Author Topic: DPFI >>>> MPFI swap  (Read 1214 times)

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« on: September 22, 2008, 08:07:27 PM »
znaci imam u planu ovaj zahvat na mom motoru. moj motoj je d15b2 sto znaci da ima ubrizgavanje sa dvije dizne. ono sto meni treba je ubrizgavanje sa 4. kljucni dio za tako nesto je naravno ususna grana sa 4 dizne. ta grana mora biti sa D serije hondinih motora , d16z6 (esi 125 ks), d15b7 (potpuno isti motor kao moj samo sa 4 dizne)....itdtu su i ostale "sitnice" tipa throttle body, ecu, razvodna....evo i full link DIYhttp://www.psytronix.org/xo/modules/smartsection/item.php?itemid=11ono sto je najbitnije, zagarantovan je dobitak od najmanje 10 ks (do nekih 15) i manja potrosnja (dyno)svi ti djelovi se mogu nabavit za nekih 100 eurai sad kljucno pitanje: koji majstor u cg bi se prihvatio ovoga, a da ne naplati kao da mi je ugradjivao V8 motor?ps poslje ovoga bi isao na vtec glavu, 4-2-1 granu....

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #1 on: September 22, 2008, 08:28:43 PM »
tesko ce se ovoga ko privatit bogomi...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #2 on: September 22, 2008, 08:51:16 PM »
....ja vijerujem da bi bio majstor za to.....samo se treba dobro raspitat.......sad 100% se u to ne razumijem kod tih hondinih motora kako ta dizna i sto.....ali cini mi se da to nije neki bauk......a jesi li razmisljao da odes u bracku hrvacku da to zamijenis.....raspitaj se na neki HR forum o hondama ako postoji....
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #3 on: September 22, 2008, 08:53:21 PM »
ma to je smjesno napravit...samo zvuci tako da te oderu po dzepuma dje da u hr ostavim auto da ga vise nenadjem  rofl

Offline tuningmaniak

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #4 on: September 22, 2008, 08:57:30 PM »
....haha to jes, e neznam, znaci ti to nebi pokusva da uradis sam?ps: ako nadjes kakog majstora nemo mu nista govorit da sa tim dobijas 10ks, onda ti ode duplo vece cijena rofl rofl rofl

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #5 on: September 22, 2008, 08:59:09 PM »
ha, ja znam sve rastavit...samo sto poslje nikad niko to nece sastavit  rofl

Offline tuningmaniak

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #6 on: September 22, 2008, 09:15:28 PM »
.......o maj got.........neznam trazi...........evo ja imam nove tendere mislim od srijede....ali nista tako, znam bilo je prije majstora, neznam za sredjivanje auta i tako nesto.....ali sad nista............rado bi ti pomoga ali........nego da vise ne zabusavamo ovaj topik...jes da ovo nikoga ne zanima odje na forum........ali ko je pametan nek progovori ::msn-wink::

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #7 on: September 22, 2008, 09:30:58 PM »
goran asanovic (servis) ? ne znam...svaki iole dobar majstor.Bozo Djurisic na Zabjelo (ja bi tamo klia vodio da nije pod garanciju haha)Sve se moze napravit samo treba vremena i para.Kad kazem SVE mislim sve...pa sve da uzimas ITB ili turbo/supercharger to ti ima ko napravit i u CG i to da ne ides dalje od Podgorice.Jos bi bilo genijalno ako je neko to vec uradio pa postovao dosta slika i objasnjenja da majstoru olakshash posao.dacu ti broj ovoga Boza ako oces...zovnes ga i objasnish mu tacno sta oces i reci ce ti moze li ti to napravit a ako ne moze - reci ce ti kod koga da odesh.@Tico, zasto ce se tesko ko prihvatit ovoga?Bogomi kad ja pojedinima ostavim auto i naprcam im trubice da mi montiraju zajedno sa novim brizgaljkama i ecu-om, ima da ga naprave kako znaju i umiju.ps, Vuki - sad vidjeh ovaj link...ako nadjes majstora i ako budes ima problema sa prevodom ovih tehnikalija, javi pa cu ti preves' to i mogu poc sa tobom.zivio !u bazenu vodaaaa pjeniii
« Last Edit: September 22, 2008, 09:33:34 PM by aCid_cOokiE »
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline devil_may_cry

