Author Topic: Pitanja/nedoumice  (Read 938 times)

SRT8

• Guest
Pitanja/nedoumice
« Reply #20 on: September 21, 2008, 08:30:03 PM »
1. merceedes (naravno zavisi od stanja i cijene)2. golf IV TDI3. 307 HDI

Offline stefan123

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #21 on: September 21, 2008, 08:50:32 PM »
.....otvaras vec 5-tu temu a vazda isto...Ako vozis kako pricas onda Laguna nije za tebe....to auto nije napravljeno da je ceras do granica, izivljavas se itd....vec da bude udobno za duze puteve...izdrzljivo itd......opet ni Rover 75 nije.......mozda bi moga E46 uzat do 10K...E39...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline vuki

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #22 on: September 21, 2008, 08:57:21 PM »
mozda mozes za te pare naci i accord type r, samo je problem ovo "naci"http://www.swaqvalley.com/Blueprints/1998_Honda_Accord_Type_R.jpg

Offline MotobikeR

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #23 on: September 21, 2008, 08:57:48 PM »
ja bih ti preporucio Kiu Ceed oko 13 000 i imas novo auto..

Offline devil_may_cry

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #24 on: September 21, 2008, 09:00:01 PM »
Djavolak, ta auta sto si nabroja, tako kako si ih nabroja, to Ti i savjetujem, znaci Rover nemoj da te zamolim sem ako nemas da ulozis u jos jedan taki, laguna mnogo bolja od rovera al ima strasno musicavu elektroniku, 307 bolji od lagune al se meni spolja ne svidja (unutra je bombona), mercedes od svega nabrojanoga najbolji jos 270CDI, uf kako leti = perverzija. A ja sam cuo da je 220CDI los, za ovoga sam do sad cuo same rijeci hvale. Inace Ti znades moja preporuka je Golf4/Octavia/Leon/Toledo/A3. To biG gledao na tvom mjestu, mada kazem ako Ti se nabrojeno ne svidja u tom rasponu do oko 10.000 Evura imas jos sto sta za izabrat. Ako neces nista od VW porijekla, a Ti uzmi nekog Megane-a (mnogo bolje se pokazao od lagune), Opel Vectra redizajn znaci od 2000 god pa nadalje, Ford Mondeo pretposlednja generacija (cca2002 god), ma sto Ti jos znam. Naslo bi se toga dosta. A sto Ti toplo preporucujem, ako je jos na cetinje, plava Octavija A5 combi 1,9 TDI, 2005god, 90.000km full sem koze za 12.500,00E ::msn-wink::!P.S. Mora bi mi napisat nesto malo konkretnije sto bi zelio, pa cu se potrudit da Ti nadjem sve o tome datom modelu. Znaci izaberi par onih za koje je najveca vjerovatnoca da ces uzet i ima da nadjmo sve o njima.
odustaje se od lagune izgleda,majci se ne svidja...eh,ka ti zene kolo vode.inace,ford mondeo td(ci) imam za 7000 u boca stanju,al ga ne bi uzeo trika nema.ka amerika pos*ana.opel ni u snu...jedino neki gsi za mene,al neki drugi put o tome.svidja mi se laguna,vrijedi te pare...al bi radije karavana lagunu,mnogo je ljepsi.SRT8,ovako sam i ja zelio da ide lista!ovako,izgleda da se ne moze od kredita za stan posrani odvojit 10000k,moze manje malo.mercedes trazim SA OSIGURANJA.oni su jeftini masu.ako ko naleti na dobri c220 il c270 neka javlja odma!golf ne mogu nac dobri t(di) sa 6 brzina,njega bi radije.mecava.vidjecemo.manijace,izbaci mi sve sto mozes o mecedesima c220 i c270 cdi,i o golf 4 tdi,pug 307 hdi,laguna dizel,megane dizel.fala vi dobri ljudi!p.s. stefane,koju temu?ne dipr da te zamolim. ;)ovo je tema za svakoga,da ne trpamo forum,svako pitanja i nedoumice odje stavlja.tako da je korisna,i ne tezinjaj tu no pomazi! :Dto je porodicno auto,nije za mene.ja u februar za sebe uzimam.ne mogu nac e46 dobro dizel za te pare...nidje.a svidja im se..(ocu manje jer obozava merca)rover nista,moga bi jedino 2 da uzmem djelove da skidam :Dgleda sam alfu 147 jtd,al majka mrzi alfe,pa nista...fin autic casti mi.vuki,nista benzin,oni dizel oce. :/kia je extra kupovina,al se ne moze odvojit tolko.
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

SRT8

• Guest
Pitanja/nedoumice
« Reply #25 on: September 21, 2008, 09:45:45 PM »
ja ti velim IV TDI je mechava...mene ista takva stoji dolje eto je u garazu....no to je vrh auto ako se odrzava moze ti trajat godina i godina....

