Author Topic: Skoda Felicia 1.3 LXI  (Read 1525 times)

Offline vuki

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #20 on: February 13, 2008, 02:35:25 PM »
ja mislim da bi i na mog civica pasali takvi. moram probat  happydance

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #21 on: February 13, 2008, 02:52:41 PM »
Skoda je vec kupljena, i uskoro ce biti objavljena u garazi samo da uradim par dobrih slika. Inace radi se o modelu Octavia 1,9 TDI.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Laki

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #22 on: February 13, 2008, 03:52:31 PM »
Nek je srecna.
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #23 on: February 13, 2008, 07:33:26 PM »
Aj sa srecom! Necu te opominjat za slike jer evo ni ja ne mogu uvatit vremena da je slikam.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #24 on: May 03, 2008, 04:43:58 PM »
Vidim da si pun planova a tako i treba (jos samo malo finansija) i bice to OK!!!! Sto se felde tice, uz dobru boju njoj ne treba mnogo stvari! Neke fine alu.felge 15" (obavezno petokrake jer izgledaju ka da si vece stavio no sto jesu a to na malo auto izgleda mrak), branik prednji od Octavie (ka moje) i ima da zwek bude!!! Dje ces radit glavu ima li to kod nas ko da radi na skode?

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #25 on: May 03, 2008, 07:24:04 PM »
Branik cu Ti detaljnije slikat ovih dana jer sam u nekoj guzvi oko ispita, a i Tata je ostao bez auta pa vozi ovu moju kukavicu tako da je ni ja doma ne gledam! Cim mi se ukaze prilika detaljno cu slikati sve vezano za prednji branik! Ionako imam u planu da ga skinem i nesto malo da prckam oko njega sad kad se bude imalo kad! Ovaj moj ti je dosta slican tom sa nove felicije mada ima vece i ljepse usise za vazduh i nekako izgleda dosta masivnije, gleda sam da ga ljudi stavljaju na G3 pa cak i na Medjeda 124! I extra izgleda! A i nebi trebalo da je skup, nadjes kakav polovni, skratis ga malo po sredini (samo par cm), prepravis ga po Tvojo volji, a za pricvrscivanje valjda moras nesto sam izmisljat neke adaptere ili ga jednostavno ucentrirat pa ga probusit da pasuje na felicijina serijska mjesta za pricvrsivanje!!! Ako dje iskopam sliku kako taj branik izgleda na Feldu poslacu Ti da vidis valja li to cemu! Vezano za motor, zar nije lakse nac kakav 1,6 motor iz G3 ili druge Felicije, jer sam vozio 1,6 feldu i ide ko zmaj, cak je prebrza za serijsko ogibljenje! A ima extra zvuk kad joj se poradi malo oko usisa i izduva! Ona 1,6 ima performanse na nivou trojke 1,8 minimum! A njen serijski menjac bi to treba da izdrzi bez problema jer je to Skodin menjac a oni izrdravaju sve i svasta (u cesku ljudi na te menjace spajaju 1,8 T od 150ks i NO PROBLEM)! Ili pak da probas da nadjes 1,4 MPI iz fabije sa 50kw/68ks! Ovi motori sto Ti imas sa karburatorom su extra pouzdani (ovi iz Coca Cole imaju sve takve Felicije i pojedini primjerci su presli dosta preko 300.000km bez generalne) al su pomalo tromi!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #26 on: May 03, 2008, 11:35:19 PM »
