Author Topic: Sta uzeti?  (Read 534 times)

Offline No_LiMiT

• View Profile
Sta uzeti?
« on: April 21, 2008, 06:05:10 PM »
Zdravo zdravo :)Nadam se da je ovaj forum malo ozbiljniji od CDM-a jer imam osjecaj da bi svasta bilo kad bih ovo tamo pitao...Dakle ide prica prvo:Vec neko vrijeme gledam koja bih kola kupio kad se vratim iz amerike i upisem na fakultet i suzio sam izbor na 2 - Porsche Cayman S ili Jaguar XK.Vjerovatno bih ih uveo iz Amerike(sad to istrazujem) pa nije problem naci. Nijesu ni skupa nesto previse...Zasto Cayman a ne 911? Pa prvo zbog cijene, cayman S je jeftiniji od vecine 911 modela, a od kojih nije je podjednako dobar. A inace mi ne trebaju super fast car jer za nasu drzavu i ovo je mnogo :) Mozda bih i uzeo 911 ako bih nasao neki bolji od caymana a po slicnoj cijeni. Inace, svidja mi se masu izgled od oba i procitao sam dosta dobrih stvari.E sad Jaguar XK. Dosta toga sam procitao/vidio o njemu, da je luksuzniji unutra, bolje izgleda itd, ali govore da se lako kvari.Naravno, uradio bih test drive prije kupovine ali zelim prvo ovako istraziti malo o oba, pa ako znate ista - udrite..+ ako je ovo na pogresnom mjestu, moovajte.
« Last Edit: May 02, 2008, 03:50:07 AM by No_LiMiT »

Offline vuki

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #1 on: April 21, 2008, 06:23:52 PM »
predstavi se odje http://montenegro-racing.com/forum/index.php?board=5.0 to je neki red kod nas  ::yes::...i da. ozbiljniji je ::msn-wink::

Offline No_LiMiT

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #2 on: April 21, 2008, 06:43:03 PM »
Eo clan sam skoro dvije godine i ovo je prvi post bio haha, evo idem da se predstavim :)

Offline stefan123

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #3 on: April 21, 2008, 07:41:29 PM »
Svako na ovom forumu je bar po jednom provozao ta dva auta ali svi imaju previse subjektivna misljenja da bi ti bila od koristi....zato probaj oba pa odluci... ::msn-wink::
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline No_LiMiT

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #4 on: April 21, 2008, 08:24:12 PM »
Ma ni ta subjektivna nebi lose dosla.Da li je istina da se Jaguar kvari previse? Meni se vise on svidja iznutra zapravo.Ne znam.. obadva su mi masu lijepa ...Ali nebi ni skodilo neki drugi prijedlozi.Ja sam gledao i gledao i trazim da kupim neka sporty kola ali da nijesu preskupa ( inace bih kupio audi R8 xD)Ali za odje mnoga kola nijesu pa...Edit: Dakle, moze neki 911 po slicnoj cijeni i boljim performansama ako ima heh. Preporukeee Mada ako neko ima trebalo bi mi par sajtova salona ili bilo cega gdje prodaju nove automobile(europe/america).Npr, na porscheov sajt mogu nac dealera(koji su uvjek skuplji), na mobile.de na new cars prodaju jeftinije nego na Porsche's webiste MSRP.
« Last Edit: April 21, 2008, 11:24:43 PM by No_LiMiT »

Offline bo8an

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #5 on: April 22, 2008, 05:20:01 PM »
( inace bih kupio audi R8 xD)
e vala jedva neko da ima pojma  ::thumbsupup::a izmedju ta dva je razlika sta ti treba. Ipak je jaguar veci, ima cetri mjesta, veci gepek,...ako ti treba mjesto onda jaguar, a ako ti nije mjesto bas bitno onda porsejaguar je vise za laganiju voznju po gradu, a porse je sportakrazmisli pa odluci, ja bi mozda prije jaguara, bas zbog mjesta (ja valjda nebi ni mogao komotno da sjednem u porsea  happy2)sta god da uzmes neces pogrijesit, oba su extra auta
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Offline No_LiMiT

