cijene, izjednacit ce se plin i benzin...
ol pitat koji je to cip i dje dodje!?

WolfyClocker

• Guest
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #10 on: December 08, 2008, 10:01:40 PM »
ocu, pa ti javljam. Mislim da je chip pogresno ocitavao temperaturu, javljao da je nizha, npr -20 pa je srko goriva preko 15l...

Offline MUGEN

• View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #11 on: December 08, 2008, 10:12:49 PM »
mislim da si se zeznuo ...ne zove se chip nego shtop...to za temperaturu..
Izbrisan clan

WolfyClocker

• Guest
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #12 on: December 08, 2008, 10:36:08 PM »
ne znam, ujak mi ima b4, radi u tref auto preko 10god, a ima i servis gdje radi auta eo zadnjih 5god...mozda ga nisam dobro cuo...

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #13 on: December 08, 2008, 11:53:35 PM »
Meni je to skoro isto CIP i STOP , pff ... sve u svemu,odes na plinaru i pitas ili jos bolje u zetu kod onog tipa koji je jedan jedini strucnjak za karburatore ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #14 on: December 09, 2008, 03:14:56 PM »
stop i cip jeeeeeeeee.....pfffffffffffffff :Ddan i noc..nego...clokeru sto bi? :D

WolfyClocker

• Guest
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #15 on: December 09, 2008, 06:10:20 PM »
nisam bio cio dan doma, nit gledao ujaka, koji mi je na 30m od kuce btw  happy2

Offline cedo

• View Profile
Golf 2 1.6benz +plin
« Reply #16 on: February 13, 2009, 12:29:31 AM »
HAhahahahah sto me lijepo nasmijaste.....  roflLjudi nije chip,a kamoli shtop!  ::taz::  To je senzor koji prati temp rashladne tecnosti u motoru.On daje ECU (motornom komp) informaciju koliko je motor zagrijan,odnosno koliko je hladan.Na osnovu te informacije ECU odredjuje koliko ce drzati diznu otvorenu (u ms-mili sekunde),tj koliko ce dati bogatiju smjesu za hladan motor,a normalnu za zagrijan motor,tj za motor koji je na radnoj temperaturi,sto zavisi od tipa i proizvodjaca motora (idealna smijesa vazduha i goriva je 13.7 %).Kad taj senzor crkne on "govori" ECU-u da je motor uvijek hladan,te on daje bogatiju smijesu goriva,iako je motor ugrijan,te onda i trosi vise nego sto bi trebalo.Pravilan naziv tog senzora je ECT (engine coolant temperature) senzor,Kod Audija ih ima sa 4 i sa 2 pina na konektoru,opet zavisi od tipa motora.Noviji su sa 4 pina na konektoru-dzeku.
« Last Edit: February 13, 2009, 12:31:21 AM by cedo »
Ne pustaj gas ni za zivu glavu,mog`o bi da pogines !!!