Ja kolko znam nikad se nije pravila Felicija 1,6 sa karburatorom! U prvim modelima (od 94 pa do 96 a za neka trzista i kasnije) bio je u ponudi samo 1,3 model ka tvoj sa karburatorom! Onda je on 97 zamjenjen elektronskim ubrizgavanjem Bosh i to ti je onaj model sto ima 2fast u njegovu feliciju. Tako da Feliciju 1,6 mozes naci samo u verziji sa elektronksim ubrizgavanjem (MPI)! Ta sto je u djelove u Tender mislim da je 1,6 motor. Zva je moj brat mislio je da je on uzme pa da je popravi i da ima za njega to auto al bijase prodata! Nesto oko motora joj bijase (nesto valjda oko kaiseva i alansera) al valjda nista ozbiljno pa ti provjeri. Provjericu da li je uopste postojala 1,6 sa karburatorom pa cu Ti javit sto sam nasao (al nije 99,99% radjen taj motor)Po meni ta glava i nije nesto preskupa s obzirom da je nova, i ako su tvoji ventili, bregasta i ostale sitnice u dobrom stanju uzmi fino glavu, prebaci tvoje djelove i bice O.K. Naravno ako je original jer za neku made in albania dat 170Evra je mogo! Raspitaj se dolje kot tih majstora (u taj tamo dio primorja ih ima dosta fala Bogu) moze li ti pasovat karburator sa 1,6 Golf-a mada ces njega vrlo tesko nac (trazio je jedan moj drug za II i nije ga nasao)! Ako je motor u dobrom stanju ko sto velis onda se isplati radit na njega neki manji tuning! Mada ne ocekuj nista extra bez ostrije bregaste, snizene glave i dvogrlog karburatora. Ljudi po ceskoj sa ovim prepravkama i jos sa uradjenim usisom i izduvom iz ovih motora ka sto je tvoj dobija lagano 100-120ks! Savjetujem Ti i uvom slucaju da prvo odradis podvozije, eto si amortizere vec porucio, ugradi distance, prednji kocioni sistem probaj da ugalvis od kake slabije Octavie, obavezno ugradi ono ojacanje izmedju amortizera naprijed jer se Felicija dosta uvija, pa onda vidji sto ces s motorom. Posle svega nabrojanog mozda ne bude trebalo da se mnogo radi oko motora jer je najbitnije imat brzo ogibljenje a ne motor!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #27 on: May 04, 2008, 10:26:36 AM »
Taj servis je otvorio samo visni i po meni nisu neki kvalitet (znam ih odavno dok je jos tata vozio staru Skodu 120). Nisu neki experti, a imaju vise neoriginalnih djelova no originalnih! Meni su prodavali neoriginalni bocni zmigavac za octaviju po cijeni od 37Evra (original u Cesku je oko 20Evra) i kad vidje kako mi je dio sumnjiv htio je da se cjenka al sam reka ne vala! ::bash::Prepravke za ugradnju 1,6 motora nisu potrebne neke prevelike! Novi drzaci motora i stope (to je ono standardno sto kod svakog auta moras mijenjat kad se prebacas sa motorima), mislim da ce sve ostalo u vezi sa menjacem, diferencijalom i kvacilom pasovat kako treba, e sad kako bi se razvela elektronika za motor i dje da se ugradi centralni komjuter to Ti ne bi znao rec jer oko auto elektronike nemam blage veze! Ti bi treba poc do Tamarisa i u vezi svega se detaljno raspitat! Oni su Ti najsolidniji za Skode, ja sam prezadovoljan s njima i cijenama njihovim a oni njohovi majstori su bili na skolovanje u Cesku tako da se dosta dobro razumiju u skode! Ja cu skoro ic dolje kod njih (a u PG imam majstora za skode dosta)!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #28 on: May 04, 2008, 06:59:43 PM »
eto tako

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #29 on: May 04, 2008, 07:06:21 PM »
Moze nemas problem evo sad cu rec bratu ja na posa pa nemogu on je kuci pa cu mu rec. ::msn-wink::(ako bude skoda kuci)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #30 on: May 04, 2008, 07:12:56 PM »
Pa dobro nemas problema izmjericese do godine roflA svidja ti se, aj zivotati okaci tu sliku sto si vidio na net bas me interesuje kako je to napravio taj covijek.

