Author Topic: Sijalice....  (Read 2744 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #80 on: September 21, 2008, 06:53:40 PM »
.a ja sam kupio gore u cesku Osram nightbraker (mislim da se tako pise roll2).......extra su nemogu da vijerujem kako sijaju....ka mijesec..hahahhahakostale su oko 25 eura......
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline vuki

• View Profile
Sijalice....
« Reply #81 on: September 21, 2008, 06:58:32 PM »
a pozicije? ostale zute?mislim da sam nedje vec postavio ovu slikuOsram Silverstar vs Xenon 6000k

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #82 on: September 21, 2008, 07:06:29 PM »
.......jes pozicije zute dok ne nadjem normalne bijele staklene......posto mali milion puta sam mijenja one sa onim plasticnim postoljem istope se pa crknu......i vratio zute........moram ti nedje pokazat sliku ovih mojih bas bijela svijetlost........extra su ja sam prezadovoljan no koliko ih hvalim crknuce mi sjutra rofl

Offline devil_may_cry

• View Profile
Sijalice....
« Reply #83 on: September 21, 2008, 09:11:37 PM »
ufff,extra su svijetla vuki,6000k je pravo,8000k je previse plavo...
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline vuki

• View Profile
Sijalice....
« Reply #84 on: September 26, 2008, 12:33:40 PM »
postoje li kakve jace sijalice (preko 5w) za stop, migavac, poziciju.... nisam zadovoljan kako mi po danu svjetle pozadi. eto kupujem wurth-ove ali dzabe, takav je stop.pitam radi drugih ucesnika u saobracaju a ne sto meni licno smeta

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #85 on: September 26, 2008, 12:41:29 PM »
.....cekaj tebi je 5W poziciono od pozadi jel ? to nije moguce evo bas sad iamam pored mene osramovu od 21 W takva barem meni dojde pozadi u stopu kao poziciono ili ono normalno kad se upali svijetlo...bez kocnice ................

Offline vuki

• View Profile
Sijalice....
« Reply #86 on: September 26, 2008, 12:44:43 PM »
e pa meni je ista pozicija i kocnica sto znaci da je jos gora vidljivost. 90% sam siguran da je pisalo 5wps evo imam kod sebe neke sijalice (ne znam jeli parking ili zmigavac) pise 21w
« Last Edit: September 26, 2008, 12:47:21 PM by vuki »

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #87 on: September 26, 2008, 12:56:03 PM »
....5W je ona sto dolazi nprijed u far, izvadi je i vidji kako izgleda, ona ima ono usko grmlo i mala je sijalica, eto to mi nije jasno kako to moze da osvijetljava stop.......neznam meni je 21W svaka u stop i to je fabricko....eto neznam vidji ponovo, mozda niijesi dobro vidio a mozda je to tako kod nekih japanaca....neznam.....

Offline vuki

• View Profile
Sijalice....
« Reply #88 on: September 26, 2008, 12:57:52 PM »
mozda sam i ja pogrjecio, provjericu...imali onda jacih od 21w?

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #89 on: September 26, 2008, 01:05:25 PM »
...ako ti je fabricki 21W onda nemos mijenjat nikako, posto ako bi kupio jacu od 21W nebi moglo ono grlo da ti stane........ako ti je fabricki 21W slobodno kupi ove OSRAM 7506 BA15s (takva ti je puna oznaka), i nece glava da te boli......a vidji, npr ako ti je prljav stop, kao kod mojeg starog bx-a, dzabe ti je i neznam kakvu da stavis..........vidji koja ti je sijalica ako je 21W uzimaj ovu osram.........poz.....

Offline vuki

• View Profile
Sijalice....
« Reply #90 on: September 26, 2008, 01:08:27 PM »
ok, hvala na savjetuznam da je do stopa posto kad sam imao one druge tamne, svjetlilo je ok. probacu i te osram pa cemo vidjet

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #91 on: September 26, 2008, 02:24:11 PM »
...evo sad gledah, upravo nadjog onu sto ti imas, tacno je 5W, oprosti sto te zbunih, ali fora je sto imaju isto grlo, ali ipak nebi se igra da stavljas ovu od 12W, da nebude sto.......ova od 5W je isto osram, i ona extra svijetli, pa tako da nadji njih rijetko kad crkavaju........jednostavno su kvalitet.....ali je ipak malo skuplja ova od 5W je 1e, dok ova od 12w 1.50E, bilo tako prije sad neznam...........eto to je to.........ali ipak vidi ocisti stop malo......ima ljepse da izgleda a i da svijetli..... cheers1

Offline vuki

• View Profile
Sijalice....
« Reply #92 on: September 29, 2008, 10:30:06 PM »
iskopah nedje u kompjuter. mozda je i bilo....neka je

Offline TROPHY

• View Profile
Sijalice....
« Reply #93 on: March 29, 2009, 07:49:22 PM »
E ovako, zna li ko dje ima da se kupe Osram sijalice (original),i poshto? i koje su bolje - Osram 'cool blue' ili 'night breaker', za ove druge sam prochitao da daju do 90% vishe svjetlosti i 10% bjelju, dok za cool blue ne znam nishta, samo mi je vazhno da je boja shto priblizhnija xenonu, tj. nijansu plavlja nego skroz bijela? ::msn-wink:: ::yes::Prednost PG  rofl

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Sijalice....
« Reply #94 on: March 29, 2009, 07:52:28 PM »
podjes u auto zetu i kupis night breaker..odlicne su...i ja i manijaci ih imamo...odlicne sijalice...samo sam cuo da su kratkog vijeka...7 8 eura je komad..ali mi centa nije zao
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline vuki

• View Profile
Sijalice....
« Reply #95 on: March 29, 2009, 07:53:58 PM »
...ili malo precesljas ovu temu dje je sve fino objasnjeno  ::msn-wink::

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #96 on: March 29, 2009, 08:04:27 PM »
Evo ti je Tico rekao sve. Fino u auto zetu, uzmes night breaker, i miran si....... ::msn-wink::

Offline TROPHY

• View Profile
Sijalice....
« Reply #97 on: March 29, 2009, 09:17:57 PM »
Jesu li vashe H7? Tmaniaku i Tico? Vuki prochitam ja uvjek sve prije nego neshto napishem ili pitam, ali tema je malo starija, pa... ;)

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Sijalice....
« Reply #98 on: March 29, 2009, 09:21:29 PM »
meni su h1 a manijacima cini mi se h4
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sijalice....
« Reply #99 on: March 29, 2009, 10:50:02 PM »
Je, H4 ::msn-wink::