Author Topic: pitanje za audiofile  (Read 1604 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #20 on: June 29, 2008, 05:39:38 PM »
...vidji kad budes ima volje i vremena ubaci neki alpine cd i zavrsices posa i onda ce ti se bolje cut svi novi zvucnici koje budes stavlja.....
« Last Edit: June 29, 2008, 05:41:34 PM by tuningmaniak »
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #21 on: June 29, 2008, 05:44:14 PM »
not....nema playera koji mu nebi narusio enterijer i to mnoogo....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #22 on: June 29, 2008, 05:51:38 PM »
...vidji kad budes ima volje i vremena ubaci neki alpine cd i zavrsices posa i onda ce ti se bolje cut svi novi zvucnici koje budes stavlja.....
nema shanse...pogledaj na shta onda lichi autohttp://www.civinfo.com/forum/ipods-mp3-players-ice/13679-double-din-install-2.htmlna prvoj strani ovog topica je veliki touch display i to MOZDA MOZDA MOZDA i nekako moze da prodje ali da micem standardni player i stavljam obicni... nema teorije...
« Last Edit: June 29, 2008, 05:55:38 PM by Kapetan »
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #23 on: June 29, 2008, 05:53:40 PM »
Naravno....ja ti preporucujem da prije uzmes pojacalo nego zvucnike... Gledaj to kao da si kupio auto a ne sipas mu gorivo tj sipas mu gorivo s kojim ne moze da pokaze ni pola onoga sto zna....e da.....Trile ti prodaje fino pojacalo za ne velike pare..

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #24 on: June 29, 2008, 05:57:54 PM »
Jedini problem oko pojachala je bio dok mi ti nisi objasnio da ovaj LOC moze lako da se napravi je sto nisam mogao da ga spojim na postojeci fabricki plejer jer nema izlaza....ne bjezim od pojachala chak kasnije mogu da dodam lako i woofer ako imam dobro pojachalo zar ne? A sto se tice carine i poreza mogu da nesto uradim da je ne platim ili da platim nesto simbolichno ... imam momke na carinu u Bar koji mi mogu zavrsiti nesto
« Last Edit: June 29, 2008, 06:09:47 PM by Kapetan »
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #25 on: June 29, 2008, 06:13:08 PM »
Imas i tih LOC-ova kod trila kolko oces hahahahaha.....ne zezam se, ozbiljan sam....Uzmi od Trila pojacalo i LOC-ove(2 komada)...Onda uzmi Magnat XTR216 za naprijed i Classic 162 za nazad i ima da budes prezadovoljan....kad budes htio jos bas-a...a ako dobro uradis prednja vrata Dynamatom mozda nikad i ne budes htio jos basa.....2 kanala tog pojacala vezi na zvucnike a druga dva u bridge na woofer..i uzivaj.. ::msn-wink::...a sve bez woofera i dynamata ce te izac mozda ni 300€ + ugradnja ako neces sam ugradjivat...

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #26 on: June 29, 2008, 06:22:17 PM »
Recimo ovako, ako sad imam postojeci plejer i zvucnike direktno povezane, morao bih da povezem player - LOC - pojacalo - zvucnici ? tj. jedan LOC za pojacalo na koje se kace sva 4 zvucnika a drugi eventualno za woofer? Sta je sa tweeterima? Dynamite obavezno stavljam na vrata samo treba nabavit nekako   jao
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #27 on: June 29, 2008, 06:31:34 PM »
Trebaju ti 2 LOC-a...jedan za lijevi, jedan za desni kanal...time imas signal za pojacalo....a oces li ti poslije kacit srednje, basove, tweetere, woofere to je tvoja stvar...Nemoj da gledas tweetere odvojeno.....naprijed imas mid/bas + odvojene tweetere ali su oba zvucnika vezana na skretnicu pa onda dalje na pojacalo/player.....iza imas isto to samo sto je tweeter zakacen na mid/bas zvucnik....Dynamat imas u Sarajevo i u HR....
« Last Edit: June 29, 2008, 06:34:04 PM by stefan123 »

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #28 on: June 29, 2008, 07:43:53 PM »
Ahm...da, na pojachalo posle kachim ono sto hocu u zavisnosti koliko izlaza ima jel tako? Vidio sam da imaju 4-kanalna pojachala, 2-kanalna, 5-kanalna ... Koje bi mi odgovaralo za postojeci upgrade i da eventualno ima izlaz za woofer ali ako nema nije od presudnog znacaja. ::offtopic::ochi mi ispadoshe pregledao sam na stotine zvuchnika pojachala tutorijala uh  ::bash::
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #29 on: June 29, 2008, 08:01:47 PM »
Tebi treba 4-kanalno pojacalo....Jedan izlaz - 1 zvucnik ili 2 zvucnika spojena paralelno/serijski......woofer - 2 kanala pojacala se bridguju u jedan koji je jaci....tipa ako imas 2x 100W / 8oma u bridzu ces dobiti 1x 200-300W zavisi kako je izvedeno napajanje pojacala kao i od dizajna samog pojacala...sva ova prica je za tvoj slucaj.....ne mogu sad na siroko da pisem i objasnjavam....malo je preobimna materija....

