Author Topic: dali je izvodljivo......  (Read 749 times)

Offline Draguljce

• View Profile
dali je izvodljivo......
« on: October 06, 2008, 06:48:11 PM »
evo mi pade na pamet jedan biser..... :party:znaci...dali je ikako moguce (vjerovatno jeste) da se izbaci iz auta komplet kontrolna tabla i da se onda nanese....e sad kako se zove ....valjda pur pjena(ono zuto sto stavljaju na prozore)i da se po zelji uradi citava tabla i jos po nesto i kasnije da se to presvuce sa nekim materijalom.....inace sam umjetnik pa mi pada sve zivo na pamet....kako bi to drzalo ...lako ga je oblikovat (nadam se)a ako sa tim ne moze ima li ista drugo umjesto togajeli biser ili nije prosudite sami..... :party:ja mislim da bi od toga bilo nesto.....

Offline devil_may_cry

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #1 on: October 06, 2008, 06:54:02 PM »
cuo sam da u zagreb nedje lik radi po zelji...doneses crtez,sliku il samo opis,i preuzmes je u roku od dva dana...perverzne su,vidio sam 2-je uzivo.ako to ima dje blize,trci ;)
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline Draguljce

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #2 on: October 06, 2008, 07:27:51 PM »
ma ja sam mislio nesto malo da vajam...nego pojma nemam dali je izvodljivo samo sa ovom pjenom

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #3 on: October 06, 2008, 07:35:46 PM »
a sta bi da ne daj boze udaris nedje? ne bih se ja igrao sa tim...

Offline Draguljce

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #4 on: October 06, 2008, 07:48:10 PM »
e vazda li vi o crnom mislite ja malo da unesem umjetnickog duha...pa cu vozit ka baba ::yes::a vala i ovako da udarim mnogo bi mi pomoglo

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #5 on: October 06, 2008, 08:47:12 PM »
napravis od istog materijala od kog ljudi rade branike u kucnoj varijante :) tj slicnog :Pi onda presvuchesh plishom  ::msn-wink:: ne bash plish ali tako neki materijal finiako nadjem neke slike okacicu
slam.poke.drop.tuck.dope

sparco

• Guest
dali je izvodljivo......
« Reply #6 on: October 07, 2008, 07:41:51 AM »
napravi je od fimo mase ;p

Offline stefan123

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #7 on: October 07, 2008, 08:44:05 AM »
Ne radi se to od pur pjene zaboga :)...no od fiber-glass-a....samo kako ces ti to uradit..
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #8 on: October 07, 2008, 12:37:19 PM »
Od pur pjene i od kita ces napraviti "kalup" preko tvoje postojece kontrolne pa preko kalupa ide smola za poliester + staklena vuna (u vise slojeva) i to je to.Posle toga smirglanje i presvlacenje.Isto kao i branici sto se rade mladen (renaultsport) ima iskustva sa tim cudi me da se nije oglasio.Ovo je izvodljivo i meni je ista stvar padala na pamet samo sto sam ja isao kod plasticara da ga pitam i on mi je sve ovo pojasnio detaljno da bih mogao da odradim sam.

Offline Draguljce

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #9 on: October 07, 2008, 02:43:49 PM »
da malo pojasnim,,,nisam ja mislio da pravim istu tablu nego sasvim drugaciju znaci stara se mice i radi nova pa sam mislio dal moze kad se ona izbaci da se taj prostor napuni tom pjenom ili cim vec i da se izvaja tabla po zelji....ali da se sav materijal moze lako nabavit i da nema te vune staklene i tih zajebancija......

Offline MotobikeR

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #10 on: October 07, 2008, 05:27:50 PM »
vidim fino da ces ga nagrdit pa ga posle neces moc ni prodat.. ::bash::

Offline stefan123

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #11 on: October 07, 2008, 06:10:39 PM »
...ne mozes vala kompletnu pravit nikako...mislim moze, ali neko....nedje......nego preko postojece....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline tuningmaniak

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #12 on: October 07, 2008, 06:49:01 PM »
...nemoj me sto pogresno svatit ali to ti nista NE treba.....ako oces neku promijenu samo je presvuci nekom bez kozom.......i nista ostalo....to ti je moj prijedlog ::msn-wink::
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Marinovic

