kakav humor pojedinih hihihihihTico mislis li na upiranje u MJESTO ili na bucanje tokom voznje?Zavisi od motora, od kubikaze, od snage, od obrtnog..od svega.Eto npr maj pezhoU 106 dizel power 1.6ccm ...njega sam vozio kad sam polozio.I presao 30.000 km sa njim za neko smijesno kratko vrijeme.On nema obrtoMJER nego SAT ... a ja tek polozio vozacki i eto prosta formula, bucao sam ga junacki.AL opet ne nesto katastrofa.I sad radi glasnije, vishe "lupka" - treska i sl.Dok npr ovo sadasnje smece sto vozim ima max snagu na 7250rpm - sto ne znaci da moze da se drzi po pet minuta u blokadu.Shtavishe - ne sjecam se jesam li ga "u mjesto" turirao mozda ukupno 10 puta (zagrijanog) i na kratko samo fisne u blokadu, a tokom voznje mi se nijednom nije desilo da udari blok!Znaci poenta je - steti motoru.Ne budimo seljaci i ne turirajmo auta na semafore i ne vozite auta koja imaju max snagu na 4000 rpm u 7000 jer auto nece ici brze samo ce se brze pokvariti.edit: evo me wulfy preteche i reche pametnije i mudrije.Procitajte sto je napisa i nema se sto vishe dodavat.ps, bilo bi fantasticno kad bi se moglo nekima docharat sta se deshava u motoru kad se cjera u blokadu u mjesto ili prvom i drugom po nashim dzadama.Kakva je to TORTURA unutra.