ja citam ove komentare i jednostavno ne mogu da vjerujem koliko laicki komentarisete neke stvari , kao da pola vas nikad trke u zivotu gledalo nije , mislim dajte malo ozbiljnije komentare na cijelu temu kao prvo zelim da se zna da nisam na nicijoj strani , vec kao dugogodisnji posmatrac i ljubitelj automobilizma , trudim se da stvari sagledam sto je maksimalno realno moguce...kao sto neko rece i jedan i drugi su malo drskije vozili , sto se vidi iz prilozenih snimaka , ali kako neko rece "vozis trke a ne igras balet" .... na snimcima se jasno vidi koliko je Alfa bolji auto od pezoa , koji je inace koju godinu stariji od nje , pa ko je pratio italijanski "Super Produzione" sampionat , zna o cemu pricam , koliko je Alfa bolji auto. Ovom cinjenicom ne sporim kvalitete vozaca , nego opet kazem , razmisljam i govorim realno , sto ide u prilog mojoj daljoj prici. Sto se tice samog cina "izguravanja" treba se staviti u poziciju vozaca koji vozi trke! Uvjek je bilo pravilo da vozac ispred sebe bira putanju , a da se ovaj pozadi prilagodjava , sem ako mu vec nije dosao do pola auta , sto mi se cini da u ovoj situaciji nije bio slucaj . Takodje , postujuci Filipa maksimalno kao vozaca , mislim da nije mogao odabrati gore mjesto za preticanje , sa spoljnje strane u brzoj desnoj krivini cini se gotovo nemogucim , jos ako imate ispred sebe mnogo dobrog vozaca kakav je Balsa Raicevic. Takodje , mislim ,ali ne tvrdim naravno dok se ne pogleda snimak iz Balsinog pezoa , da nije bilo namjernog "namotavanja" na Nikolica vec da je Balsa braneci poziciju prebrzo dosao na samu krivinu i tad je veoma moguce doslo do podupravljanja , sto je je li cest slucaj kod automobila sa prednjim pogonom , i da nije bilo namjere da se udje u putanju Filipu. Takodje mi se cini da se u jednom trenutku vidi i dim , moguce blokiranje tockova (ne znam samo sto je tu Trilu cudno???) , koje je opet dovelo do gubitka "Gripa" iliti prijanjanja i dovelo do podupravljanja.Sve u svemu , zao mi je sto se ovo desilo pogotovo sto je Filip jako mlad i dobar vozac , i zao mi je prvenstveno zbog troskova koje je covjek morao da snosi nakon ovakvog incidenta , da je srece pa da svi voze za neke "normalne" timove koji se finansiraju od velikih sponzora , ja mislim da ne bi bilo ovoliko price o ovome , jer je ovo jedan klasicni "trkacki incident" koji se desava najmanje jednom u toku trke ijdenog ozbiljnog sampionata na krugu (pogledajte samo WTCC,BTCC , a ponekad cak i DTM!!!)I mislim da nije posteno da mnogi , pogotovo ovdje na forumu , osudjuju Balsu Raicevica kao osobu , i kao vozaca , jer mislim da mnogi nisu kompetetni za isto. (opet kazem , nemoj ko da misli da sam na icijoj strani)eto to bi bio neki komentar sa moje strane ljubitelja automobilizma , pozdrav i svako dobro!!'