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #6 on: April 22, 2008, 05:34:37 PM »
Nije meni do mjesta. Treba mi neko sportsko auto jer cu kupit luxuzno, tj poslovno auto anyway ;)Jaguar mi izgleda nekako ljepsi iznutra, ali ni porsche nije za bacit + spolja mi je ljepsi.Evo da uporedim/oJaguar: http://www.ayrshirescotland.com/ayrshirebusiness/cardeals/jaguar/Jaguar_XK_interior.jpghttp://www.chinatownconnection.com/images/jaguarxk3.jpgPorsche:http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-Techart-Cayman-Porsche-Interior-1600x1200.jpghttp://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2007/08/porschecaymanedition1interior.jpgOtprilike tako bi izgledaliEdit: I ovo me interesuje: Fuel Economy (city/hwy):  20/29 mpg,18/26 mpgZvuci da mnooogo trosi. Ne razumijem se u to previse pa samo potvrdite jel mnogo/previse/ok :)
« Last Edit: April 22, 2008, 05:57:26 PM by No_LiMiT »

Offline brzi_pas

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #7 on: April 22, 2008, 07:33:00 PM »
Jag definitivno!Znaci samo zbog razloga sto caymana (ili boxera) kupuju ljudi koji nemaju para za 911icu  ::msn-wink::Jag je o5 ljepshi, luksuzniji....Nemoj me pogreshno razumjet, cayman je mozda bolji i od 911ice (najslabije) jer mu motor nije u dupe, nego centralno, iz to je jeftiniji dosta, ali o5.... izgleda i uvjek ce izgledat "sirotinjski" pored 911ice (sjeti se 924 i 944 ::bash:: )Moj glas ide za britansku eleganciju, i ako nisam vozio ni jedan ni drugi....  plane
Nobody move, nobody get hurt!

Offline No_LiMiT

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #8 on: April 22, 2008, 08:53:04 PM »
Haha, a dovedem jaguara i pokvari mi se, raspane se po ulici ili nesto xDNe znam heh, moram o ovome dugo da razmisljam i citam/istrazujem.Pa i da uradim test drive bit cu opet neodlucan jer sam siguran da su oba odlicna.A reci mi, ima li u CG koliko 911 ? Mozda ne izlazim mnogo ali nijesam ih gledao :)

acs

• Guest
Sta uzeti?
« Reply #9 on: April 22, 2008, 09:12:35 PM »
jaguar mi je vise za kosuljica-tompus i kuliranje kroz grad... porschea uzmi ako oces da stavis kacket i majcu montenegro-racing i odvozis PG-BD  happy  ne znam mozes li i u srbiju dje jaguara popravit ? ali zato porse mozes povesti i u BG ili u Sarajevo ...eto sto se kvarova ili servisa tice. izbor je na tebi jer ovdje ,sto rece neko, mozemo ti dat jedino subjektivno misljenje, a na tebi je da odlucis sto ti vise odgovara jer za ova dva auta idu dva razlicita tipa vozaca. toliko   ::bicycle::

Offline No_LiMiT

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #10 on: April 22, 2008, 09:21:32 PM »
Dok budem u ameriku cu obadva pogledat, odradit test voznje i odlucit I guess.Pa kad se vratim ( ako ostajem) uvozim moj izbor(mada mislim da znam vec sto ce bit) asap zajedno sa motorom.A vala nalijepit cu jednom montenegro racing haha, pa odradit neku vecu turu hehe

Offline brzi_pas

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #11 on: April 22, 2008, 09:27:40 PM »
Pazi, ja moju Alfu nemam dje servisirat, tako da ti je isti Q sto se toga tice i jedan i drugi....
« Last Edit: April 23, 2008, 03:36:01 PM by brzi_pas »
Nobody move, nobody get hurt!

