Author Topic: SKODA galerija  (Read 730 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« on: April 03, 2008, 10:38:07 AM »
Evo napokon tunirah internet pa da izbacim neke od slika koje smo ja i moj brat uradili na najvecem tuning pary-u skoda u Ceskoj. I naravno evo nesto za 2fast4you (izvini neznam kako ti je ime)  hehI najljepsa skoda na ovom party-ju:I to vi je to za sad od nas!!!!
« Last Edit: December 15, 2008, 02:26:03 AM by motorsport »
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #1 on: April 03, 2008, 12:57:13 PM »
Ima i za tebe no se ne setih tebe jao jao jao oprosti, tebe zanimalo kako izgledaju bijeli stopovi za feldu e ovako:I evo da vidite kako izgleda skoda sa lambo vratimaEvo i da vi pokazem skodu 120L sa 150 ks (motor od octavije, ali imam casopis dje prestavljaju  seriski skodin 1.3   lagano podigli na 155ks)

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #2 on: April 03, 2008, 07:26:40 PM »
Mozda precerujem ali evo jos koja slika sa ovog tuning party-a.Naravno okacicu slike sa jos 2 tuning party-a na koje sam bio sa bratom.E da mi je ove felge a ova octavia bruka kako je lijepa nije mnogo radjeno na nju ali jednostavno privlaci pogled  hbeat hbeat hbeat hbeat.Smo vidjite poklopac motora kakva ideja!

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #3 on: April 03, 2008, 07:45:39 PM »
Ajde kad si navalio:

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #4 on: April 03, 2008, 09:51:02 PM »
Ada toga ti tamo ima ka u zetu saljate! I da vidis kako tek idu, ja sam se zaprepastio! Na autoput se nadje po koja da ota pocast pretcima i uvati do 170km/h! Iamju ljudi djelova pa odrzavaju i to ide ko djavo! A kako su se nekad sprdali skodama (pogotovo englezi) a sad ne no obratno, englezi ni nemaju svoju fabriku sve pokupovase neke TATE i MAME a skoda je prije neki dan proizvela 2 miliona Octavia  respect respect!!!!!E kad si pomenuo 1000MB evo ti par njih!  A znas li kako su ih zvali kod nas? Hiljadu Malih Briga!!!!!

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #5 on: April 05, 2008, 08:59:48 AM »

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #6 on: October 29, 2008, 06:47:06 PM »
Evo da napisem nesto o ovom autu, jer me Milan sad posjeti na nju a i bijase odusevljen s njom.Skoda Rapid je kupe koji je skoda proizvodila od 1983 godine. To je ujedno bio i poslednji skodin kupe, a po mnogima i jedna od najljepsih skoda ikada proizvedenih. Ovaj model kod nas nije bio posebno zastupljen niti sam do sada vidio ijednu "rapidku" kod nas, mada je ranije bilo dosta njenih baza skoda 120/130,medjutim one nazalost polako nestaju sa nasih puteva. Po Ceskoj ih ima dosta i dan danas ali sve stroziji EU propisi cine da se i tamo polako "gube". Medjutim primjerci koji se voze su vecinom u dosta dobrom stanju i svaki put se iznenadim kako idu. konkretno "rapidke" su imale motore od 1,3 litra i postojale su dvije verzije tog motora 135 i 136. Menjaci su im bili 5-brzinski, maximalna verzija je imala oko 65ks, maximalna brzina je bila do 150km/h a ubrzanje do 100 oko 14s. Mnogi su ovaj model sigurno vidjeli u "Rajaninom" spotu i smijem se kladiti da niko nije prepoznao (sto nije lako) niti mogao pretpostaviti da je  u pitanju SKODA! Lik je ovaj model komplet sam prepravio, znaci spustio joj je krov, rasirio A,B,C stubove, sto e najzanimljivije skratio je zadnji prevjes. Naprijed je ugradio svijetla iz nove Octavije A5 koja je smjestio vertikalno, rasirio je blatobrane, karoserija je komplet ojacana posebno krov i stubovi. Inace sve je izradjeno od pleha i nista nije radeno od plastike. pozadi je ugradio komponentne farove od Helle. Sto se tice podvozija uradjeno je vise nego mnogo, namontiran je podesivi (visina i tvrdoca) set amortizera i opruga od HR-a, komplet prepravka prednjeg trapa i muldi sa djelovima od felicije i VW Venta radi ugradnje podesavajucih amortizera, naprijed ugradjeni samoventilirajuci diskovi promjera 330mm, pozadi 300mm, komplet zadnji trap sa motorom i menjacem je presadjen iz VW Venta VR6, sve to je montirano na rucno radjenim novim drzacima motora i smjesteno umjesto zadnjih sjedista. Inace motor je 2,8 VR6, sa odradjenim chiptuningom, otvorenim usisom i K&N filterom, rucno radjenim izduvnim sistemom i zadnjim loncem iz motocikla. Felge su 18-ice sa gumama dimenzija 215/35 napriejd i 225/35 pozadi. Felge su Mak-ove. Najzanimljivije je sto su sva stakla na autu original fabricka samo skracivana znaci nikakva plastika, plexiglas i sl. Glavo sto upada u oci u interieru je rucno radjena instrument tabla i karbon i kevlar umjesto obloga vrata  i djelimicno na insrument tabli. Sjedista iz Impreze, momo volan, sparco pedale i pojasevi u 4 tacke. Putnicki dio kabine je odvojen od motornog prostora plexiglasom i karbonom, takodje sve rucne izrade.  Ma ima dosta zanimljivosti o ovoj skodi al bilo bi masu pisanja tako da sam Vam dao neke najosnovnije podatke i evo nesto malo preformansi:2792cm3; cca 147kw/200ks/5800 o/min; 235Nm/4200 o/min; 0-100km/h cca 6s;maximalna brzina nije mjerena al s obzirom da trojka/vento s ovim motorom idu do 215km/h gruba procjena je 240km/h;
« Last Edit: December 15, 2008, 02:22:11 AM by motorsport »

