Author Topic: pomoc  (Read 923 times)

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #20 on: April 04, 2008, 06:02:11 PM »
Ja napisah par postova prije ali ti picis, moga bi nesto i procitat... \silly3Dakle imas u DekorDom...Ja sam uzeo u onaj u Niksic...A eko koza i ostali materijali...Ima jedna radnja preko puta hrama/pijace....u onom redu..nemos je promasit
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #21 on: April 04, 2008, 06:14:43 PM »
Vidji moga sam zbilja no ja to preljetim na brzinu.Aj vidjecu da nadjem to a i da kupim ako mi se vidi.Pozdarv!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #22 on: April 04, 2008, 06:16:29 PM »
Pozdarv i tebi  lolabove

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #23 on: April 07, 2008, 02:09:16 PM »
Sve neki problem za problemom oko muzike fist fist.Stefane kad se razumijes u muziku da te ptam iskocio mi je extra problem ovako:Sa CD-a imam izlaz sa signalski kabal 1-crveni i 1-bijeli,dalje sto se desava ja taj signalski fino sprovedem prikljucim pojacalo kad na pojacalo 2 crvena i 2 bijela(cini mise da to znaci jedan par za lijevi drugi par za desni).Sto cinjet postoji li kakva "racva" da razdvojim to, obisao sam svaku radnju i svi mi kazu da to ne postoji da moram da kupujem signalske kablove krace da da razdvajam njima.Najposlednje sto cu ucinjet bacit pojacalo mamu mu i radio mamu mu, us....m se na radio i pojacalo.

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #24 on: April 07, 2008, 07:38:30 PM »
Koje je to pojacalo ? Neki cetvorokanalac ?Ako ti trebaju samo dva kanala kaci taj jedan kabal (crveni i bijeli cinc) i zvucnike na dva kanala za koje su ta dva cinca..(dakle ako je 1,2 cinc onda moras kacit na izlaz za zvucnike 1,2)...Ako je dvokanalac onda je to jedno in a drugo out... ::msn-wink::

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #25 on: April 07, 2008, 09:39:54 PM »
Pojacalo je sony bem ga blesava.Nismo se razunijeli cini mi se da se nijesmo razunijeli.Na pojacalo imam ulaz sa 4 cinca 2 bijela i 2 crvena, a ja sam mu doveo 1 bijeli i 1 crveni tojest 2 cinca muska tako ga zovu.Ja "udjem "u pjacalo sa ta dva cinca od cd-a posto cd skrtica nema odnosno nedaje 4 nego 2.I meni rade san samo par zvucnika a npr nebi mi radio woofer posto nemam ostala 2 cinca ja mislim da si me svati ako nisi nema veze posto cu ga zafrljacit u smece pa neka neki cigo spaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #26 on: April 07, 2008, 09:46:31 PM »
Covjece....drmni nesto kratko ako imas pri sebi.....Polako nije pojacalo krivo....tako je svako pojacalo..Pogledacu ti sutra u Ital video....ako ne, donjeces mi kabal i ja cu ti prepravit taj kabal da budu 4 cinca umjeto 2... ::msn-wink::

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #27 on: April 07, 2008, 09:52:00 PM »
Bio ja u ital video i rece mi civijek da se to moze rijest sa dva signalska kabla i kao jednom racvom a sve sa zenskim rupicama.Nebi to bio problem jedino bi bo problem dje stim 100 km kablova aj nemo se zamarat oko ovog pa dako nesto rijesim.Nijesam ja izludio no me tako nesto to iznerviralo prvo pobuda pa ovo pa ce bit jos nesto no neda bog.Hvala drug cheers1 cheers1 cheers1

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #28 on: April 07, 2008, 10:05:02 PM »
Ja kad odem u Ital Video uvijek nadjem sto mi treba iako "nema"... roflA nije neki problem napravit taj kabal....Doneses mi kabal i 6 cinc muskih konektora (imas u Ital Video pozlacene nisu skupi a ok su....) i ja ti to napravim ocas posla... ::msn-wink::

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #29 on: April 07, 2008, 10:09:10 PM »
Ne volim da mi neko cini usluge ali ako ne rijesim sam (volim da se mucim oko muzike) vidjecu ti si mi poslednji adut u rukavu hahahaahahahhah kako sam izgorio jao jao jao jao jao jao

Offline shajo

• View Profile
pomoc
« Reply #30 on: April 07, 2008, 10:39:38 PM »
hahahahhahaha kako si lud hahahahhahhahahha    vec te volimmmm     hbeat   ::taz::
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #31 on: April 09, 2008, 01:18:22 PM »
 rofl rofl rofl rofl rofl rofl lolabove lolabove lolabove Cto cini SHAJO!!!!!!!!!!!!!!!! rofl lolabove

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #32 on: April 10, 2008, 10:28:30 PM »
Proizvodili se sad koji pioneerov woofer koji moze bez kutije da radi mislim kojem nije potreban zatvoreni prostor?