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #8 on: September 22, 2008, 09:34:30 PM »
raskaci servo :Ddoveo je bozo jablan,trkac,civic ka tvoju (izgled) na ct.bruka kako se cuje.neki izduv ima fini.
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #9 on: September 22, 2008, 09:43:56 PM »
goran asanovic (servis) ? ne znam...svaki iole dobar majstor.Bozo Djurisic na Zabjelo (ja bi tamo klia vodio da nije pod garanciju haha)Sve se moze napravit samo treba vremena i para.Kad kazem SVE mislim sve...pa sve da uzimas ITB ili turbo/supercharger to ti ima ko napravit i u CG i to da ne ides dalje od Podgorice.Jos bi bilo genijalno ako je neko to vec uradio pa postovao dosta slika i objasnjenja da majstoru olakshash posao.dacu ti broj ovoga Boza ako oces...zovnes ga i objasnish mu tacno sta oces i reci ce ti moze li ti to napravit a ako ne moze - reci ce ti kod koga da odesh.@Tico, zasto ce se tesko ko prihvatit ovoga?Bogomi kad ja pojedinima ostavim auto i naprcam im trubice da mi montiraju zajedno sa novim brizgaljkama i ecu-om, ima da ga naprave kako znaju i umiju.ps, Vuki - sad vidjeh ovaj link...ako nadjes majstora i ako budes ima problema sa prevodom ovih tehnikalija, javi pa cu ti preves' to i mogu poc sa tobom.zivio !u bazenu vodaaaa pjeniii
zato sto im je milije uzet 10 e za zamjenu filtera...i pakni i tako to...no da ovo rade...u bazenu vodaaaa pjeniiiahahhhhahahahahhhahahha
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #10 on: September 22, 2008, 10:03:17 PM »
trile, sledeci mjesec (ako nesto ne iskrsne) cu doc svakako do pg, pa cemo se cut i vidjet i poc do boza.  ::thumbsupup::ima jedan momak u novi komplet motor d15b7 - 105 ks. samo sto ga on nebi rastavljo a i cjeni ga 300 eura. naravno nece ga nikad prodat. moram ga jos probat nagovarat. ima i jedan u bar koji cijeni samo usisnu 150 eura  jaotako da cu to dovuc iz bg najvjerovatnijeradio je jedan momak i tad mi je nudio sve sto mi treba za 60 eura.....ali....on kad je sebi radio uzeli su mu za ruke 100 eura

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #11 on: September 22, 2008, 10:10:42 PM »
usisna 150 eura? hahaha80 d 100 eura su polovne za klia sport po hrvatskoj sa malo kmA jebiga, za ruke svi krvavo uzimaju,Znas li koliku uzima alliance, mp auto, ljetopis i slicni i to za neke smijesne rabote !? Sprdnja.Nagovaraj toga momka i dalje, sta znam, ponudi mu nesto.Tvoj motor i dodash mu malo  ::bash:: ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #12 on: September 22, 2008, 10:16:54 PM »
mislis onaj stari? 1.3?  rezervisan je  ::yes::

Offline tuningmaniak

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #13 on: September 23, 2008, 07:38:52 AM »
Ako je dobar taj od 105ks, sto mu ne bi dao tvoj i jos nesto malo ojra i Ti samo cibnes ovaj novi ispod aubne?Inace cuo sam da postoji u novi neki lik sto radi trkacke motore za jugice, i sprema ih gotovo svima sto voze brdske, pa bi mozda vrijedjelo pitat njega? Posalji PM Marinovicu on ce sigurno znat za njega. Inace Bozo sa Zabjela, sto znam, nije los majstor, mada je on vecinom za VW grupaciju, e sad bi li se ufatio toga pitanje je sad. Vidji sa Madjom, mozda on znade! Po mojoj gruboj procjeni treba trazit majstore u Zagorich ili u Tolose jer ako ih tamo ne nadjes neces nidje. Svako dvoriste ima neku "budjevinu". Inace vidji na internet malo slika da nadjes oko prepravki, ili se raspitaj na neki strani forum je'l ko to do sad radio i ako moze fotke i kratak opis da ti posalje. Po meni bi trebalo da se zamjeni komplet usisna grana sa starim brizgaljkama za ovu sa novim brizgaljkama jel? Ako je tako nebi treba bit problem. A jel moras prckat nesto oko ECU da bi to funkcioniRalo kak treba?

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #14 on: September 23, 2008, 09:27:21 AM »
mislim da bu bio prvi u istoriji honde koji bi swapovo komplet motor od 90 na 105. nema svrhe to raditi. samo usisna. to je ta razlika. drugo je da je to motor od 125-130 ksbice nisi vidio link u prvom postu. ima slika ima sve. to se moze uradit doma ko ima volje , malo znanja i alata (ja nemam_)ECU ide novi, tacnije od bilo kog MPFI, soch, non-vtec, motoraps odo sad da skinem rezonator sa usisa. da vidim jeli istina da se motor cuje ko........
« Last Edit: September 23, 2008, 09:32:12 AM by vuki »

Offline tuningmaniak

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #15 on: September 23, 2008, 09:37:09 AM »
..i snimi to macka..da cujemo lustslow

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #16 on: September 23, 2008, 09:46:42 AM »
*ebes d motore. ja bi b , b16a2, doch, vtec, 160 ks http://forum.hondaclub.hr/index.php?s=68c8ae791371e8d3bad4be2e30763d00&showtopic=5718ovo je prejeftino, 1800 eura  + ccc 200-300 ruke

Offline tuningmaniak

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #17 on: September 23, 2008, 09:49:49 AM »
.SRCE MI STADE NA 5:12MIN...........http://www.youtube.com/watch?v=g04r9lTarbI hbeat hbeat hbeat hbeat hbeat hbeat hbeat hbeat

Offline vuki

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #18 on: September 23, 2008, 09:52:51 AM »
ne smijem otvarat youtube, t -com mi odbrojava posljednje mb  ::thumbdown::

Offline tuningmaniak

• View Profile
DPFI >>>> MPFI swap
« Reply #19 on: September 23, 2008, 10:03:17 AM »
............ima na jedan ceski sajt JDM zmigavci, neijerovatna cijena za 13 eura..........tu sam ja bio narucio onaj filter, ali kad sam bio gore........neznam kako to ide da se odavde naruci...........ps: najveci e-shop u ceskoj a i sire........
« Last Edit: September 27, 2008, 09:44:39 PM by tuningmaniak »