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #30 on: June 29, 2008, 08:44:02 PM »
Tebi treba 4-kanalno pojacalo....Jedan izlaz - 1 zvucnik ili 2 zvucnika spojena paralelno/serijski......woofer - 2 kanala pojacala se bridguju u jedan koji je jaci....tipa ako imas 2x 100W / 8oma u bridzu ces dobiti 1x 200-300W zavisi kako je izvedeno napajanje pojacala kao i od dizajna samog pojacala...sva ova prica je za tvoj slucaj.....ne mogu sad na siroko da pisem i objasnjavam....malo je preobimna materija....
Onda pojachavam samo recimo prednje zvuchnike ako tako uzmem, zadnji nista ? Mislim ako dva kanala odvojim za prednje ozvuchenje i dva za woofer ? Mada pretpostavljam da onda nema potrebe pojachavati i zadnje sa 6-kanalnim pojachalom dovoljno je sto dodje na njih?
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #31 on: June 29, 2008, 08:51:47 PM »
4 kanalno....dobra 6 kanalna pojacala su ti preskupa....Na pojacalo zakacis prednje i woofer...a zadnji na player...vieces da dok sjedis naprijed ti neces maltane ni primjetit uticaj zadnjih zvucnika......a onima koji su nazad ce sasvim dovoljno dopunjavat....a vazda mozes i njih na pojacalo i uzet jedan monoblock (mono pojacalo, 1 kanal) za woofer....

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #32 on: June 30, 2008, 01:50:17 AM »
4 kanalno....dobra 6 kanalna pojacala su ti preskupa....Na pojacalo zakacis prednje i woofer...a zadnji na player...vieces da dok sjedis naprijed ti neces maltane ni primjetit uticaj zadnjih zvucnika......a onima koji su nazad ce sasvim dovoljno dopunjavat....a vazda mozes i njih na pojacalo i uzet jedan monoblock (mono pojacalo, 1 kanal) za woofer....
Jasno. Dakle:naprijed component Alpine SPR-17S (sa odvojenim tweeterima) - 144e UK  (94e USA)pozadi co-axial Alpine SPR-17C - 78e UK  (52e USA)pojachalo Alpine PDX-4x150 (4 Ohms) - 461e UK   (265e USA)              ili MRP-F600 4x100 (4 Ohms)  - 239e UK  (172e USA) sto po meni nije losija solucija, ne znam....Dynamit dump na vrata i oko zvucnika - za ovo ne znam cijene, pretpostavljam da nije mnogo skupo.Ovo su cijene preuzete sa cell-direct.com kao reper cijena iz Engleske i onlinecarstereo.com kao reper cijena iz USA. Iz Engleske me izadje oko 700e sto mi ne pada na pamet da dajem sad  a iz USA ~400e (i manje tj. oko 300e ako uzmem MRP-F600 pojacalo)  sto je prihvatljivo i sto naravno mogu da dopremim u CG bez vecih problema. Interesuje me jos nesto....1.Sa component zvucnicima i dolazi crossover tj. pretpostavljam da je to skretnica koja ide prije zvucnika i iz nje ide jedan kabal do pojachala. Chemu ona sluzi?2. Poredjenje zvucnika....Znaci Alpine SPR 17S (RMS 110w) component iz Type R serije i Alpine SPR PRO 17-tice Type X serija (RMS 100w) .... U cemu moze da bude razlika koja ce opravdati vise od 200$ razlike u korist SPR PRO zvucnika? UPDATE:Koje kablove koristite za vezu pojacala i zvucnika? Vidim na internetu postoje neki kompleti za povezivanje pojacala zvunicka i ostalog....Je li bolje to naci nedje da nije skupo ili sve posebno nabavljat?
« Last Edit: June 30, 2008, 09:21:20 AM by Kapetan »
i-Vtec only!

SRKI032

• Guest
pitanje za audiofile
« Reply #33 on: June 30, 2008, 04:03:27 PM »
Da naravno u kompletu dobijes skretnicu za sistem. Pa type X vishe vuce ka SQ varijanti i dok R razbija kako radi ali kvalitet zvuka nije kao kod X. Kablove od zvucnika do pojacala mozes uzeti 2.5 kvadrata dvozilni znaci 2.5+ i 2.5- a mzoes i delje...