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #33 on: April 10, 2008, 10:32:50 PM »
Free air wooferi.....mnogo losije rjesenje od "normalnog" woofera...Pioneer ima W257-F (10" 250W)  i  W307-F (12" 300W)

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #34 on: April 10, 2008, 10:37:43 PM »
A zna sam da ces ti odma da spucas odgovor respect.A zans kako ja sam mislio da ga stavim u rezervni tocak on ima ipak dolje dosta veliku rupu pa sad tacno koji da stavim pitanje je sad. \silly3

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #35 on: April 10, 2008, 11:23:22 PM »
Za to ti ne treba free-air..nego se radi okrugla kutija...od fiberglass-a.....A inace nemas gepeka u Octaviu sem 500L  roflReci kolko para mislis da izdvojis za woofer pa ce se predlozit nesto...Treba ti i pojacalo..

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #36 on: April 11, 2008, 09:33:20 AM »
Makao bi onaj alat sto stoji na rezervnom tocku u gepeku i preko toga bi stavio novu MDF plocu velicine cijelog gepeka a otvarao bi se onaj dio dje je woofer i rezervni tocak (pogledaj u Octaviju RS pa ces skuzit). U stavri najbolje je evo ti slicica pa prokuzi sam kaj sam mislio!!!! A vala jok nema ona mnogo gepeka bez 528lit al je meni i to nekih puta malo!!!! Salim se, ocu da smjestim woofer da mi sto najmanje smeta i nesto nevolim kad viri kutija iz gepeka. Razbio sam se od stavljanja free Air woofer-a jer bi mora stavljat MDF dasku pozadi umjesto serijske plasticne, a vec sam maka onu staru jer je pretezka (odvalice mi po gepeka). Nabavio sam extra ocuvane i malo koriscene elipse 6x9" Pioneer 2x80w (RMS) pa cu ih stavit na serijsku dasku (pazljivo cu to odrezat), woofer ka sto sam Ti na slike pokaza (najvjerovatnije Pioneer 30cm cca 300w (RMS) ili Groun Zero 30cm cca 250w (RMS) jos nisam odlucio), a pojacalo mi nece trebat jer ukoliko rijesim problem sa ovim cincevima onda imam dva kanala za ove elipse, a druga dva kanala premostim u jedan koji ce napajat woofer.

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #37 on: April 11, 2008, 09:55:18 AM »
Ne vjerujem da ce to pojacalo imat dovoljno snage...4x ??W ?A ovo rijesenje sa tockom je bzv....prvo sto je ruzno..viri woofer, drugo sto je lose......to nije kutija nego samo mdf-om poklopljen prostor za tocak, + lim+celik+guma u "kutiji" = los zvuk....Uradi kutiju tanku iza zadnje klupe (siceva) i na nju montiras i pojacala... Opet ti ostane skoro 500L gepeka...a izgledace kao fabrika...dakle otprilike ces samo izravnat onu stranu prema sicevima... ::msn-wink:: Ako neces da se vidi woofer mozes okrenut i prema sicevima tj. prema otvoru za naslon za ruku...

Offline tuningmaniak

• View Profile
pomoc
« Reply #38 on: April 11, 2008, 10:35:25 AM »
Cu nece moc pojacalo da izdura to, kako to? 4x55rms nije to mnogo ali ako ne moze, baci ga slobodno ::bash::. A nece brat to da pravi sve gelda da ne izgubi 1 cm.Nego mislio sam da se napravi neka kutija sa strana jos ima s gornje strane neke zakacke pa bi dobro dosle.

Offline stefan123

• View Profile
pomoc
« Reply #39 on: April 11, 2008, 10:45:14 AM »
Pa to je u bridzu 100-150W sto nije dovoljno za woofer od 300W....Za to pojacalo uzmes Magnat Xpress 10" 150W i bices prezadovoljan...pumpace odlicno...Pravljenje kutije u boku je moguce s fiberglassom ali ne znam kolko ces uspjesan biti iz prvog puta...