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #26 on: September 21, 2008, 09:57:04 PM »
neces valjda dizela vozit???aoooo....
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #27 on: September 21, 2008, 10:20:13 PM »
tico necu ja,nego majka i otac.jel moguce da ne umijes citat brate,20 puta sam to naveo...jedini dizel koji bi ja vozio je golf 4 (tdi) 4motion i phaeton 5.0 v10 :D

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #28 on: September 21, 2008, 10:22:04 PM »
ahahahahhaha :Dmora sam varnicu bacit
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #29 on: September 21, 2008, 10:23:26 PM »
hahha,vidji ti mene za ono sutra,poslah ti message :D

Offline Domo_TS

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #30 on: September 22, 2008, 08:48:56 AM »
odustaje se od rovera,ne moze se majstor nac,djelovi moraju iz UK da se narucuju.
greshka.... imash u podgoricu Likos, predstavnishtvo za land rover i rover. imaju masu djelova a shto nemaju mogu da naruche i stize najkasnije za nedelju dana.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #31 on: September 22, 2008, 09:18:01 AM »
Devilu, evo nesto sto sam iskopa o C klasi:Motori na C klasi (govorim o modelu W203 tj.od 3/00 pa do nedje 2004/05), su tehnicki neunistivi, ali ih zeza elektronika,koja zna dobro da zajebaje, nepotrebno trosi akumulatore. Obazvezno treba pogledat zadnji diferencijal u kakvom je stanju, jer cesto pustaju ulje, al kolko sam cuo nebi trebalo da je to veci problem - u pitanju je samo dihtung. Posle elektronike (koja je najsklonija kvarovima kod najopremljenijih modela - cega ema nemore se ni pokvarit, zar ne?), drugi veliki problem predstavljaju sistemi za ubrizgavanje kod CDI motora, znaci pumpa Comon-Rail-a, brizgaljke, znaju crknut, i zbog toga su jedino Mercedesovi CDI motori na losem glasu, mada i kod nekih verzija znaju da stradaju turbine. E sad kad crkavaju na njemacko kvalitetno gorivo (milim na pumpe, brizgaljke) onda mos mislit sto se desava kod nas!! Zato ja svakog C dizela kojeg sam vidio kulja dim ka ljokomotiva. Al zato su menjac i trapovi potpuno bezgresni i pokazali se kao odlicni. Jos jedna "sitnica" kod C klase koja im nimalo ne ide na ruku je to sto imaju strasnih problema sa rdjom, koja je i vise nego cesta i to na djelovima karoserije koji se ne mogu vidjeti golim okom, znaci patos, nutrasnja strana bankina, blatobrana, i ostala skrivena mjesta koja lako nakupljaju vlagu i prljavstinu sa puta. Znaci u osnovi je dobar, tehnicki i mehanicki odlican, al ima sitnica koje sliku kvare i tu Ti moze pomoci jedino dobar majstor koji ce ga detaljno pregledati, tako da savjetujem da fino odabrani primjerak odvedes u LETOPIS, platis detaljnu provjeru (oko 50Evra ako ne ivise) i oni Ti fino kazu sta valja na datom modelu a sta ne. Jos nesto, ne ocekuj da ces nac MB koji je malo presao i ima redovno ispunjenu servisnu knjizicu. Jer kod njih nije ni malo mjerodavno stanje interiera, kvalitetni i skupi materijali se tesko izlizu i potrose da bi zna da je presao 400-500.00km. To je u stvari i kilometraza koju bi trebao da ocekujes kod svakog polovnog mercedesa kod nas. A ako su bijele ili boje slonove kosti, pa 1.000.000km ne bi trebao da te zacudi. Na Tvom mjestu bih gledao nesto u staru jeftinije i kasnije za servis isplativije jer po meni je dobar al ne toliko da vrijedi 10.000E, i poslednji pravi mercedes je W124, to zapamti i ne ocekuj da ce i jedan od ovih novih se pokazati kao 124-ka.O golfu se nam sto reci, sve se zna, extra pouzdano, kvalitetno, dobro i jako auto. Precjenjene su sto jes jes, al nije s razlogom. Ima ih za 8-9K, i to ne bas losih, sad u nedelju ih je bilo bar 5 komata koji bi vrijedjeli za pogledat. Mane: dosta presle, osjetiljiv Turbo (nepravilna voznja), stradaju selen blokovi i gumice balans stange (djelovi koji su smijesno jeftini) od nasih puteva, dosta primjeraka je udarano pa valja detaljno pregledat limariju, ma sto Ti znam, od svih auta preporucio bih Ti nju (u stvari preporucio bih Ti Octaviju al to je isto). Jos jedan nedostatak je sto ih ima dosta, tj.ima ih na svakom cosku, sto je meni licno prestalo da smeta ( a cisto sumnjam da ce smetati Tvojima). Zna da im se zacepi EGR ventil, koji zaprlja usisnu granu i auto onda slabije vuce tj.ne moze preko 3000 o/min, al to se lako rijesi ciscenjem usisne grane i turbine (provjereno). Drugih mana u stvari i nema. TDI motori su najbolja opcija za njih, znaci koji god da uzmes neces biti spor, najbolje su se pokazali 66kw/90ks (ka moja), svi ostali su isto dobri al ne toliko ko ovaj. Inace najosjetljiviji su "DI-crveno" zbog sistema pumpa prizgaljka koji je malo osjetiljiv na nasu "krstenu" naftu, al nista strasno, uostalom da su nesto losi ne bi ih bilo ovoliko po putevima. TDI GTI 110kw/150ks pogotovo u 4motion verziji Ti je vrlo rijedak, al se isplati ga uzet ako ga nadjes jer hm..... trile bi dobio dosta jakog konkurenta rofl. Inace nasao sam jednu prije 2 mjeseca i kostala je oko 9.500Evura, al je vrijedela svakog centa. Racunaj da ako nije 4motion ima probllema oko prenosa snage na put, a i poluosovine su sklonije odlazenju u vjecna lovista zbog BRUTALNOG obrtnog momenta.O Pugu 307 cu Ti napisat nesto malo kasnije jer sad zurim, idem da pregledam prednji trap Skodilaka kod majstora, bas zbog gore pomenutih selen-a u gumica koje su mi izgleda opet posle u p....m.....! Kod mene na skodilaka to je bio jedini vanserijski kvar u poslednjih 30.000km ne racunajuci ciscenje usisne grane i EGR ventila, pa eto neka Ti je to neki putokaz, kakve su 4-ke ::msn-wink::!
odustaje se od rovera,ne moze se majstor nac,djelovi moraju iz UK da se narucuju.
greshka.... imash u podgoricu Likos, predstavnishtvo za land rover i rover. imaju masu djelova a shto nemaju mogu da naruche i stize najkasnije za nedelju dana.
Ipak ne, jer iako ima djelova za Rovera oni su skupiiiii tako da preskoci kolko idje mozes. I da kad bi se u njih i dalje ugradjivali Hondini djelovi (ne samo motor, nego i ostali sklopovi) ka sto je slucaj sa roverom 400, onda da, al ovako kad se ne zna cije je sta u njih stavljeno ja ne biG!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #32 on: September 22, 2008, 10:01:51 AM »
preskup je za odrzavanje milose...preskup.fala manijace,ovo pomaze!uzeo bi ja tdi gti,da je ima...al je nema,to je problem.bubro je proda njegovu,a taj momak nece da je proda. :/

