Author Topic: kolko upiranje steti??\'  (Read 554 times)

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« on: May 28, 2008, 09:52:59 PM »
da cujem vasa misljenja na temu koliko upiranje auta steti motoru...mjenjacu...ako ga vrtis na 5 6000....i to tako..ne da kuca blokadu..no..ono..neko normalnije izvlacenje maximuma?
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Nemanja

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #1 on: May 28, 2008, 10:28:52 PM »
Ja ti ne znam,al mi se svidja to... laughbounce....npr ako je turbo,mislim da mu ne smeta,al i ako nije mislim da ne smeta motoru to,jer je dozvoljeno sve bez u blogadu,.....mozda malo trosi vise ulja,veca temp. u motoru i ostalo.......no bolje neka kaze neko pametniji... suck_kr

Offline brzi_pas

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #2 on: May 29, 2008, 12:56:06 AM »
evo pametniji  really!na turbo vishe steti no na atmo  ::msn-wink::Steti sigurno ali uz dobro ulje (i ceshce mijenjanje istog) ne mlogo ::taz::
Nobody move, nobody get hurt!

Offline devil_may_cry

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #3 on: May 29, 2008, 12:57:31 AM »
kad mi sune drzim merca u blokadu po po ulice...cisto da me zelja mine :Dnjemu ne steti nimalo(10 god je kod nas,otac je jos napaljeniji no ja :D ),samo kad ga dovedes u blokadu (crveno :D ) gubis snagu...perfektno saltanje je na njega barem,200-300 rpm prije crvenog,tj tacno na 5.900-6000  ::msn-wink::p.s. ne moze svako auto da izdrzi blokadu svako malo..tu se vidi kvalitet isto.bas me zanima kako bi se alfa 145 pokazala..u najboljem slucaju bi prokuvala hahah :Dp.p.s. Tico jel ti to opalo po audija kad si ga u blokadu doveo? :D
« Last Edit: May 29, 2008, 01:01:42 AM by devil_may_cry »
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline brzi_pas

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #4 on: May 29, 2008, 01:16:48 AM »
Ne znam sto mislish... da nije ono Merc najbolje auto na svijet, uz to i sporCki pa mu prijaju jaki obrtaji????  jaoA sto se tice 145ice znam ja, a svi odje bolje znaju i jednu Lanciu deltu koja se stalno puni gas vozila pa joj eto nishta mashini nije, mada ta Lancia je imala kovane klipove, neshto sto merc samu u AMG modele stavlja....  :party:

Offline devil_may_cry

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #5 on: May 29, 2008, 01:19:43 AM »
ja smo kazem da se moj ne stedi eo 10 godina,pogotovo u zadnje vrijeme,i ama bas nijedne malecne promjene nema.sto kod alfi ne bi bio slucaj.p.s. budite realni samo..
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline bmw_fan

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #6 on: May 29, 2008, 01:28:54 AM »
ja moju kako kad :D kad vozim majku onda na 3.000 hahahahah samo sam je jednom cera u blokadu, a desavalo se malo cesce da  je pirem do "pozicije dje dobija najvise konjah" i eto nista joj nije bilo :Dmoram vam rec nesto, sad umirjeh od smijeha :D kad sam proba golfa milosevoga, pocnem da ga cepim i pocne cojek da vristi "alo jadan nije ti to lancija da joj na visoke obrtaje ne  moze nista bit"...tako mikeli kaze, a jedan majstor mi je rekao da je lancija napravljena da bez problema moze izdrzavat visoke obrtaje (za  deltu i dedru mi je pricao) naravno da je ne upirem u blokadu, jer ce joj steti kao i svakom drugom autu...nemam pojma, pristalica sam normalne voznje, kad mi je merak nacepim auto dobro dok se ne zadovoljim (nekad to zadovoljavanje traje i traje no aj sad...) i onda ponovo u normalni mod ubacim  :tease: roll2

Offline brzi_pas

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #7 on: May 29, 2008, 02:06:51 AM »
ja smo kazem da se moj ne stedi eo 10 godina,pogotovo u zadnje vrijeme,i ama bas nijedne malecne promjene nema.sto kod alfi ne bi bio slucaj.p.s. budite realni samo..
Pazi ovo, ni moj se ne stedi, no je presha 300000km kod nas (190D) i isha je u blokadu ka nijedan drugi auto(kad god sam ga ja vozio(a to je nekih 150000km)) jer morash da bi mrdnuo, ali zato on i moze da drzi, zato sto iz 2000 kubika ima 75ks, a bogami kad neko ima DUPLO vishe snage iz iste zapremine, normalno je da ce mu "vijek" biti kraci  ::msn-wink::Samo to sam htio da ti "spomenem""alfe" se cijeli vijek voze na jaci gas do blokade, i NAPRAVLJENE su za to, to je bitna razlika  ::msn-wink::

Offline stefan123

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #8 on: May 29, 2008, 12:01:30 PM »
Moja Alfa se "buni" kad je ne vozis onako kako su u fabrici zamislili da je vozis....Tacno vidis kad je malo vozas do max-a kako prodise i mirnije radi...A Mijo....pusti ga casti ti...sad ce nastavit pricu 50 strana....Neka uziva u Mercedesu 124 aka. supercar, a mi cemo se mucit s Alfama....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline vuki

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #9 on: May 29, 2008, 12:27:01 PM »
i dje je blokada na tog mercedesa?

