Author Topic: Mercedes 124  (Read 1792 times)

Offline vuki

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #80 on: September 18, 2008, 01:43:23 PM »
evo sad se preispitah ponovo. upravu si i ti i majstor. ne znam sto mi bi. Super Rear-wheels Sexeto rjesio je mastor pera, koji je inace doktor za golfa dvojku, ovu misteriju.pozdrav

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #81 on: September 18, 2008, 01:48:15 PM »
ljalja bozovic,najbolji majstor za merc u CG,mi je to reka,izmedju ostalih.mozda nije tezina bukvalno,il se snaga prebaca il neki qrac jes!10 ljudi sto zive od tog posla su mi rekli to.a vala cu djefija pitat nocas,pa cemo vidjet.Mora da je i on majstor pera...
« Last Edit: September 18, 2008, 01:52:40 PM by devil_may_cry »
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline vuki

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #82 on: September 18, 2008, 01:52:21 PM »
e pa show

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #83 on: September 18, 2008, 01:55:27 PM »
sto tezinjas vuki,pobrka si i kraj,necemo te izest odje.ja nisam zna sto su distance do prije neki dan.prezivjeh.mora na internetu postojati podatak.moram.bio bi zahvalan da neko ovjekovjeci taj...hmm text.

Offline SFU

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #84 on: September 18, 2008, 01:56:18 PM »
jedino me chudi shto SRS pishe na volanu i iznad suvozacheve ladice!?

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #85 on: September 18, 2008, 01:59:21 PM »
pojma nemam,ovako su mi rekli ljudi koji rade 124-ke od kad su izasle...nemaju razloga da lazeu,a posto znaju masu,treba im vjerovat.internet - majka.

Offline vuki

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #86 on: September 18, 2008, 02:02:05 PM »
ajde nadji tekst o srs na internetu....da vidimo ...wiki, google.....

Offline SFU

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #87 on: September 18, 2008, 02:03:02 PM »
pa OVO je internet, i nashao si neke likove koji su ti pomogli da shvatish da su se ti majstori zbunili oko tih skracenica!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #88 on: September 18, 2008, 02:07:47 PM »
A jel to napravljeno i da se prebaca tezina za lijeve na desnu stranu volana, posto je SRS ugravirano i na volanu i ispred suvozaca??? Devilu, to sto si Ti opisao je ASR ili EDS tj.bolkada diferencijala i to elektronska ili automatska, i ona radi tako sto ABS zakljucava tocak koji se vise vrti nepotrebno (slajfuje) i svu snagu prebaca na onaj tocak sto ima bolji kontakt sa podlogom. Znam sto je i kako funkcionise jer to ima moja SKODA, a na merca tvoga se to nije ugradjivalo (siguran sam na 90%) jer je to 200E, tj.osnovni benzinac a taj uredjaj su imali samo jaci modeli sa boljom opremom (tipa 250TD, 300TD, 300E i ostala mnogobrojna rodbina).A to sto majstori pricaju mnogo ne slusaj jer znamo mi svi kolko oni znaju o savremenoj tehnici u automobilima. Oni ga zanju popravit al blage veze nemaju sto je sto. Mog prvog komsiju je jedan majstor iz Zagorica, inace "expert" za Skode, ubijedio da su ASR i ESP jedna te ista stvar samo sto ga je fabrika drugacije nazvala kod razlicitih modela. I evo na engleskom objasenjenje sta znaci SRS:As well as impact-absorbing crumple zones and the safety cell structure, SRS Airbags add an extra level of protection for Lexus occupants. Airbags are placed around the front, side, rear and top of the cabin to minimise the risk of injury during an accident. In some cases, the rate at which an airbag deploys is governed by the severity of the collision, which is determined by sensors and an on-board microprocessor.Ovo je skinuto sa nekog Lexusovog sajta
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #89 on: September 18, 2008, 02:11:28 PM »
coek sto ce i uzet merca reka je da mu odgovara sto ima SRS,sistem protiv proklizavanja.Bas to sto si ti opisa manijace,sad mi dodje na um.znaci,ne bi coek falio auto koje treba da kupi,i laga o njemu.no se kukavac trudi svaki detaljic da nadje...znaci....:D

Offline vuki

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #90 on: September 18, 2008, 02:15:53 PM »
jebe lud zbunjenog

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #91 on: September 18, 2008, 02:20:14 PM »
SFU,ne pise mi na suvozacevo mjesto.na volan pise SRS pa ispod AIRBAGsad sam zva coeka,reka je da ima lampica u desni cosak.uvatih krugm oko komsiluka,i bacih ga to sto sam moga u jednu krivinu.odma se upalila lapica,i osetio sam puno vecu snagu na lijevi tocak.pocelo je auto da se "prebaca" na lijevu stranu.cuje se i lupanje u lijevi tocak.sve kako su njih 10-toro opisali.od rijeci do rijeci.e nisu se nalazili u kafanu biser da se dogovaraju sto ce mi rec vala...znaci dokazano u praksi,ko ne vjeruje,neka dodje,dacu mu kljuceve,pa ce vidjet.end of story sto bi trile reka.
« Last Edit: September 18, 2008, 02:23:59 PM by devil_may_cry »