Offline stefan123

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #33 on: September 22, 2008, 10:38:08 AM »
preskup je za odrzavanje milose...preskup.
Mercedes je jeftiniji ?? hehe....

Offline devil_may_cry

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #34 on: September 22, 2008, 10:45:29 AM »
Ja u 124 nisam ulozio nista bez zamjenu pakni i dihtung.za 10 godina.tako da ti ta prica nesto ne stima ;)inace,alfu bi mozda i uzeo sasa,al je sam coek koji drzi plac reka, "bolji ti je c5,ova alfa 147 mi zadaje muka,svaka koja dodje pokvari se novome vlasniku..."o tome ne mozes pricat,zna svako odje ko jne realan koje auto je najkvarljivije. ;)

Offline SFU

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #35 on: September 22, 2008, 10:53:24 AM »
e ali druga je stvar w124 i ovi noviji MB kojima se servis broji iljadama eura i nisu ni upola kvalitetni kao w124!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline devil_may_cry

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #36 on: September 22, 2008, 11:29:18 AM »
to jes.GL-u koji je prosa 5000 se prosuo menjac...al nije do GL-a nego do debila koji ga je vozio :Da istina je da posle 124 nikad nece takav kvalitet napravit...imaju dosta problema svi novi,al opet malo kad se sve druge mogucnosti sagledaju ;)