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #31 on: May 04, 2008, 09:20:10 PM »
Ja mislim da nisu, ovo su od Felicije kao moje samo sto su farovi kristalni a zmigavci su fabricki.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #32 on: May 04, 2008, 11:29:19 PM »
Ovo sto si okacio nisu farovi od Octavie! Pogledaj malo u Galeriju (Tuning Party Skoda Prerov) sto sam okacio! slike one crne Felicije pogledaj malo detaljnije! E to su Ti sa Octavie ka moje! I nisam bas siguran kako bi se oni mogli ucerat a dimeznije cu Ti svakako poslat cim se Skoda ugasi malo jer se evo kukavica doma ne savija! To sto si slika su ti farovi ka na 2Fast-ovu Feliciju dakle novi model, s tim sto je poklopac prozirni i plasticni a ne stakleni ka kod vasih auta, pozadina je ociscena i lakirana u chrom boju i onda je sce to fino sklopljeno! Zmigavci se mogu porucit ovakvi potpuno prozirni! Moj savjet Ti je da uzmes farove ka na 2Fast-ovu, fino ih otvoris, iscistis, pozadinu lakiras u crnu metalic boju, ugradis neke Xenon sijalice (ona soiva sa Octavie, Audija nekog ili slicno), isto to uradis sa zmigavcima i imas mrak auto! Crni farovi na tamno auto, uf kad budes nekog pretica nece znat kukavac sto ga je snaslo!  ::bicycle::

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #33 on: May 05, 2008, 09:00:37 AM »
Moj savjet Ti je da uzmes farove ka na 2Fast-ovu, fino ih otvoris, iscistis, pozadinu lakiras u crnu metalic boju, ugradis neke Xenon sijalice (ona soiva sa Octavie, Audija nekog ili slicno), isto to uradis sa zmigavcima i imas mrak auto! Crni farovi na tamno auto, uf kad budes nekog pretica nece znat kukavac sto ga je snaslo!  ::bicycle::
Jesi siguran da kad se ofarba ona unutrasnjost u crnu metalic boju daje isti odsjaj kao i hrom???To mora uticat na kvalitet i jacinu svjetla iz farova.Ja bih stavio farove kao na moju, s' tim da nadje unutrasnjost sa oktavije i da je skrati (izreze po coskovima) dovoljno da moze da se uglavi na farove kao moje i eto-mozda ja cak to pokusam na moju, smao kad nabavim prozirno staklo (plastiku) fara.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #34 on: May 05, 2008, 09:08:54 AM »
Pa pise da ubacis ona sociva od nekih xenona ili sami taj xenon evo kako to izgleda
« Last Edit: May 05, 2008, 09:10:50 AM by tuningmaniak »

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #35 on: May 05, 2008, 09:15:42 AM »
Nikakav je problem ovo napraviti to je meni dugo bila ideja u golfa 2 da ubacim al sam se oladio (za sad)...Ja kad bih ovo radio nabavio bih 2 fara od felicije, i 2 od oktavije ili vec od cega bih uzimao sociva, i onda bih radio ako bih uspio da odradim onda bi prodao nekome moje fabricke sa skode (npr Marinovicu happy2) a ove sto sam uradio bi ugradio. Bolje ovako da ne sjebem one moje a isti mi djavo puko bih svakako te pare za nove farove...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #36 on: May 05, 2008, 09:23:09 AM »
Nemoras kupovat far od Octavije ili audija, dovoljno je da kupis samo to komplet socivo i njega ugradis u svoj far! Ta sociva se kupuju posebno jer ako budes kupova komplet far sa xenonom ima da te ispane ko Sv.Petra kajgana!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #37 on: May 05, 2008, 05:48:22 PM »
Ma nije problem nac komplet farove...Ima udarenih oktavija pa ce se oni nac za male pare znam dosta likova iz italije sto drze otpade...Ako ne onda cu gledat nesto da iskombinujem samo sa socivima mada prvo idu providna stakla...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #38 on: May 05, 2008, 09:19:41 PM »
Ne znam tuning manijak rece da su komadno po 20 eura valjda....Pogledacu u GANG LAND mogu li se poruciti mada ono su sabani ne znaju razliku izmedju fara i stopa mada pokusacu...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Skoda Felicia 1.3 LXI
« Reply #39 on: May 05, 2008, 09:25:04 PM »
Evo ovako kostaju par 39 eura to je bagatela, e sad to se moze narucit i (valjda poslat paketom 100% nijesam siguran) poslat paketom ali to je u krv skupo sama ta doplata za taj paket .
« Last Edit: May 05, 2008, 09:28:13 PM by tuningmaniak »