Offline stefan123

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #12 on: April 22, 2008, 09:35:46 PM »
Ma ne brini ta auta se ne kvare  roflIsti ti je radi toga....Ja bi prije Jag-a....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Sta uzeti?
« Reply #13 on: April 23, 2008, 09:56:54 AM »
Jaguar je kompletniji automobil + manje mu smeta ono smaranje u koloni i gradskoj guzvi koje su neizbjeznePorsche je kvalitetno odradjen automobil i nesto okretniji.Ukratko, kod ovih automobila ne gledaj kriterijume tipa velicina prtljaznika, potrosnja (pogotovo ovo, recimo kod 911 potrosnja zna da varira od 17 do 35 litara), i sl. jer  niti jedno i drugo nije racionalna kupovina.Znaci treba da biras isto kao sto se bira i motocikl. Sjednes, provozas i koji ti izazove veci smjesak kupuj.Jaguar kvarljiv, hm, u toj cjenovnoj kategoriji, tesko... No, treba da znas takva auta traze redovno (i skupo) odrzavanje i samo uslijed ne pridrzavanja tih kriterijuma mogu se desiti kvarovi. Nisam vozio ni jedno ni drugo. Sto se takve vrste vozila tice vozio sam 911 (2000 godiste u kabrio verziji) i bas mu ne prijaju nasi putevi. Glede odrzavanja, npr. za taj 911 pakne za prednje tockove kostale su 200 eura. Meni je trosio oko 25 litara. (U stvari nije meni, jer nije bio moj  ::msn-wink:: )Dobronamjerni savjet. Kod kupovine takvih automobila obavezno uracunaj skupo odrzavanje, cisto da ti automobil poslije ne presedne.Moje misljenje je da je jaguar bolji za nase (nikaakve) putve

Offline devil_may_cry

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #14 on: April 23, 2008, 10:10:19 AM »
Jaguar definitivno.
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #15 on: April 23, 2008, 02:39:08 PM »
ne znat te no_limit ali ako nisi super bogat i ne prezivas se barovic/brkovic ili nesto na B ...ne isplati ti se kupovat.Kolko ti imas godina inace? Upisujes fakultet..znaci 18, mozda napunio 19tu.Sto si vozio prije toga?Oces da vozis 911, zadnja vucha i mnogo mnogo snage ? Moze i to ako se prezivas asanovic/kulundzic/bakrach/acimic/nikolic i iz trkache si familije.Evo mi se sve svede oko prezimena hahahnije problem skupit para i uzet jaguara ili porschea ali kad vidis kako ti vise provodi u garazu nego na ulicu pokajaces se.AKo si uopste ozbiljan kad pricas o ovoj kupoviniMoj dobronamjeran savjet...ne zanosi se.Uzmi neki bmw e46 328 ili 330ci, ili mozda 330xd.Ili ovu novu trojku.Il neki audi 1.8t i uzivaj.Ali opet kazem - ako SI ULTRA BOGAt i ako ce tata i mama da ti placaju gorivo i putovanje do srbije/hrvatske/slovenije za redovne servise i ultra skupe djelove koji se naruchuju iz inostranstva.Samo naprijed.Ja nisam ultra bogat pa ne znam.i sto je vuki rekao, sjedi pa probaj (ako dodje do toga).mada ne znam dje ces sjes i probat odje XK i caymana kad ih nema.PS ja glasam za kajmana.prijatno
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline devil_may_cry

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #16 on: April 23, 2008, 03:06:29 PM »
a trile oce svi da voze 911...ja sam 124-ku slomio zbog zadnje vuce,a ne 911 hahahah ne bi mi 2 dana trajala.inace na matursko cu da je vozim :)
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline No_LiMiT