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #7 on: December 25, 2008, 09:49:54 PM »

Offline Marinovic

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #8 on: January 23, 2009, 07:32:56 PM »
Not one of our favourite cars out there, it looks like the Skoda Fabia is going to get a new, more aggressive, brother. We’re talking about the Skoda Fabia S2000, which currently is in prototype stage and is being tested before starting competing in the Super 2000 competition. The car, based on the current generation Skoda Fabia, complies with FIA regulations and is powered by a 2.0 liter 4-cylinder petrol engine mated to a six-speed sequential transmission and it also features four-wheel drive system with three mechanical differentials.Dr. Eckhard Scholz, Skoda Auto BOD Member responsible for technological development, said: “We are glad to have started testing the Fabia Super 2000. This year we are planning to optimise and certify the vehicle so that we can use it on both national and international levels. When exactly will the vehicle be released for competition use will depend on the achieved progress, relevant test results and the final certification. Then we are also planning to offer the vehicle to private teams. Based on a customer service arrangement, further development work on the vehicle will be done in close cooperation with our importers worldwide“.http://www.youtube.com/watch?v=S_kdXqvaP24

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #9 on: January 29, 2009, 08:18:09 PM »
Evo.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #10 on: February 04, 2009, 03:59:51 AM »
najjace skode NA SVIJET!ko se ne slaze moze da mi kupi hamburger
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Marinovic

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #11 on: February 04, 2009, 02:19:36 PM »
Ako se mogu otvoriti farovi,a pretpostavljam da mogu posto sam gledo da se mogu posebno kupiti prozirni poklopci,ovo se moze uradit,otvori se,bocne strane i donja od fara se vatrostalnom crnom ofarbaju,ostalo ostaje niklovano, i stave se prozirni poklopci i eto ga.....Inace ove sa slika su stvarno bruka, ali svaka...

Offline TROPHY

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #12 on: February 05, 2009, 07:10:19 PM »
Eo da castim i ja jednu   :tease: :tease: :tease: happy2

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #13 on: February 05, 2009, 07:28:03 PM »
A kakav je kanarinac. Odavno je ova Fabia.PS: Evo jedena limuzina
« Last Edit: February 05, 2009, 08:51:06 PM by tuningmaniak »

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #14 on: February 09, 2009, 11:37:54 PM »
Zna li mozda neko koje marke su ove feluge........

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #15 on: February 10, 2009, 08:58:41 AM »
a evo je zguza roflPS: Ove feluge (imas raznih boja crne, granit, zlatne....) 17'' u Ceskoj kostaju samo 220 eura komad.......mislim nije samo, jesu one skupe u odnosu na druge felge ali OZ jos ova njena najkvalitetnija felga.....neznan volio bi da je posjedujem, ali jos kad sagledas i izracunas koliko to dodje zajedno sa kumama joj bolje da ne pomisljam........Ajde ipak da izracunam.....4 kom al.felge 880 eura + gume aj neka budu 225/45 R17 Hankook K150 4kom 367 eura i Vas racun iznosi = 1247eura... really! roll2
« Last Edit: February 10, 2009, 09:15:13 AM by tuningmaniak »

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #16 on: February 10, 2009, 11:07:23 AM »
hysterical hysterical hysterical hysterical hysterical hysterical hysterical hysterical hysterical hysterical hystericalIma li dje ove felge da se kupe respect
« Last Edit: February 10, 2009, 11:14:35 AM by tuningmaniak »

Offline tuningmaniak

• View Profile
SKODA galerija
« Reply #17 on: June 12, 2009, 12:27:26 PM »