Offline SFU

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #92 on: September 18, 2008, 02:21:20 PM »
@maniacne mora da znachi da 200E nema ASD (tako valjda ide skracenica za kontrolu proklizavanja kod 124ki), ali njegova nema!@devilvidim da kod tebe nema nedoumice shta je srs!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #93 on: September 18, 2008, 02:22:47 PM »
ne znam sto bi se ta lampica palila SFU?airbag se pali u zadnje vrijeme strano kad bacis auto?hahhha,ako necu klip snimit,bez svega osta!jos kamermana da nadjem.a kako vidis ovako od oka sa slike da nema? :)
« Last Edit: September 18, 2008, 02:24:29 PM by devil_may_cry »

Offline tuningmaniak

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #94 on: September 18, 2008, 02:27:18 PM »
@maniacne mora da znachi da 200E nema ASD (tako valjda ide skracenica za kontrolu proklizavanja kod 124ki), ali njegova nema!
Moguce, reka sam na 90% sam siguran da nema, sto znaci da i ja mozda grijesim po tom pitanju.A nema sanse moj devilu da je tacno to sto pricas, i molim Te sto bi onda pametni Njemci u fabriku stavljali natpis SRS na volan a ne nedje drugo, meni na volan pise samo AirBag a ASR ima posebno mjesto na instrument tabli. I ovo sto sam ja opisa je ASR, EDS i sto ja znam sve, al nije SRS SRS JE DVOSTEPENO PUNJENJE AIRABG-ova I JACINA NJIHOVOG PUNJENJA UI ZAVISNBOSTI OD SUDARA, eto to ti je bukvala prevod onog sto sam copy/paste sa lexusovog sajta. Znaci to su dvije potpuno odvojene stvari, SRS je vezan za AirBag-ove i pojaseve, a ovo drugo za proklizavanje isl.

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #95 on: September 18, 2008, 02:31:22 PM »
Zato se pali lampica pri proklizavanju?zasto?reda radi?zasto me vrace?zasto suprotni tocak vrti,oce da krepa kukavac?zato se auto nagiba na suprotnu?zasto 10 majstora kazu istu stvar,i kategoricno odbijaju da je to sistem neki za airbag?ko odgovori na ova pitanja (tacno),stavi je tacku.ja sam brav sto slusam ove,i necu vise uc na forum.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #96 on: September 18, 2008, 02:44:58 PM »
Necu odgovorit na sva pitanja u potpunosti jer: prvo, ne zelim da nedolazis na forum, jer isti bez tebe ne bi bio zanimljiv, i drugo, zato sto nisi brav!!!!!1. Zasto se pali pri proklizavanju?Da nije mozda nedje neki kontakt ili spoj jer cisto sumnjam da tvoj Merc ima Pre-Safe sistem kao novi Slon!!!!2. Zasto?Zato.3. Reda radi?Mozda, jer je Tvoj Merc ipak vozen po Cetinju, a tamo ljudi strasno gledaju obicaje, pa se eto i on se pali reda radi!4. Zasto suprotni tocak vrti,oce da krepa kukavac?Uvjek pri svakom ulasku u krivinu olaksani tocak proklizava, a posto u Tvom slucaju ne znam kakva je podloga bila necu odgovorit na ovo pitanje u potpunosti, mozda imas dobre gume pa cas zavrti, pa dobije grip i sve tako, mozda je nedje asfalt malo masniji no nedje drugo??????5. Zato se auto nagiba na suprotnu?Pa zato sto djeluje sila inercije koja oce da ga izbaci, a gume stvaraju otpor sili inercije i nedadu pa se auto naginje!6. Zasto 10 majstora kazu istu stvar,i kategoricno odbijaju da je to sistem neki za airbag?Zato sto ne znaju!!!!

Offline MotobikeR

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #97 on: September 18, 2008, 02:46:49 PM »
e pa sto sve necu cut .. SRS sistem za proklizavanje..mozda je to seselj stavio da reklamira srpsku radikalnu stranku..

Offline SFU

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #98 on: September 18, 2008, 02:48:54 PM »
evo ja cu ti sve objasniti, samo mi pokazi lampicu (postavi sliku i obiljezi lampicu) koja se pali kad ti letish poprechke sa 124 i onda te ona "vraca" (iako za 8 godina voznje nisam imao osjecaj da me zadnji tochkovi nekud vracaju - ni sa TC, ni sa LSD ni otvorenim diff-om)!znachi ako pokazesh tachnu lampicu ja ti se javno izvinjavam i potvrdjujem da imash "traction control" na "w124 200E"!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Mercedes 124
« Reply #99 on: September 18, 2008, 02:50:12 PM »
Nije kontakt,savrseno sve radi.Sve je coek provjerio sto ce ga uzet mozda.Kod elektricara,kod mehanicara,ko limara...sve je u savrsenom stanju.jedino mi ne radi dugme za obaranje naslonjaca za glavu na zadnju klupu.zato?extra odgovor ;)opet extra odgovor.gume su dosta lose,a asvalt je nov,mjesec dana stara ulica.ne kapiras smisao nagibanja.prebaca cas ovamo cas ovamo,da ga iskontrolise.polovina od njih nosi epitet najbolji.idemo dalje... ;)postavljam sutra sliku,sad idem za pg,na stop,a majka je posla sa kolima.