Author Topic: Tamna stakla & novi zakon???  (Read 8611 times)

motorsport

• Guest
Tamna stakla & novi zakon???
« Reply #20 on: August 03, 2006, 01:06:11 AM »
a ne znam bogami, sve je moguce... evo ja kad sam imao UNA bila su mi zatamnjena sva stakla i svaki put su me cimali hrvati na granici kad sam ulazio u HR... i bosanci ista stvar kad idem za trebinje...                    

pele-79

• Guest
« Reply #21 on: August 03, 2006, 08:59:19 AM »
da,upravu je motorsport,u r.srpsku cimaju i hrvatsku,a oni svi zatamnjeni                    

motorsport

• Guest
« Reply #22 on: August 05, 2006, 07:01:01 PM »
ja ne znam sto je ovo, kod nas ni jedan zakon ne moze trajat ni mjesec dana... gledam danas, policajac zaustavlja golfa Mk4, PG tablice, sva stakla zatamnjena sem sofersajbe... i sve mu je zivo trazio (svu pratecu opremu) a za stakla mu ama bas nista nije rekao... show :roll:                    

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #23 on: August 05, 2006, 09:08:58 PM »
A vala nema mi glupljeg zakona.1.) Autima stoje zamracena stakla straaava - skoro svakom.2.) Zasticuje od sunca pa eto mozda to nekome poveca nivo koncentracije na voznju.3.) Vala ne steti nista vidi se ka i kroz obicna stakla jedino neke skroz jake boje ali te ne treba ni stavljat.Pozdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #24 on: August 05, 2006, 10:14:37 PM »
a motorsport da mu je 10 € i pustio ga ovaj ishj                    
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

motorsport

• Guest
« Reply #25 on: August 06, 2006, 12:40:43 AM »
nije mu nista dao... stojao sam dva-tri metra od auta i sve sam vidio...                    

Offline Kapetan

• View Profile
« Reply #26 on: February 09, 2007, 11:43:15 AM »
kad ste vec kod stakala mom ocu su trazili atest iz fabrike za zatamnjena stakla [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] (zadnje staklo i putnicka stakla su bila tamna a soferka, vozaceva i suvozaceva strana cisti)   Prema tome to su obicne gluposti da vas maltretiraju ako imate pozadi sve zatamnjeno....bitno je da prednja stakla nemaju nikakve folije niti su zatamnjivana (za to se trazi posebna dozvola i to se radi samo na sluzbenim kolima) i ne mogu vam nista 100% ... Dolazio sam cesto u takvu situaciju tj. kad god uzmem od oca auto i stalno sam se svadjao sa policajcima do sad mi nijednom nisu oduzeli ni tablice ni saobracajnu ....
i-Vtec only!

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #27 on: February 09, 2007, 01:23:16 PM »
ja cu morat da trazim potvrdu od doktora da mi trebaju tamna zbog vida,eo vidjite kako stoje fino tamna stakla na taunusa,a da ne prichamo o bembarama.[a href=\\"http://img225.imageshack.us/my.php?image=taunus2il8.jpg\\" target=\\"_blank\\"][img src=\\"http://img225.imageshack.us/img225/5537/taunus2il8.th.jpg\\" border=\\"0\\" alt=\\"IPB Image\\" /][/a]
« Last Edit: February 09, 2007, 01:24:53 PM by borus_mudus »

motorsport

• Guest
« Reply #28 on: February 10, 2007, 09:52:51 PM »
vala kad kupim COUPE-a cu zatamnit zadnja 3 stakla pa kud puklo da puklo.... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

Offline Laki

• View Profile
« Reply #29 on: February 10, 2007, 10:30:10 PM »
[!--quoteo(post=18243:date=Feb 10 2007, 10:52 PM:name=motorsport)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(motorsport @ Feb 10 2007, 10:52 PM) [snapback]18243[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]vala kad kupim COUPE-a cu zatamnit zadnja 3 stakla pa kud puklo da puklo.... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /][/quote]Pa vec imas coupe-a. xaxaxaxa [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_lol.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":lol:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_lol.gif\\" /]
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #30 on: February 10, 2007, 10:33:52 PM »
puffffffffagaahahahahahhahamislio je na bembaru [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Avetinjak

• Guest
« Reply #31 on: February 22, 2007, 08:41:49 AM »
Meni otac vozi dzipa sa zatamnjenim zadnjim staklima i to najcrnje moguce folije su stavljene. Ne vidish ni spolja ni iznutra [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] i niko ga nikad nishta nije pitao. Mada ima chetvorocifrene tablice, moze bit da je zbog toga.