Offline Kapetan

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #34 on: June 30, 2008, 04:22:35 PM »
Da naravno u kompletu dobijes skretnicu za sistem. Pa type X vishe vuce ka SQ varijanti i dok R razbija kako radi ali kvalitet zvuka nije kao kod X. Kablove od zvucnika do pojacala mozes uzeti 2.5 kvadrata dvozilni znaci 2.5+ i 2.5- a mzoes i delje...
Sta je SQ varijanta? Malo sam laik po tom pitanju pa dok pofatam skracenice....Svejedno nisam siguran da vrijedi dati jos 200$ za X....Sto se kablova tice postoji li neka odredjena marka, tip sta li vec? Dakle, pojachalo i 4 zvucnika (naprijed component sa posebnim tweeterima a pozadi co-axial). Uh...ne znam vise, po cijeli dan buljim u ekran gledajuci zvucnike pojacala snagu izlaze zice konektore alat materijal....lsjdhfksfl Ocu da stavim nesto kvalitetno i prije svega da dobijem dobar bass koliko je moguce s ozbirom da woofer za sad nije u planu. Al evo Stefan rece da sa dynamitom mozda mi i nece trebati.....
i-Vtec only!

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #35 on: June 30, 2008, 04:33:14 PM »
Hmm.....zasto je X skuplji od R ? ...pa isto zato sto je A8 skuplji od A4  ::msn-wink::...snaga nema znacajnu ulogu kod zvucnika (cak ni za jacinu).....nikad ih nemoj uporedjivati po snazi...SQ je Sound Quality.....i ne vucu nego su dosta bolji po tom pitanju...Ako mozes da porucis set kablova poruci....odje imas samo SAL....i to do 20mm2 pa ce ti mozda biti malo za pojacalo....zavisi koje uzmes...Ta Alpine pojacala su ti nepotrebno skupa....Nemoj da gledas da sve uzimas iste marke...samo ces proci finansijski losije...Vec sam ti gore objasnio sta je skretnica itd...Ne mozes tako da kupujes ozvucenje....ako nastavis doces do Dynaudia hehe....Nego odredi tacno kolko ces para da potrosis i za to ce se naci najbolje i gotovo...

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #36 on: July 01, 2008, 09:04:07 AM »
Kapetane preskupo je to sto si nabroja, mos uzet dosta kvalitetnu muziku za majne pare.....tako ja mislim...A za kablove bas trebas da odrijesis kesu, po meni oni su najglavniji elemenat......ja se uvijerio u to...mijenja signalni kabal zato sto nije bio original.....i stavio original i da kucnem kuckuc glava me ne boli......Znaci uzmi "DEIZ" paket jes malo skuplji ali....., sta spada u taj paket: osigurac (neznam koliko apera, ja sam stavio 60 malo jaci nema veze), naponski kabal, signalni kabal (koji treba da ide sam, NESMIJES ga  sprovoditi pored naponskog), zvucnicki kabal....i to je to cini mi se.......i mozda neke buksnice i trte vrte....Meni se dosta dobro pokazalo SONY pojacalo........a sa cd-om sam razocaran (ima samo dva izlaza za signalni kabal ::bash:: ::bash:: ::bash::)...naravno vrljavi neki pioneer (oni su dobri ali ove skuplje verzije o tome da nepricamo to je majka...a ove slabije oni jesu kvalitet ali su skrte, i u opcijama su sranje.....)E zato tu je Alpine majka......

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #37 on: July 01, 2008, 10:33:20 AM »
Ni Alpine ti za iste pare nece dat vise opcija.....inace najjeftiniji model je 150€...Opet kad bi uzima vazda bi Alpine uzeo (pricam o playeru...)Sta ce ti preko 2 izlaza ??a ti si s kablovima uglavnom imao problema jer nijedan nisi kako treba uradio...svaki kontakt ti je bio klimav...to automatski grije kabal...sve ti se istopilo  roll2btw: Radi li sad sve ??
« Last Edit: July 01, 2008, 10:35:03 AM by stefan123 »

Offline tuningmaniak

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #38 on: July 01, 2008, 10:44:13 AM »
radi normalno.....znaci pojacalo, woofer, svi zvucnici...jedino sam elipse izbacio iz upotrebe, netrebaju mi nista, ono sustejne nijesam otklonio i onda rekoh necu rezat dasku niti cu ih ugradnjivat, dosta je ovo....samo imam zelju plajer da promijenim.....

Offline stefan123

• View Profile
pitanje za audiofile
« Reply #39 on: July 01, 2008, 11:07:43 AM »
Znaci ne prekidaju vise prednji ? Kad vec ne koristis elipse (sto je pametno!)...zasto ne prikacis prednje zvucnike na pojacalo ?