Author Topic: Kupovina preko e-bay.com  (Read 1209 times)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #20 on: February 28, 2008, 05:20:40 PM »
skuplji ti je shipping iz Uk nego npr ova auta od 6 funtishipping je cini mi se 7 funti..makar za ovih 100 i kusur artikala sto ja pogledah.Ne isplativo osim ako ne uzimash nesto makar malo skuplje
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Marinovic

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #21 on: February 28, 2008, 06:07:21 PM »
A jedna funta je koliko eura.

Offline Filip

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #22 on: February 28, 2008, 08:57:40 PM »
ja mislim da je neshto oko 2 eura...

Braveheart

• Guest
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #23 on: March 01, 2008, 06:03:17 PM »
koliko su pouzdani ovi sa ebay.de ? ima li ko kakva iskustva? ocu da narucujem neke amortizere i auspuh pa me zanima....i koliko je otprilike rok isporuke?

Offline Marinovic

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #24 on: March 01, 2008, 06:14:55 PM »
Isporuka ti je od 15 do 30 dana sve zavisi koju isporuku uvatis jer im roba dolazi svako 15 dana.A sto se sigurnosti tice,svaki ti kaze ako njega zajebu da ti ne brines jer je on duzan da ti vrati pare sa jeli tako ne znam.Ja sam porucivao neke sitnice i nije bilo problema i od mnogih sam cuo da nije bilo problema nikakvih sad moze li se desiti ne znam...

Braveheart

• Guest
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #25 on: March 01, 2008, 06:40:44 PM »
necu ja preko posrednika neko direktno...

Offline SFU

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #26 on: March 01, 2008, 07:08:26 PM »
teshko braveheart, direktno ce moci u neka sretna vremena!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline vuki

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #27 on: March 01, 2008, 07:11:04 PM »
nisu problem kartice. problem je sto vecina prodavaca sa e-baya trazi da transakcija novca ide preko pal-pay-a, a tu  kad se registruje nema crne gore.  :(

Offline stefan123

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #28 on: March 01, 2008, 07:36:37 PM »
Primili su BiH, Albaniju, al nas nisu...vrhunski  chair
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Braveheart

• Guest
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #29 on: March 01, 2008, 11:08:21 PM »
nisu problem kartice. problem je sto vecina prodavaca sa e-baya trazi da transakcija novca ide preko pal-pay-a, a tu  kad se registruje nema crne gore.  :(
pa ja evo trazim ove koji prihvataju karticu kao nacin placanja...ali jako ih je malo!