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #13 on: October 07, 2008, 06:51:32 PM »
Mozes odraditi komplet tablu samo za to treba dosta vremena,i mnooogo pur pjene i smole i staklene vune,da ne pricam kako o izgradji treba voditi racuna,o instalacijama postojecim,o onim "izduvima"za vazduh...i sl. da se nesto ne poremeti,plus moras svu unutrasnjost izbaciti iz auta,jer bi se sve nakupilo mirisa smole da se nebi nikad moglo proluftirat...A sto se same izrade tice,pa 2fst ti je mnogo objasnio,znaci skines postojecu,povadis sve ostalo iz auta,ostatk st se nmoze skidat zastitis dobro,onda se od purpjene radi kalup,ali je prvo potrebno od sperploce i anjih letvica,napraviti odokativni oblik,a i usput da sluzi kao nosac,onda se u taj drveni okvir sipa pur pjena,posle se nozevima i smirglama oblikuje,kad  se to zavrsi kupis par poliester setova(u njega dodju 1kg smole,ucvrscivac,katalizator i masu staklene vune,sa jednim pakom ces imati dovoljno staklene vune,ali proizvodjaci stipse stavljaju malo smole i ucvrscivaca i katalizatora tako da ces morat kupiti vise nego jedan set- inace jedan kosta oko 10-15 eura,sve zavisi kako dje i dali u paku dodje cetka ili ne-sa setom dobijas i uputstvo za rad da ti to ne obajsnjavam) i onda preko purpjenaste pase nanosis par slojeva,posle ide mnoooogo smiglanja da bi se dovelo na savrsenu povrsinu i onda ide tapaciranje...Sve u svemu tezak posao i ako prvi put radis sa staklenom vunom ili slicnim stvarima nebi ti preporucio da to radis jer nije bas jednostavno kako se cini...Evo jedan link sa istom tematikom pa ti moze dosta pomoci u radu,ili te odvrnuti od citave ideje...http://www.crotuners.com/forum/index.php?topic=513.0

Offline Draguljce

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #14 on: October 07, 2008, 07:20:07 PM »
znate li ljudi sto je najgore u svemu.....ja bih to radio dan i noc ne samo to nego sredjivanje auta sto se moze mastom napravit ali nemam dje j..em ti stan kuca i garaza je zakonja ti se moram zafalit za ovaj link    ::thumbsupup::
« Last Edit: October 07, 2008, 07:28:48 PM by Draguljce »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #15 on: October 07, 2008, 08:34:43 PM »
da malo pojasnim,,,nisam ja mislio da pravim istu tablu nego sasvim drugaciju znaci stara se mice i radi nova pa sam mislio dal moze kad se ona izbaci da se taj prostor napuni tom pjenom ili cim vec i da se izvaja tabla po zelji....ali da se sav materijal moze lako nabavit i da nema te vune staklene i tih zajebancija......
Na osnovu iste stare postojece table morao bi praviti kalup da bi se kasnije ta nova uklapala stara ti nista drugo ne treba.Staklenu vunu je lako nabavit ili na stovariste gradjevinskog materijala ili ako ne mozes nac na stovariste onda se javi meni da ti dam broj radnje u Bar dje se moze kupiti smola i ucvrscivac i staklena vuna (sve bi te kostalo do 30e)Mislim da je ovaj link sto je marinovic dao dosta poucan i marinovic je sam dao dosta detaljno uputstvo koliko se moze objasniti ovako preko kuckanja.

Offline Draguljce

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #16 on: October 07, 2008, 08:38:37 PM »
najveci problem meni je ,mjesto dje to da radim.....kupujem kucu  groupwave

Offline tuningmaniak

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #17 on: October 07, 2008, 09:16:38 PM »
.......a kako je ono dobro odradio svaka mu cast.........samo sto je ono komplikovano ka............ respect

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #18 on: October 08, 2008, 06:36:35 AM »
najveci problem meni je ,mjesto dje to da radim.....kupujem kucu  groupwave
E to je jedan od najvecih problema.
.......a kako je ono dobro odradio svaka mu cast.........samo sto je ono komplikovano ka............ respect
Ovo jeste dobro ali nije toliko komplikovano koliko bi ja to iskomplikovao da uzmem da radim roflMomak je radio tezu (ali jeftiniju) varijantu (sa drvetom), po meni je laksa sa pur pjenom, dakle oblikovati pjenu pa preko nje kit (da se nebi pjena sjedinjavala sa poliesterom) pa onda poliester i fina ruka. U ovo treba uloziti samo treba uzurpirati garazu i auto na neodredjeno vrijeme.

Offline tuningmaniak

• View Profile
dali je izvodljivo......
« Reply #19 on: October 08, 2008, 11:20:31 AM »
......ma sto znam, ajde da se nesto doda na postojecu fabricku instrument tablu......ali ovako pravit citavu...... mislim ko ima snage i strpljenja svaka cast..........