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #10 on: May 29, 2008, 12:28:39 PM »
cccc sto se odje cini..odma prozivke...devil..audia jos nisam u blokadu cera..nit imam namjeru..htio sam da pitam steti li mu kad ga ceram do 5500 jer mu je tu max power
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #11 on: May 29, 2008, 01:37:24 PM »
procitas na koliko je maksimalni obtni moment i voznja u tom rezima (i oko tog rezima) najvise prija agregatu, a uvjek ima rezerve da povuce dodatno.Sledeca stepenica je broj obrtaja gdje motor izbacuje maksimalnu snagu. Poslije toga motor moze jos da se vrti, ali kriva snage opada tako da nema smisla da se vozi u rezimu iznad. I zadnja stepenica je crveno polje, to ne prija niti jednom motoru pa bio on i Mercedes. Voznjom i saltanjem tako da je kazaljka obtometra uvjek u podruciju izmedju maksimalnog obrtnog momenta i maksimalne snage zapravo se iskoriscava puni potencijal agregata, i to NE MOZE BITI STETNO.P.S. U zavisnosti na koliko obrtaja se nalazi maksimalni obrtni momenat zapravo se moze procitati da li ta masina voli visoke obrtaje ili ih prezire  ::msn-wink::

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #12 on: May 29, 2008, 01:40:46 PM »
kakav humor pojedinih hihihihihTico mislis li na upiranje u MJESTO ili na bucanje tokom voznje?Zavisi od motora, od kubikaze, od snage, od obrtnog..od svega.Eto npr maj pezhoU 106 dizel power 1.6ccm ...njega sam vozio kad sam polozio.I presao 30.000 km sa njim za neko smijesno kratko vrijeme.On nema obrtoMJER nego SAT ... a ja tek polozio vozacki i eto prosta formula, bucao sam ga junacki.AL opet ne nesto katastrofa.I sad radi glasnije, vishe "lupka" - treska i sl.Dok npr ovo sadasnje smece sto vozim ima max snagu na 7250rpm - sto ne znaci da moze da se drzi po pet minuta u blokadu.Shtavishe - ne sjecam se jesam li ga "u mjesto" turirao mozda ukupno 10 puta (zagrijanog) i na kratko samo fisne u blokadu, a tokom voznje mi se nijednom nije desilo da udari blok!Znaci poenta je - steti motoru.Ne budimo seljaci i ne turirajmo auta na semafore i ne vozite auta koja imaju max snagu na 4000 rpm u 7000 jer auto nece ici brze samo ce se brze pokvariti.edit: evo me wulfy preteche i reche pametnije i mudrije.Procitajte sto je napisa i nema se sto vishe dodavat.ps, bilo bi fantasticno kad bi se moglo nekima docharat sta se deshava u motoru kad se cjera u blokadu u mjesto ili prvom i drugom po nashim dzadama.Kakva je to TORTURA unutra.
« Last Edit: May 29, 2008, 01:43:54 PM by aCid_cOokiE »
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #13 on: May 29, 2008, 01:43:56 PM »
Mozda neki ,,voze'' Hondu S2000 (mislim da je to automobil koji u seriji ima najvise obrtaje, oko 8.000)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #14 on: May 29, 2008, 01:50:46 PM »
jok, mazda rx8max power na 8 i po ili 9..bolest.Zvuk kao R1
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #15 on: May 29, 2008, 01:59:33 PM »
dobro to je ipak wankel  heh a vtec je opet drugo nije tacno da nema smisla ici preko maximalne snage u obrtajima. zavisi od motora do motora, istina. ali nekom logikom ako se vodis... lupam brojke... ako je max HP na 6000, a saltas na 6000, mjenjac te vraca na 4000, ako saltas na 6500 vraca te na 4500. pitanje je: jeli veca snaga na opadajucih 6500 ili na rastucih 4000?  na 6500 naravno! ali opet kazem zavisi od motora!pusa

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #16 on: May 29, 2008, 02:03:03 PM »
ali kapiras li ti da ti se isto obrnenpr meni na 7250 max snaga... shaltam tu i vrati me nedje na 6000 ili malo "jache" i linearno razvijanje snaga, nema gubljenja NM ni KS!ali recimo ako shaltam na 8000 .... tih 750 obrtaja sto sam vozio preko "perfect shift" ja ne ubrzavam niti razvijam bilo kakvu snagu.Mozda ako tu prebacim u vecu brzinu, vratice me na 6500 ili 6700 ali nisam dobio nista jer sam pustio da opadne kriva snage.
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #17 on: May 29, 2008, 02:09:52 PM »
meni ima razlike jel saltam na 6500 max ks, ili na 7000 blokadu!!!pa vala si ti odgledo najvise emisija top gear, ne znam da li gledas best motoring, ali svi saltaju preko max hp.da nema poente ic do blokade, fabrika bi stavljala blokadu na max ks?

Offline SFU

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #18 on: May 29, 2008, 02:19:10 PM »
trilu je mala razlika u brzinama pa mu mozda "ne padne" ispod maximalnog obrtnog momenta, a inache zbog toga se "uprire" preko max snage da bi sledeca brzina bila u "max obrtnom" i da sledeca brzina bude shto bliza "max snazi"

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline vuki

• View Profile
kolko upiranje steti??\'
« Reply #19 on: May 29, 2008, 02:20:47 PM »
that's i 'm talking about  ::yes::