Author Topic: kolko upiranje steti??\'  (Read 568 times)

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #40 on: May 29, 2008, 09:15:30 PM »
e al npr...1.2 clio...prvi mi pade na pamet.. ????
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline vuki

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #41 on: May 29, 2008, 09:20:07 PM »
pa sta ja znam, nece mu se nista desit, ali nije pravljen za d*kanje to je sigurno.moje misljenje (ne dokazano) da se motor vise ubija kad ga vozis na 1200 nego na 5000-6000

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #42 on: May 29, 2008, 09:23:01 PM »
to i ja mislim!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #43 on: May 29, 2008, 09:25:50 PM »
Moze tico i on da se vrti samo do kad ce se vrcet to je pitanje.Cist primjer ti je onaj BIKER sa foruma on dusu vadi onom cliu i auto gura kao i kad ga kupio - ustvari bolje nego kad ga kupio.Onaj se non-stop vozi na maximum i eto gura +  je opterecen onom muzikom.

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #44 on: May 29, 2008, 09:36:49 PM »
trile..mislim na voznju na vise obrtaja..nesto mi nije merak pritiskat gas u mjesto..npr kad ocu da ga upirem krenem sa 3000 a saltam na 5500 jer mu je na 3 max torque a na 5.5 max power...radim li dobro???e da...od kad je kod nas jos crvenog nije gledao..a niti ce dok ga ja budem vozio bas zbog toga sto sam gledao kako idu krive od torqua i power-a...rekoste nm zavisi od zapremine..audi ima 186 NM i 98 kw iz 2309 ccm^3 sto ce reci da je dosta rasterecen motor...a cuh nedje da ne valja upirat male motore???male u smislu zapremine...
mali motori se lakse zavrte i to im vise prija (npr. laksi klipovi, pa manje inercione sile)Iz tog razloga je inzinjersko cudo bio motor iz predhodne generacije M3 jer toliku kubikazu uspjet zavrcet na te obrtaje nije bio nimalo jednostavan posao (a obezbjedit trajnost).Npr. kod motocikla sportski motori od 600 kubika vrte se do 16.000-17.000 o/min. dok hiljadarke do maksimalno 14.000 o/min.

Offline devil_may_cry

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #45 on: May 29, 2008, 09:39:36 PM »
Ja se u potpunosti slazem sa vukijem, zanci kad auto ceras skroz u crveno ne izvlacis nista iz njega(mozda nesto malo), znaci bezpotrebno.Samo se cuje svuk i vidis kazaljku brzine nemice se nidje.
kad udjes u crveno,pocinjes da gubis snagu i kazaljka pada.gubis perfektno saltanje i gubis trku npr....mnogo sam kola raznih vozio,i svako sam cera do blokade.zanimalo me oce li padat na svaki...i na svaki je padala tj. gubila snagu :)znaci 200-300 rpm prije crvenoga saltaj i imas ga sine!p.s. pricam samo za STOCK motore.
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline vuki

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #46 on: May 30, 2008, 08:59:35 AM »
kad udjes u crveno,pocinjes da gubis snagu i kazaljka pada.gubis perfektno saltanje i gubis trku npr....mnogo sam kola raznih vozio,i svako sam cera do blokade.zanimalo me oce li padat na svaki...i na svaki je padala tj. gubila snagu :)
pada snaga? otkrio si ameriku  clap2

Offline No_LiMiT

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #47 on: May 30, 2008, 11:21:17 AM »
Danas sam ja malo "upirao" i zaebavao se na jedan prazan put u tuzi. Otkrio sam da umijem neke nove stvari i da mi kocnice nijesu super :P

Offline devil_may_cry

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #48 on: May 30, 2008, 11:26:02 AM »
kad udjes u crveno,pocinjes da gubis snagu i kazaljka pada.gubis perfektno saltanje i gubis trku npr....mnogo sam kola raznih vozio,i svako sam cera do blokade.zanimalo me oce li padat na svaki...i na svaki je padala tj. gubila snagu :)
pada snaga? otkrio si ameriku  clap2
ne vuki,tico nije ukapira pa moram pojasnit :D
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline Domo_TS

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #49 on: May 30, 2008, 11:47:57 AM »
ne gubi on snagu nego nema motor vishe shto da vrti, ne moze mjenjach vishe.