Offline vuki

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #30 on: March 02, 2008, 10:04:14 AM »
svi oni traze karticu. al ne mozes direktno platit karticom radi sigurnosti. zato postoji pal-payevo copy/paste sa jedno hr foruma, kako oni narucujuKad si trazim sto me zanima na www.ebay.com, u njihovom searchu obavezno napisem sve modele auta na koji taj dio moze pasati...primjer, ako me zanima "exedy stage 1 clutch kit", napisat cu:exedy stage 1 (civic, crx, ED, ED6, ED7, 88, 89, 90, 91, 1988, 1989, 1990, 1991)Na stranu sad sto mozda taj isti kuplung pase i na druge modele...fora je da navedem sve sto bi nekome moglo pasti na pamet da oznaci kao model mog auta.Kad dobijem rezultate, stavim kvacicu ispred "Search title and description" ispod search boxa, da mi nadje vise rezultata. Kad nadjem sto mi se opisom, slikom i cijenom svidja, otvorim si to u novom prozoru.Za svaki item koji si otvorim trazim sumnjive rijeci tipa "Type R style", "OEM style" koje govore da stvari nisu "Type R" ili "OEM" nego samo KAO Type R ili KAO OEM...pregledam slike, ako mi se cini da nesto skriva, to zapamtim da ga pitam...procitam da li imaju posebnu neku foru da izricito ne primaju PayPal izvan amerike, da izricito ne zele slati izvan amerike ili nesto slicno...Onda odem na "Ask seller a question" i obicno napisem nesto tipa:"Hi!How much would shipping this to Zagreb, Croatia, Europe, post code 10000 cost me?Do you accept PayPal from Croatia?Can you send me some more pictures of <tu sad opisem sta hocu>?Thanks,Kresimir"Naravno, ako trazim jednu istu stvar i otvorio sam 20 itema na koje mislim poslati isto pitanje, uzmem si to pitanje u copy i pasteam isto pitanje svakom prodavacu.Americka posta se zove USPS (United States Postal Service) i ima stranicu www.usps.comKod njih se mogu pogledati cijene shippinga po tezini.Kad mi odgovore, ako mi se ne svidja shipping (preskup je), pitam ih bi li mogli slati nekako jeftinije. Obicno oni ponude odmah USPS Express Mail (koji stize za par dana), a obicno je Priority Mail nesto povoljniji i ako mi se ne zuri, odaberem tu shipping opciju. Priority Mailom mi stvari stizu obicno za 20 dana. Obicno pristanu slati i Priority Mailom.Kad mi se svidi i cijena shippinga i cijena itema i nacin na koji prodavac komunicira, ili pocnem biddati na item ili kliknem Buy It Now. Sa Buy It Now ste item odmah kupili i vi ste krajnji kupac - nitko ne moze ponuditi vise da vam uzme item. Ako nema ponudjene opcije Buy It Now, onda moram biddati. Ljudi obicno biddaju zadnju minutu ili 15 sekundi ili par sekundi prije kraja.Bidanje ovako radi: ponudis najvisu cijenu koju mislis platiti, a eBay se automatski brine o tome da ti platis najmanju mogucu cijenu. Primjer: recimo da je trenutna cijena proizvoda $75 i highest bidder je Mirko69 i recimo da je on unio da je spreman platiti $90 za taj item. Ja dodjem i svidi mi se item i spreman sam platiti $100 za to. Unesem $100 kao maximum bid. eBay ce automatski vidjeti da je Mirko69 bio spreman platiti $90 i nova cijena proizvoda ce postati malo preko $90 (vjerojatno $1 vise ili nesto slicno). Dakle, nova cijena proizvoda ce biti $91 i highest bidder cu biti ja, sa mojim maximum bid-om namjestenim na $100. Ako sad Mirko69 vidi da je izgubio highest bid i odluci da bi on ipak platio $150 za to, on unese $150 kao maximum bid i nova cijena ce postati $101, jer sam ja bio spreman platiti $100 za to. Bitno je da maximum bid ne mozete smanjiti jednom kad ste ga izabrali, ali ga mozete povecati. Dakle, ako ste jednom rekli da cete platiti $400, nema vise povratka na $300, ali mozete reci da bi ipak platili i $500.Kad biddanje bude gotovo i osvojim item, odmah pitam prodavaca da mi posalje PayPal racun za taj item. Par puta mi se desilo da su mi prodavaci automatski korigirali cijenu shippinga u moju korist za neku sitnicu. Sitno, ali covjeka veseli. Kad posalju racun za PayPal, ulogiram se u PayPal i kliknem na taj racun na Pay i slijedim upute i platim taj racun. Uz placanje se moze poslati i poruka prodavacu, sto obicno i iskoristim da mu napisem da bi htio da oznaci paket kao Gift, napise manju vrijednost, stavi racun sa manjom vrijednoscu u paket ako moze i tako dalje. Nekad ljudi to ignoriraju, ali cesto i naprave tako.To je to...ovdje nas posao zavrsava i ostaje nam cekati paket. Prodavac se obicno javi kad je paket poslan i da vam vas tracking number, pomocu kojega mozete pratiti paket na www.usps.com pod "Track and Confirm" i znate gdje je vas paket u kojem trenutku. Za primjer, upisite "EC924004514US" pod Track and Confirm i vidjet cete moj paket sa strutovima kako je prosao. Koristen je Express Mail wink.gif Ako se prodavac ne javi, za 2-3 dana mu posaljem mail i pitam ga "What's the status of my package?".Ostaje nam jos pokriti kako se placa PayPalom.PayPal racun u Hrvatskoj se za sada moze otvoriti samo za placanje, dakle ne mozemo primati uplate preko PayPala. Da bi placali, morate imati Visa, American Express, MasterCard ili Discover karticu. Ja imam Visa Electron i to mi super radi. Najveca uplata do sada mi je bila malo preko 800EUR i proslo je bez problema. Kad si napravite account na www.paypal.com, idete na Add Card i unesete podatke o svojoj kartici. Budite bez brige i slobodno unesite podatke o kartici. PayPal je dobro rasiren i siguran sustav...kradja kartica se ne dogadja. Bar meni nitko nije nista ukrao smile.gif Oni ce vam naplatiti $1.95 da bi provjerili karticu, ali vam to kasnije isplate nazad. Meni nisu dugo isplatili nazad i onda sam im slao mail svaki dan da to nije u redu i ubrzo nakon toga mi se vratilo $1.95 nazad na racun smile.gif Inace, ja imam ziro racun, nikakav devizni ni ista slicno i u EUR i USD mi pretvara i placa u realnom vremenu, bez ikakvog zafrkavanja. Kada vam PayPal ukrade $1.95 sa kartice, u opisu placanja ce biti "PayPal EXPUSE <neki broj>" ili nesto slicno tome. Taj broj ce imati 4 znamenke i taj broj unesete na PayPal site-u da bi vas PayPal nekako dodatno verificirao i to je to...PayPal account je spreman za upotrebu.Zadnja stvar koju ja koristim je Internet bankarstvo. S time mogu vidjeti koliko sam tocno u kunama platio koju robu i mogu si uzeti izvadak iz banke da bi odnio na carinu, ako me zatraze. PBZ ima besplatno Internet bankarstvo (bez mjesecne naknade) s kojim si mozete to raditi.I sad smo cekali i cekali i paket je stigao. Postoji vise scenarija kako se to moze desiti.Najbezbolnije je da vam zuti HP kombi dodje pred zgradu i vi morate sici po paket, potapsati postara po ramenu i odnijeti paket kuci bez placanja icega. Ako su vam carinici odlucili samovoljno ocariniti paket, onda cete carinu platiti pouzecem kad vam taj isti zuti kombi donese paket. Ako vas postar nije zatekao doma, dobit cete poziv u kasli? da odete u postu po paket, pa cete tamo ili platiti ili necete platiti carinu i ostale dadjbine. Najgore je ako dobijete poziv da dodjete u Carinarnicu u Branimirovoj i da donesete racun. Ja sam do sada uvijek uzeo izvadak iz banke i pravac u Carinarnicu. Ali kako vidim da tamo pretjerano zafrkavaju, ne bi vam to preporucio. Fino izvadak faxirajte na 01/484-0006 skupa sa pozivom i to je to. Puno lakse i bezbolnije, jer em morate parkiranje placati, em posizite sa glupom babom, em joj sve kazete, pa vas uzme na pik i tvrdi da "stalno dolazite", a dosli ste joj prvi i zadnji put prije 2 mjeseca i tako dalje...ovako fino fax posaljete i zuti kombi donese doma, platite pouzecem i svi mirni.Jos je ostalo objasniti kako vam dadjbine naplacuju...formula je ova:prijavljena_cijena * 1.1 * 1.22 + 5 + 10 + 10 + 36 - prijavljena_cijena1.1 dolazi od 10% carine, 1.22 od 22% PDVa, 5kn je naknada Poste sto uplacujete Carinarnici preko njih, 10kn je upravna pristojba u biljezima, 10kn carinska pristojba i 36kn nekakvih troskova rada carinskog sluzbenika.Primjerice, ako smo prijavili robu vrijednosti 500kn (sa ukljucenom postarinom), onda cemo platiti:500 * 1.1 * 1.22 + 5 + 10 + 10 + 36 - 500 = 671 + 61 - 500 = 232knSto je manja prijavljena vrijednost, postotak dadjbina ce ispasti veci, ali to dolazi samo od fixnih 5 + 10 + 10 + 36kn koje UVIJEK morate platiti. Teoretski, da prijavite 50kn vrijednosti, platili bi 78kn dadjbina, sto je 150% vrijednosti.