Offline stefan123

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #37 on: September 22, 2008, 11:34:41 AM »
Devil...ka sto su G4 i G5 svjetlosnim godinama daleko od G2 tako su i noviji mercedes od 124-ke...ne nadaj se da ces C (ili bilo koje novije auto izuzev ovih zapreznih kola :P ) odrzavat ka sto odrzavas 124...bar ako oces da imas auto a ne nesto sto ce sledecem vlasniku da se pokvari poslije 5 dana a onda taj da prica kako to auto ne valja :) Podji do "Trend Auta"....jes da su im auta u 99% slucajeva smece ali ima jedan 147 JTD s pocetka desno...samo sam je pogleda u prolazu, i izgleda bas OK i unutra i spolja...mislim da je i cijena bila korektna...Na JTD motor ko se pozali ili ne zna o cemu prica ili mu je zapao neki u koga se vlasnik posrao i to se bas pomucio oko toga...i TS i JTS itd itd svi imaju neke problemcice ali JTD je bas dobar motor...opet imas neki kompromis i za sebe i za stare... ::msn-wink:: Za te pare mozes dobru kupit, najbolje podjes u SLO, izaberes neku ~100K, full....i sam je uvezes :) npr: pogledaj ovo http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2298418#  02/03god, ~120K, full sem navigacije i koze, uradjen veliki servis itd itd..6700€ i pise ti cijena po dogovoru (ja sam spustio ako se dobro sjecam 400-500€ cijenu)...

Offline devil_may_cry

• View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #38 on: September 22, 2008, 11:42:39 AM »
ne znam,majka je nece...uzeo bi je ja,nije problem,ja samo peckam vas za alfu.al to za SLO,nemoguce.otac je svaki dan na posa,a ja ne mogu.inace teget metalik ubija kako je lijepa.najljepsa alfa je 147 po mene.kako mi je za merca...ne mogu podnijet da ga pogledam bez svega osta..jutros sam zmuceri prosa pored njega.ono sto me on naucio..nijedno drugo auto nikad nece..sto sam sa njim prosa sve,kakve zgode i nezgode,uhhhh....eh da se imalo para da mu vazda stavljam noce gume,da ga spustim,sredim,vozim na benzin...no ajde,zivot ide dalje.zna sam po 3-4 sata da sedim u njega..samo sedim :) bolesnik :D

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Pitanja/nedoumice
« Reply #39 on: September 22, 2008, 11:47:00 AM »
rover je dobar jedino ako je hondin motor u njega, ali nevjerujem da je u toga 2000god
Rover 75 predsavljen je 1998 godine i prizvodio se do 2005 (mislim). U pocetku je trebalo da bude modernizovan Rover 600, ali je novi vlasnik (BMW) odbacio tu ideju. Pojedini sklopovi su razvijeni iz tek predstavljene serije 3 (E46). Odatle i tunel u sredini vozila ikao nema zadnji pogon. Taj tunel je zapravo bitan jer ojacava strukturu vozila (BMW nema iskustva sa prednjim pogonom).Motori su: dizel je BMW-ov comon rail koji je nesto oslabljem. benzinci su Roverovi zapremine 1.8, 2.0 i 2,5 litre. BMW kao vlasnik dodjelio je mnoge komponente, pogotovo za sistem vješanja tako da bi Rover trebao da ima odli?no ležanje. zadnje vešanje je preuzeto sa Z3 ali prilagodjeno za prednji pogon (bez poluosovina). To zadnje vesanje je kasnije iskorisceno za Mini. Godine 2001 predstavljena je karavanska verzija. 2004 uradjen je restajling i Rover 75 vise nije bio toliko retro. Tada se pojavio i najekstremniji Rover 75 sa 4,6 litarskim V8 motorom iz Mustanga. Zbog tunela u konstrukciji bez problema je pogon prebacivan na zadnje tockove. Rover je kao fabrika prestao da postoji 2005 ili 2006 godine. Uglavnom sada pravo na proizvodnju ima kineka korporacija Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). SAIC i dalje proizvodi nesto izmjenjen Rover 75, doduse naziv tog modela je Roewe 75 (pravo na ime Rover je kupio Ford). Iz ove price se vidi da za djelove nije problem, jos uvjek se prave (a moraju po zakonu 7 godina od prestanka proizvodnje, EU standardi), no ako su skupi ti originali, eto moze i iz Kine, opet original.