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #17 on: April 23, 2008, 04:47:18 PM »
ne znat te no_limit ali ako nisi super bogat i ne prezivas se barovic/brkovic ili nesto na B ...ne isplati ti se kupovat.Kolko ti imas godina inace? Upisujes fakultet..znaci 18, mozda napunio 19tu.Sto si vozio prije toga?Oces da vozis 911, zadnja vucha i mnogo mnogo snage ? Moze i to ako se prezivas asanovic/kulundzic/bakrach/acimic/nikolic i iz trkache si familije.Evo mi se sve svede oko prezimena hahahnije problem skupit para i uzet jaguara ili porschea ali kad vidis kako ti vise provodi u garazu nego na ulicu pokajaces se.AKo si uopste ozbiljan kad pricas o ovoj kupoviniMoj dobronamjeran savjet...ne zanosi se.Uzmi neki bmw e46 328 ili 330ci, ili mozda 330xd.Ili ovu novu trojku.Il neki audi 1.8t i uzivaj.Ali opet kazem - ako SI ULTRA BOGAt i ako ce tata i mama da ti placaju gorivo i putovanje do srbije/hrvatske/slovenije za redovne servise i ultra skupe djelove koji se naruchuju iz inostranstva.Samo naprijed.Ja nisam ultra bogat pa ne znam.i sto je vuki rekao, sjedi pa probaj (ako dodje do toga).mada ne znam dje ces sjes i probat odje XK i caymana kad ih nema.PS ja glasam za kajmana.prijatno
Ovako:Nijesam super bogat, ali ova kola i nijesu za super bogate. Znam kakav je 911 i kakvi su nasi uslovi za takva kola pa zato cayman biram.Ne, nijesam iz trkacke porodice heh.Planirao sam kupit jedan sport car i jedan lux car. Lux car cu uzeti kasnije(Jaguar XF hbeat ), jedan od ova dva(vise naginjem prema porscheu) bih koristio svakodnevno, mada mozda i kupim neka manja kola za preko dana.Za servis cu vidjet, kad bude vrijeme vodim do njemacke ili nesto, taman se fino provozam hehe a ako se pokvari nesto to moze zeznuto bit.Djelove nabavljat i nije problem, samo zavisi sta i cijena.A sjest cu i probati sad kada odem u USA.Kad se vratim iz Amerike(4ti srednje) u slucaju da ostajem ovdje(tj ne vracem se na college ili idem negdje u EU(a sanse su 50-50) odmah iz amerike uvozim jedan koji izaberem. Da sam pitao ovako nesto na nekim americkim forumima niko nebi pominjao da su preskupa, nije da kupujem ferrarija nekog ili nesto heh.A nijesam postovao na cmd jer bi odma pocela prica kako je preskupo to, sta ce mi blablabla :/P.S. Takodje, ja jednostavno ne zelim da vozim neka kola kao vecina ovdje, ne zbog toga sto ih dosta ljudi voze ili zelim biti jedinstven, vec zato sto ne zelim da budem ogranicen sa time sto drugi imaju, opstim finansijskim stanjem vecine(to sto pola ne moze nova kola uzeti npr) i takvim stvarima...
« Last Edit: April 23, 2008, 04:50:32 PM by No_LiMiT »

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Sta uzeti?
« Reply #18 on: April 23, 2008, 05:01:50 PM »
wtf ?

Majka mi je rekla da moze ...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Sta uzeti?
« Reply #19 on: April 23, 2008, 07:09:39 PM »
sto bi rekli strani forumiwtf omg lol roflKa na youtube kad neko postavi klip ferrarija f430 a neki momcic ispod napishe "my enzo would kick your ass" .Shalim se.Znaci oces jaguar sportski, oces auto za preko dana i oces jedan luksuzni ? A nisi bogat.Ili si bogat ili si dosha na forum da se sprdash malo.Valjalo bi da ostavish neke podatke tvoje, po mogucnosti ime i prezime i sliku posto ne znam mnogo bogatih ljudi
slam.poke.drop.tuck.dope