Offline vuki

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #50 on: May 30, 2008, 12:14:08 PM »
necu vise nista odje postovat  throw

Offline Kapetan

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #51 on: June 07, 2008, 02:40:32 AM »
mene kazaljka ne more da padne ni na 200-300 rpm preko crvenog kad ucheram  ::bicycle::
i-Vtec only!

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #52 on: June 07, 2008, 11:11:46 PM »
mom bivsem coupeu je bio prosjek dva puta dnevno u blokadu... ::msn-wink::

Offline tuningmaniak

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #53 on: June 08, 2008, 12:51:27 AM »
Zanimljiva tema! Licno mislim da ceranje u blokadu steti svakom ama bas svakom motoru! Jer mozete li zamislit sto se desava sa djelovima motora kad motor radi u blokadi, pa ono lupa (skacu obrtaji gore-dole)! Svako upiranje kad je motor zagrijan sve do same blokade nebi trebalo da steti motoru (naravno ako se koristi pravo ulje) i svaki motor se najbolje ponasa u podruciju max.obrtnog momenta! Nego kod nas je faca onaj ko sa semafora rasteze prve tri brzine u blokadu, jer se to strasno fino cuje (ne kazem ja da se taj zvuk meni ne svidja, al odma mi proradi zdrav razum i zao mi je auta tog auta)! Nema nikakve svrhe takvog nacina voznje! Ja licno Octaviju ne vozim do blokade (proba sam par puta kad sam je tek uz'o), jer i nema svrhe - posle 4000 o/min gubi snagu! Jedino kod prve brzine nema onog naglog pada snage vec vuce auto sve do 4500 o/min! Skoda se najbolje osjeca na 3-3500 o/min a najvise je vozim oko 2000 o/min jer se tad cuje ono fino fuckanje turbine u koje sam do usiju zaljubljen ::wub::!I nema tu razlike u proizvodjacu sto se tice voznje u blokadu! Ima devile i mecki koje su svoje odsvirale zbog takve voznje, Ti ocigledno imas neki bolje sklopljen primjerak, sto ne znaci da su svi njihovi motori napravljeni da izdrze svakojake torture (ne kazem da su losi motori al nisu ni najbolji)! Izdrzala je 10 godina al zbog takvog nacina voznje ne mora znacit da ce izdrzat jos 5god! Sve to ima uticaja na vijek trajanja motora!I sto je najzalosnije ima dosta likova sto to radi sa lednim masinama ili prije kakve jace voznje ne puste da se motor zagrije na radnu temperaturu vec po gasu cim kresne! A jos je zalosnije kako se ophode prema autima sa turbinama, natezu ledne masine, ne ostave motor u leru da se turbina oladi i ostale "sitnice" a posle pi u p.... m.... ode mi turbina!Fino je vozit sportski, brzo, natezat auto, al nemojmo se ophodit prema njima ka zivotinje!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #54 on: June 08, 2008, 01:53:55 AM »
probacu sjutra da okacim jedan klipako bude lijepo vrijeme
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Kimi

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #55 on: June 15, 2008, 06:59:40 AM »
Sjetih se da kazem ovdje da "upiranje" mada bih prije rekao uvodjenje u crveno polje steti svima osim Hondinim benzincima  rofl .Prije 10tak dana, trkam se sa nekim Nissanom i vidim odra me, Murano je bio ovaj novi i ajde odustajem i iz cetvrte da gurnem u 5tu ja pametni fino u trecu kad ovaj zelenko poche da skache u sve 16. Tako da ne pokushavati u slucaju da nije Honda.  ::tongue4::
Nema prostora ovdje kapi!

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #56 on: June 15, 2008, 09:29:40 AM »
probacu sjutra da okacim jedan klipako bude lijepo vrijeme
sto bi 3le...?