Offline stefan123

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #31 on: March 02, 2008, 12:48:23 PM »
Ako je na kutiji pise cijena ispod 100€ onda se ne placa carina i porez...

Offline Marinovic

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #32 on: March 02, 2008, 05:51:10 PM »
Moze li ovo da se poruci SFUhttp://shop.sattler-collecting.com/shopeinsprung.php?entry_category=WG_100000488&entry_productid=100004937

Offline vuki

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #33 on: March 02, 2008, 06:50:45 PM »
Ako je na kutiji pise cijena ispod 100€ onda se ne placa carina i porez...
jesi siguran? znam da je ako ti licno prenosis nemoras placat do 100 eura, ali postom  ::busted_cop::

Offline stefan123

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #34 on: March 02, 2008, 10:09:29 PM »
Nisam al mislim da je tako..bilo je tako i u Srbiju pa su se bunili kad su sa 100€ smanjili na 20€...u svakom slucaju da se provjerit...

Offline SFU

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #35 on: March 03, 2008, 11:51:29 AM »
poshta se otvara i kataloshki se carini, bolje je priloziti rachun nego da se plati kataloshki!@Mrinovicsamo ebay.com

Offline vuki

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #36 on: March 04, 2008, 01:26:05 PM »
Sfu kad to mozemo ocekivat? tebali skupit kakav avans?

Offline SFU

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #37 on: March 04, 2008, 02:18:59 PM »
pa naravno, morali bi!ali ne meni nego u nlb banku direktno na njenu kreditnu karticu!ajte da vidim ko bi shta naruchio?

Offline vuki

• View Profile
Kupovina preko e-bay.com
« Reply #39 on: March 04, 2008, 02:31:57 PM »
sad moj post uzmite copy/paste pa nastavite na br 2