duka

• Guest
« Reply #32 on: February 28, 2007, 07:14:06 PM »
jos ako je prva cifra jedinica...  a zakon kaze ovako:   ?lan  244    Vozila u saobra?aju na putu moraju da ispunjavaju propisane uslove u pogledu dimenzija, ukupne mase, osovinskog optere?enja i zaÅ¡tite okoline,  kao i da imaju ispravne propisane ure?aje i opremu koju utvr?uje organ državne uprave nadležan za poslove saobra?aja.   U saobra?aju na putu ne mogu u?estvovati vozila koja ne ispunjavaju uslove u pogledu providnosti vjetrobrana i svih okana u skladu sa odredbama me?unarodne Konvencije o saobra?aju na putevima (zabrana upotrebe zatamnjenih stakala).   Izuzetno od stava 2 ovog ?lana, zatamnjena stakla mogu imati službena vozila državnih organa, ako za to prethodno dobiju odobrenje nadležnog organa.
« Last Edit: June 28, 2007, 11:10:35 PM by motorsport »

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #33 on: March 06, 2007, 06:00:34 PM »
to za tablice je... nekad bilo.Sjecam se kad sam bio dijete, krajzler je imao tablice TG 23-45 i nikome padalo napamet nije da nas zaustavi, jer tad je malo ko imao cetvorocifrene.A sad samo treba imat vezu onamo dje se izdaju saobracajne i eto cetvorocifrene (ukoliko ih ima).Malo jacha veza i eto ti prvi broj jedinica.Meni drugarica (znaci ZENSKO vozi auto sa tablicama 12-XX) .To su sluzbene tablice.Ja da se iscimam dobro mogao bi ih zavrsit.A dozvoljeno je zatamnjivanje zadnjih stakala.Ja sam na klia izabrao opciju zatamnjena zadnja stakla pa cu vidjet ko ce me crnjacit.
« Last Edit: June 28, 2007, 10:51:57 PM by motorsport »
slam.poke.drop.tuck.dope

MarkoP

• Guest
« Reply #34 on: March 21, 2007, 11:41:01 AM »
[!--quoteo(post=1084:date=Jun 22 2006, 12:05 AM:name=Filip_pg)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(Filip_pg @ Jun 22 2006, 12:05 AM) [snapback]1084[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]mislim da ne,jer,moj otac kada je kupio e39,bila su zatamnjena stakla,ali n efolija,vec tinta u staklu,i bile su mu oduzete tablice dok nije ih makao...[/quote]Jes da je zakon zakon, ali kako mogu da ti skinu tablice od koli koja su originalno registrovana sa zatamnjenim staklima? To valjda jedino kod nas ima ili kako to funkcionise.

motorsport

• Guest
« Reply #35 on: June 28, 2007, 11:12:47 PM »
zatamnio bi mozda samo zadnje staklo na BMW-a, al ne znam sta da radim.... je li ko cuo da zezaju samo zbog zadnjeg???

acs

• Guest
« Reply #36 on: June 29, 2007, 09:04:49 AM »
mislim da je def najbolje poc kod nekog doktora da ti ispise neshto za zatamnjena i zdravo.das onome policajcu pa neka cita latinski [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] ako moze ovaj drugar da mi odgovori koliko bi bila folija na passata b5 na sva stakla ( sem sof naravno [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_razz.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":P\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_razz.gif\\" /] )  . i naravno ima li ono vishe onih vrsta folije jer bi ja toliko zatamnjenje eto cisto da se spolja nishta ne vidi. dako iscimam tatu za UV zrake [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
« Reply #37 on: June 29, 2007, 09:26:44 AM »
Ima svakakvih folija kod peleta i daje garanciju ja mislim 7 god. tako sam cuo...folije su extra i mislim da cu ih ja staviti na bmw-a bez obzira na zakon,vidim mnogo auta po hn sa tamnim staklima!

acs

• Guest
« Reply #38 on: June 29, 2007, 10:36:39 AM »
mislim da su stvarno ljetos potrebne... a i ne mogu slusat svaku noc a bio sa sa ovim/ovom.

B0LE

• Guest
« Reply #39 on: June 29, 2007, 11:34:52 AM »
Po zakonu nesmiju folije na stakla osim fabrike.......I to ako ste primjetili na zadnjim staklima zatamnjenje 65 % [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]ja bi ih rado stavio .............,but [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_sad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":(\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_sad.gif\\" /] zbog sijalica me cimaju blue ,a ne nesto drugo prasinari piglu [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]
« Last Edit: June 29, 2007, 11:37:42 AM by B0LE »