Sve si pogresno svatio...Ja sam ti samo htio reci da ces sa GTI 2.0 16v motorom dobiti NA PUTU brze auto, stabilnije auto, uz jeftiniju registraciju, jeftinije ugradjivanje, manju potrosnju, jeftiniji servis i jos dosta toga...Sve u svemu - dobio bi BOLJE AUTO.Uzmimo za primjer : Golf 2 2.0 16v GTI VS. Golf 2 VR6 2.8 *** Podgorica - Budva ***GTI ce prije stici 1000000%. I to uz puno manje rizika i uz opusteniju voznju sa manje saltanja. VR6 ti uvijek mora biti u pravoj brzini u pravo vrijeme. Obrtaji ti uvijek moraju biti izmedju 4 i 6 hiljada u krivinama. I naravno, uz duplo manje potrosenog goriva.Stabilniji je puno i u svaku krivinu moze za komad uc BRZE i izac iz nje u odnosu na VR6.Drugo je to u Njemacku, dje izadjes na Autobahn i sklapas samo...Na ove nase katakombe od puteva...Dvojka VR6 ce se ponasati izuzetno lose na putu.E pazi sad dobro...Ako, i kad stavis VR6 motor u Golfa 2, podji na kruzni tok neki. Idi brzinom od 60 km/h drugom/trecom brzinom i naglo makni nogu sa gasa...NECES SE PITATI SA AUTOM! Odma bi te okrenulo i izazvalo incident. ;)Ne daj boze da ti se to desi pri vecim brzinama na otvoreni put...E to je moj brate, velika muka. BUKVALNO - ne smijes oduzeti malo gasa u krivinu.Taj "problem" imaju i pug 106 i honda civic ka moja i corrado vr6 i saxo vts i jos dosta kola koja su izuzetno teska naprijed,a laka pozadi. Sve sam ti ovo reka iz dobre namjere...Ako sad ne svatis poentu, nemam0 vise sto pricat. Poz i svako dobro!